شماره روزنامه ۶۰۹۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۴۸ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۶۰۴۸

  • مامور نجات اقتصاد بریتانیا

    دنیای اقتصاد: استارمر با پایان دادن به ۱۴سال دولت محافظه‌کار، نخست وزیر بعدی بریتانیا خواهد بود. رای پراکنده باعث شد که محافظه‌کاران با بدترین نتیجه در تاریخ طولانی‌مدت خود، سقوط را تجربه کنند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، حزب کارگر بریتانیا صبح روز جمعه در انتخابات پیروز شد و حزب محافظه‌کار را در یک شورش ضد حاکمیتی که نوید‌دهنده عصر جدیدی در سیاست بریتانیا است، از قدرت خارج کرد. ریشی سوناک، نخست‌وزیر در آستانه خروج، اندکی پیش از تایید اکثریت پارلمانی حزب کارگر، شکست ملی حزبش را پذیرفت و گفت: «مردم بریتانیا امشب حکم هشداردهنده‌ای صادر کردند.»
  • چرا بایدن باید کناره‌گیری کند؟

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: مناظره هفته گذشته بایدن با ترامپ یک افتضاح تمام‌عیار بود، اما تلاش‌های هم‌حزبی‌های بایدن و کارزار انتخاباتی او برای لاپوشانی و پنهان ‌کردن واقعیت، از آن هم بدتر است.تماشای پیرمردی پریشان حواس که برای به‌ خاطرآوردن کلمات و حقایق تقلا می‌کند، عذاب‌آور بود. ناتوانی او در ارائه استدلال علیه یک حریف ضعیف نیز مایوس‌‌کننده بود. اما تلاش‌های کارزار انتخاباتی بایدن برای انکار آنچه ده‌ها میلیون آمریکایی با چشمان خود مستقیم شاهد آن بودند، سمی‌تر است؛ چراکه بی صداقتی موجب تحقیر و خواری می‌شود.
  • بازگشت خوش‌بینی به مذاکرات آتش‌بس

    دنیای‌اقتصاد: پس از آنکه حماس طرح جدیدی ارائه کرد و بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل به بایدن گفت که در حال اعزام هیات جدیدی از مذاکره‌کنندگان به مذاکرات متوقف شده است، مقامات آمریکایی و اسرائیلی روز پنج‌شنبه (۱۴تیرماه) نسبت به توافق آتش‌بس در نوار غزه ابراز خوش‌بینی مجدد کردند. «آرون باکسرمن»، «مایکل شی‌یر» و «توماس فولر» در گزارش ۴ژوئیه در نیویورک‌تایمز نوشتند، مقامات کاخ سفید گفتند که معتقدند پیشرفت جدید در گفت‌وگوها همان چیزی است که مکررا در مذاکرات چند ماهه «پیشرفت» نامیده می‌شود، اگرچه آنها می‌گویند که انجام مراحل بسیار در اجرای آتش‌بس زمان می‌برد. اسرائیل و سایر مقامات درگیر در این گفت‌وگوها توافق کردند که پیشرفتی حاصل شده است، اما آن را با عبارات محتاطانه‌تر توصیف کردند. این گفت‌وگوها بر اساس یک چارچوب توافق سه‌مرحله‌ای است که توسط بایدن در اواخر ماه مه علنی و توسط سازمان ملل متحد تایید شد. در صورت اجرا، این توافق در نهایت به پایان جنگ، خروج کامل اسرائیل از غزه، آزادی ۱۲۰گروگان زنده و مرده در غزه و‌ آزادی فلسطینی‌هایی که در زندان‌های اسرائیل هستند، تصریح می‌کند.
  • حامیان مالی دموکرات‌ها علیه بایدن

    دنیای‌اقتصاد: پس از چندین روز تلاش بی‌صدا و امیدواری به اینکه بایدن مبارزات انتخاباتی مجدد خود را رها کند، بسیاری از حامیان مالی ثروتمند دموکرات تلاش می‌کنند امور را به دست خود بگیرند. اهداکنندگان با استفاده از ثروت خود در قالب «هویج و چماق»، ابتکارات متعددی را برای تحت فشار قرار دادن بایدن برای کناره‌گیری و کمک به ایجاد زمینه برای نامزدی جایگزین انجام داده‌اند. تلاش‌ها -برخی هماهنگ، برخی متناقض و برخی دیگر هنوز در حال شکل‌گیری است- شکاف قابل توجه و فزاینده‌ای را بین طبقه مشارکت‌کننده حزب و پرچم‌دار حزب آشکار می‌کند که می‌تواند بر رقابت‌های انتخاباتی تاثیر بگذارد (خواه کمک‌کنندگان بر تصمیم بایدن تاثیر بگذارند یا نه) .
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    تلاش قطر برای جذب وفاداری قبایل از کشورهای همسایه و تابعیت شهروندی دادن به آنها نیز یکی از دلایل بحران خلیج‌فارس در سال۲۰۱۴ بود. بحرین، به‌ویژه، چنین سیاستی را به‌مثابه‌ بی‌ثبات کردن کشور خود می‌دانست؛ زیرا قطر فقط قبایل سنی را جذب می‌کرد. بحرین دارای تعادل قومی و مذهبی ظریفی بود. بنابراین این عامل مهمی در بحران کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس بود که در نهایت منجر به امضای «بیانیه ریاض» شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر