شماره روزنامه ۶۱۱۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۱۷ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۶۱۱۷

  • مهیب‌ترین انفجار در ضاحیه بیروت

    دنیای اقتصاد: جنگنده‌های رژیم اسرائیل بامداد دیروز جمعه (۱۳ مهر) منطقه‌ «المریجه» در نزدیکی فرودگاه بیروت در ضاحیه جنوبی را به‌شدت بمباران کردند. منابع لبنانی گزارش دادند که انفجارها به‌حدی شدید است که صدای آن در شهر صیدا و صور نیز شنیده شده است. تسنیم به نقل از رویترز نوشت، بمباران ضاحیه شدیدتر از بمبارانی است که منجر به شهادت سیدحسن نصرالله شد. برخی منابع نیز نوشتند که ارتش اسرائیل در این بمباران از بمب‌های سنگرشکن استفاده کرده است.
  • عملیات انتقامی علیه ایران بسیار مخاطره‌آمیز است

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: اکونومیست سرمقاله این هفته خود را به تشدید درگیری‌ها در خاورمیانه اختصاص داده است. در آستانه سالگرد حمله ۷اکتبر حماس به اسرائیل، منطقه در یک قدمی جنگ تمام‌عیار قرار گرفته است. پس از هدف قرار دادن هسته مرکزی فرماندهی حزب‌الله توسط اسرائیل، ایران نیز در یک اکتبر با باران موشک‌ها بالستیک، جواب اسرائیل را داد. اکنون ممکن است اسرائیل به دنبال انتقام‌ از طریق حمله به تاسیسات نظامی و صنعتی ایران باشد.از منظر اکونومیست، ایران مطمئنا تهدیدی برای اسرائیل است، اما این ایده که حمله قاطع علیه ایران می‌تواند خاورمیانه را متحول کند، خیال خامی بیش نیست.
  • اولین حمله هوایی پس از دو دهه

    دنیای اقتصاد: منابع فلسطینی از شهادت ۲۰تن در حمله رژیم صهیونیستی به اردوگاه طولکرم در کرانه باختری خبر دادند. به گزارش ایسنا، ارتش رژیم صهیونیستی شامگاه پنج‌شنبه یک قهوه‌خانه در یکی از محله‌های اردوگاه طولکرم در شمال غرب کرانه باختری را هدف حمله هوایی قرار داد که منجر به شهادت ۲۰نفر شد. همچنین تعدادی در این حمله زخمی شدند. طبق گزارش المیادین، ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، نشان می‌دهد که پیکر برخی شهدا تکه‌تکه‌شده و فلسطینی‌ها مجبور شدند آن را در جعبه‌هایی به بیمارستان‌ها منتقل کنند. در این راستا، جنبش حماس حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به اردوگاه طولکرم را تنش خطرناکی در تجاوزات مداوم این رژیم به کرانه باختری و دلیلی بر وحشی‌گری و ورشکستگی این رژیم دانست.
  • سایه گاف بایدن بر بازارها

    دنیای‌اقتصاد: با توجه به اینکه خاورمیانه از روز پنج‌شنبه در آستانه جنگ قرار گرفت، مردم سراسر دنیا می‌خواهند بدانند که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد؟ بایدن به این سوال پاسخ داد، البته نه به‌طور کامل. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، بایدن به دو سوال غیر معمول خبرنگاران درباره واکنش متحد آمریکا و اهداف احتمالی تا حدی روشنگری کرد. او گفت که در آمریکا درباره اینکه ممکن است اهداف مورد نظر اسرائیل میادین نفتی باشد، بحث شده است و این اهداف جز اینکه جنگ را شعله‌ورتر کند، هیچ عایدی ندارد.
  • قطر به‌مثابه‌ یک قدرت عاریه‌ای

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    نمونه‌هایی از روش‌های غیرمستقیم مورد استفاده برای حمایت از بازیگران غیردولتی از طریق روابط ایران با «حماس» (مستقر در فلسطین) و «جهاد اسلامی فلسطین» مورد بررسی قرار گرفت. هر دو گروه از گروه‌های اسلام‌گرای سنی هستند. همان‌طور که استوار توضیح می‌دهد: «چنین گروه‌هایی به اقمار ایرانی تبدیل شده‌اند. هر دوی این گروه‌ها در سیاست ضد اسرائیلی ایران سهیم بوده‌اند.» به همین دلیل، این گروه‌ها نشان‌دهنده تعامل غیرمستقیم با ایران هستند. ایران از اواسط دهه۱۹۹۰ حامی اصلی «جهاد اسلامی فلسطین» بود؛ اما سودان و سوریه نیز از این گروه حمایت می‌کردند.
  • سورپرایز چنی برای هریس

    الجزیره: لیز چنی جمهوری‌خواه، به سود نامزد ریاست‌جمهوری دموکرات، کامالا هریس، کارزار انتخاباتی برگزار کرد و از رای‌دهندگان در ایالات متحده خواست به رقیب ظالم هریس رای ندهند و پاسخ منفی به درخواست رئیس‌جمهور پیشین آمریکا بدهند. چنی روز پنج‌شنبه در رویدادی در ایالت خاکستری ویسکانسین گفت: «من هرگز به یک دموکرات رای نداده‌ام، اما امسال با افتخار رای خود را به معاون رئیس‌جمهور، کامالا هریس می‌دهم.» وی گفت: «قرار دادن میهن‌پرستی پیش از نفع‌طلبی حزبی یک آرزو نیست. این وظیفه ماست.» پس از پایان سخنرانی چنی، کامالا هریس پشت تریبون ایستاد و از این سیاستمدار جمهوری‌خواه تشکر کرد و گفت او به‌جا‌آورنده سنت‌های اصلی جمهوری‌خواه است. هریس گفت: «او برخی از خصوصیات شخصیتی را که من بیشتر در هر فرد و هر رهبر به آن احترام می‌گذارم، دارد؛ شجاعت مهم‌ترین ویژگی او است؛ آن هم زمانی که قدرت‌های زیادی در جامعه وجود دارند و تلاش می‌کنند مردم را بترسانند.»
  • انتخابات نمایشی در تونس

    الجزیره: در تاریخ ۶اکتبر، تونسی‌ها برای اولین دور از انتخابات ریاست‌جمهوری به پای صندوق‌های رای می‌روند و منتقدان می‌گویند انتخابات به‌گونه‌ای چیده شده که به نفع قیس سعید تقلب خواهد شد. این می‌تواند مرگ دموکراسی در تونس را تسریع ببخشد. برای این انتخابات نامزدهای محدودی تایید صلاحیت شده‌‌اند: زهیر المغزاوی، ناسیونالیست چپ‌گرا که به‌عنوان کاندیدای کاغذی مطرح شده و متهم به حمایت از قیس سعید است و دیگری ایاتشی زامیل، رهبر زندانی حزب عظیمون لیبرال که چندین هفته پیش از انتخابات زامیل با دو اتهام راهی زندان شد. اولی او را به ۲۰ماه زندان محکوم کرد و دیگری به ۶ماه. اما در اول اکتبر او در دادگاه دیگر با چهار اتهام دیگر روبه‌رو شد که نتیجه آن ۱۲سال زندان دیگر است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر