به گزارش انتخاب، اینیگو مندز ده‌ویگو، سخنگوی دولت اسپانیا در نشست خبری گفت: «خوب است که مداوای زخم را از طریق مجلس کاتالونیا (…) و از طریق انتخابات محلی آغاز کنید.»

همه‌پرسی استقلال کاتالونیا به‌رغم مخالفت دولت مرکزی روز یکشنبه یکم اکتبر / ۹ مهر برگزار شد و به‌گفته مقامات محلی ۹۰ درصد مردم منطقه کاتالونیا به استقلال رأی دادند. مشارکت انتخاباتی ۴۲ درصد بود، اما حوزه‌های رأی‌گیری بسیاری توسط پلیس اسپانیا بسته شد.

از سوی دیگر اریک میلو، نماینده دولت اسپانیا در کاتالونیا در یک مصاحبه تلویزیونی درباره خشونت‌های پلیس در روز همه‌پرسی استقلال کاتالونیا گفت: «وقتی این تصاویر را می‌بینم، و حتی بالاتر از آن وقتی مردم مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و حتی یک نفر در بیمارستان بستری شد، فقط می‌توانم از طرف پلیس عذرخواهی کنم.»

دخالت خشونت‌بار پلیس اسپانیا در همه‌پرسی استقلال کاتالونیا به‌منظور جلوگیری از رأی دادن مردم فراتر از محافل محلی از سوی کشورهای دیگر نیز محکوم شد.

در حملات پلیس و نیروهای امنیتی نزدیک به ۹۰۰ نفر زخمی شدند.

مادرید تا روز جمعه از رفتار پلیس عذرخواهی نکرده بود و تنها بر غیرقانونی بودن همه‌پرسی تأکید می‌کرد.

در همین حال کارلِس پوجدمون، رئیس دولت محلی کاتالونیا که روز گذشته (پنج‌شنبه) گفته بود که دوشنبه آینده استقلال کاتالونیا را در پارلمان محلی اعلام خواهد کرد، روز جمعه این نشست را یک روز به تعویق انداخت و آن را به روز سه‌شنبه ۱۰ اکتبر / ۱۸ مهر موکول کرد.

دادگاه قانون اساسی این نشست پارلمان محلی کاتالونیا را غیرقانونی اعلام کرده است.

این‌که به‌رغم این مسائل نمایندگان پارلمان محلی کاتالونیا همچنان در روز دوشنبه نشست خود را برگزار می‌کنند یا خیر، هنوز روشن نیست.

کمیسیون اتحادیه اروپا نیز گفته است در صورتی که کاتالونیا از اسپانیا جدا شود از اتحادیه اروپا و منطقه یورو نیز خارج خواهد شد و این پیامدهای عمده‌ای برای اقتصاد آن خواهد داشت.

وضعیت نامشخص کاتالونیا بخش بانکی اسپانیا را با پیامدهای تازه‌ای روبه‌رو کرده است؛ «بانکو سابادل»، پنجمین بانک بزرگ اسپانیا، می خواهد از کاتالونیا خارج شود و دفتر مرکزی خود را به جنوب منطقه والنسیا منتقل کند. بانک بزرگ «لا کایکسا» نیز احتمالاً منطقه کاتالونیا را ترک خواهد کرد و به «پالما» منتقل خواهد شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.