شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۹۲ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۶۰۹۲

  • سومین روز خونین کرانه باختری

    دنیای اقتصاد: ارتش اسرائیل روز پنج‌شنبه به مسجدی در کرانه باختری اشغالی یورش برد. ارتش این رژیم مدعی است که در این مسجد اسلحه نگهداری می‌شد. در درگیری‌های مسلحانه‌ای که در حوالی این مسجد رخ داد حداقل پنج فلسطینی از جمله سه مجاهد از جمله یک فرمانده جوان شبه‌نظامی، جان خود را از دست دادند. «ویکتوریا کیم» و «توماس فولر» در گزارشی در همین رابطه در نیویورک‌تایمز نوشتند، پنج‌شنبه (۸شهریورماه) دومین روز متوالی از تهاجم اسرائیل به شمال کرانه باختری بود که در داخل و اطراف شهرهای طولکرم و جنین متمرکز بود. این تهاجم شامل ستون‌هایی از خودروهای زرهی، ناوگان هواپیماهای بدون سرنشین و صدها سرباز بود که بزرگ‌ترین عملیات نظامی اسرائیل در بیش از یک‌سال گذشته در کرانه باختری است.
  • کامالای محافظه‌کار در «سی‌ان‌ان»

    دنیای‌اقتصاد: کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده و نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری دموکرات‌ها با سی‌ان‌ان به مصاحبه نشست. دلیل اصلی قابل توجه بودن مصاحبه سی‌ان‌ان با کامالا هریس این است که این اولین مصاحبه‌ای بوده که وی از زمان کناره‌گیری جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده از انتخابات و معرفی‌اش به‌عنوان جانشین انجام می‌داد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، هریس که در کنار همکار خود، فرماندار بی سر و صدا، تیم والتز از مینه‌سوتا نشسته بود، بدون اینکه آسیب سیاسی به خود وارد یا برای خود موقعیت قابل توجهی ایجاد کند، به سوالات «دانا بِش» پاسخ داد.
  • احتمال بین‌المللی شدن بحران سودان

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: جنگ در سودان در مقایسه با بحران غزه یا اوکراین، تنها اندکی از توجهات جهانی را به خود جلب کرده است. با این‌ حال از منظر اکونومیست، این جنگ می‌تواند از آنچه در دو بحران فوق در جریان است تهدیدآمیزتر باشد. سومین کشور بزرگ آفریقا در آتش می‌سوزد. پایتخت آن با خاک یکسان شده است، احتمالا بیش از ۱۵۰هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند و اجساد آنها در گورستان‌های موقت روی هم انباشته شده است. بیش از ۱۰میلیون نفر، یک‌پنجم جمعیت، مجبور به فرار از خانه خود شده‌اند.
  • قطر به‌مثابه‌ یک قدرت عاریه‌ای

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    میزبانی «جام‌ جهانی۲۰۲۲» به قطر این امکان را داده است که از ماهیت فراملی فیفا مزایایی کسب کند؛ اگرچه کسب حق میزبانی همچنان انتقادها و نگرانی‌هایی را به همراه دارد. از دسامبر۲۰۱۰، زمانی که فیفا جام جهانی را به قطر اعطا کرد، درباره چگونگی برنده شدن این مناقصه، با اتهامات رشوه‌خواری و فساد بحث‌وجدل‌هایی وجود داشت، اگرچه قطر از تخلفات مربوطه تبرئه شد. در همان زمان، به نوشته‌ «ساندی تایمز»، اسناد به بیرون درزشده نشان داد که تیم مناقصه قطر از یک شرکت روابط عمومی آمریکایی و عوامل سابق سیا برای لکه‌دار کردن رقبای استرالیایی و آمریکایی استفاده کرده است. جام‌جهانی۲۰۲۲ همچنین نگرانی‌هایی را درباره حقوق انسانی کارگران مهاجر ایجاد کرده است؛ به‌ویژه بین سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴.
  • مذاکرات ۱۱ساعته چین و آمریکا

    دنیای اقتصاد: مقامات ارشد آمریکایی و چینی که در پکن ملاقات کردند، درباره برنامه‌های تماس بین روسای‌جمهور چین و آمریکا، و همچنین گفت‌وگو بین فرماندهان نظامی آنها در منطقه، درحالی‌که دو کشور برای ثبات روابط تلاش می‌کنند، بحث کردند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، کاخ سفید در بیانیه‌ای پس از مذاکرات روز چهارشنبه اعلام کرد که این کشورها «در حال برنامه‌ریزی برای یک تماس در سطح رهبران در هفته‌های آینده هستند.» جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی جو بایدن و وانگ یی، مقام ارشد سیاست خارجی چین، نزدیک به ۱۱ساعت در طول دو روز با یکدیگر گفت‌وگو کردند که پنجمین دور مذاکرات در کمتر از ۱۸ماه بین این دو مقام ارشد بود. آنها در اطراف دریاچه یانکی، استراحتگاهی در حومه پکن، نزدیک دیوار بزرگ چین، ملاقات کردند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر