شماره روزنامه ۶۰۴۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۴۲ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۶۰۴۲

  • پیروز اولین مناظره

    دنیای اقتصاد: مناظره زودهنگام بایدن و ترامپ، آبروریزی برای دموکرات‌ها بود. بر اساس نظرسنجی سی‌ان‌ان، ۶۷درصد ترامپ و ۳۳درصد هم بایدن را پیروز این مناظره معرفی کرده‌اند. بیشتر تحلیل‌ها و اخبار رسانه‌های آمریکایی هم نشان می‌دهد که بایدن بازنده این مناظره بوده است. تپق زدن‌های او و فراموشی و تمام نکردن جملات بیش از هر چیز در این مناظره به چشم آمد. دموکرات‌هایی که تا دیروز ترس آن را داشتند که با صدای رسا خواستار کناره‌گیری بایدن شوند، حالا صدایشان قوی‌تر از قبل شده است.
  • مرد خوبی است اما باید کناره‌گیری کند

    «توماس فریدمن» منبع: نیویورک‌تایمز
    من به تنهایی در اتاق هتلی در لیسبون مناظره بایدن و ترامپ را تماشا کردم و گریه‌ام گرفت. نمی‌توانم لحظه دلخراش‌تری را در دوران زندگی‌ام در رقابت‌های ریاست‌جمهوری آمریکا به یاد بیاورم، دقیقا به‌دلیل آن چیزی که این رقابت‌ها فاش کرد: «جو بایدن»، یک مرد خوب و یک رئیس‌جمهور خوب، حق نامزد شدن دوباره ندارد. «دونالد ترامپ»، یک مرد بدخواه و یک رئیس‌جمهور کوته فکر، نه چیزی یاد گرفته و نه چیزی را فراموش کرده است. او همان دروغگویی است که همیشه بود و به هیچ وجه به آنچه برای رهبری آمریکا در قرن بیست‌ویکم نیاز است، نزدیک نیست.
  • میانه‌روها در رأس نهادهای کلیدی اتحادیه اروپا

    دنیای‌اقتصاد: رهبران اتحادیه اروپا روز پنج‌شنبه سه سیاستمدار ارشد را برای ریاست نهادهای این اتحادیه برای پنج سال آینده انتخاب کردند که نشان‌دهنده تعهد به اوکراین و نیاز به ثبات در میان ناآرامی‌های انتخاباتی در اروپا و احتمالا ایالات متحده است. در نشستی در بروکسل، دولت‌های عضو اتحادیه اروپا موافقت کردند که «اورسولا فون‌درلاین» محافظه‌کار آلمانی را برای دومین دوره در رأس کمیسیون قدرتمند اروپا، شاخه اجرایی این بلوک معرفی کنند. «متینا استویس گریدنف» در گزارش ۲۷ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشت، «آنتونیو کاستا» یک سوسیالیست و تا همین اواخر نخست‌وزیر پرتغال، به عنوان رئیس شورای اروپا انتخاب شد که شامل ۲۷ رئیس دولت می‌شود و بین پیشینه سیاسی و جغرافیایی خانم «فون‌درلاین» موازنه ایجاد می‌کند. «کاجا کالاس» نخست‌وزیر استونی، فردی که به‌عنوان یک «باز» علیه روسیه شناخته می‌شود؛ مقامی بود که به‌عنوان دیپلمات ارشد این بلوک انتخاب شد.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    ثروت در توسعه‌ بیشتر دامنه‌ قدرت عاریه‌ای در جذب وفاداری‌های قبیله‌ای، به‌ویژه درتلاش‌های قطر برای برقراری پیوندهای شجره‌نامه‌ای با خاندان آل ثانی به‌منظور اثبات مشروعیت خود درخلیج‌فارس مهم باقی ماند. در شبه‌جزیره‌ عربستان (از جمله در قطر)، تاریخ شفاهی به‌دلیل سنت‌های قوی در منطقه و سطوح پیش‌تر پایین سواد، بر مرجع سنتی آرشیوی اولویت داشت و نتیجه‌ آن سکوت سوابق عمدتا نانوشته است. بنابراین یک گرایش رایج در خلیج‌فارس، فقدان «دانش محلی» برای بسیاری از جوانان به‌منظور دست‌کاری جزئیات پیوندهای نسب‌شناختی‌شان وافزایش سنت‌های «ابداعیِ» میراث نسب‌شناختی است که بسیاری از ساکنان را به کشور مدرن پیوند می‌دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر