تابلوخوانیها چه چیزی را آشکار میکنند؟
موج تقاضا برای کشرق و قشیر
همچنین چند نماد دیگر که ۷۰درصد انتقال سهم در آنها از حقوقی به حقیقی آمده، معرفی شدهاند. در نمودارهای کناری نمادهایی از بورس تهران و فرابورس ایران به نمایش درآمدهاند که بیشترین نسبت قدرت خریدار به فروشنده را بهدست آوردهاند. این روند گویای هجوم تقاضای پولهای کلان به این نمادهاست. بهعنوان مثال روز دوشنبه هر کد حقیقی در سهم کشرق بهطور متوسط حدود ۶۶۰ میلیون تومان خریداری کرده است، در صورتی که هر کد حقیقی تنها حدود ۵/ ۷ میلیون تومان فروش داشته است.
البته روز دوشنبه در برخی نمادها نسبت قدرت خریدار به فروشنده بالای ۵/ ۱ ثبت شد درصورتی که قیمت آخرین معامله آنها از قیمت آغازین کمتر بود. این نسبتها در نمادهای غاذر، دابور، قشیر، تکشا، بموتو، خنصیر، پتایر و ثرود دیده شد.
از میان این نمادها نیز میتوان به نماد قشیر با میانگین خرید هر کد حقیقی حدود ۵/ ۲۳ میلیون تومان و نسبت قدرت خریداران حقیقی به فروشندگان حقیقی ۰۲/ ۲ اشاره کرد. همچنین تابلوی این نماد نشان میدهد میانگین ۱۰ روزه سرانه خرید هر کد حقیقی آن حدود ۱۶ میلیون تومان بوده است. در واقع نسبتهای بالای خریدار و ورود پولهای درشت به سهام میتواند یکی از نشانههای رشد قیمتی آن باشد اما برای تشخیص آن نباید این نسبتها را برای یک روز مدنظر قرار داد بلکه باید برای چند روز معاملات آن را زیر نظر داشت.اینها نشانهای از ورود یا خروج سرمایهای سنگین به یا از یک سهم است. حجم مشکوک الزاما به معنی افزایش قیمت سهم نیست و برخی مواقع باعث افت سهم میشود، بهویژه آنکه آن سهم روی یک مقاومت مهم باشد. در مقابل افزایش حجم روی حمایتها نشانه بسیار خوبی برای یک سهم است. در نتیجه حجم مشکوک سیگنال خرید و یا فروش نیست بلکه صرفا تحلیلگر را به بررسی بیشتر ترغیب میکند.