شماره روزنامه ۶۰۴۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۱۶ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۶۰۱۶

  • برنز دوباره ظاهر می‌شود

    دنیای اقتصاد: ویلیام جی برنز، مدیر سیا که مذاکره‌‌‌کننده اصلی آمریکایی در تلاش‌‌‌ها برای آتش‌‌‌بس در غزه بود، قصد دارد برای گفت‌وگو با همتای اسرائیلی‌اش به اروپا سفر کند. به گفته یک مقام آمریکایی، او تلاش دارد بحث‌‌‌های متوقف شده بر سر توقف درگیری‌‌‌ها و آزادی گروگان‌‌‌ها را احیا کند.
  • ورق در اوکراین برمی‌گردد

    دنیای اقتصاد: نیروهای روسی در هفته‌های اخیر در سراسر خط مقدم در حال پیشروی و گرفتن اراضی از نیروهای اوکراینی هستند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، در برخی موارد، آنها زمین‌هایی را تصرف می‌کنند که اوکراینی‌ها در نبردهای سخت سال گذشته پس گرفته بودند.
  • جهان در انتظارحکم لاهه

    دنیای‌اقتصاد: آفریقای جنوبی از دیوان سازمان ملل درخواست کرد که به اسرائیل دستور دهد تا حمله زمینی خود به رفح را متوقف کند؛ زیرا به نظر می‌رسد اسرائیل در حال گسترش کارزار خود است و صدها هزار نفر از جنوب غزه فرار کرده‌اند. «گایا گوپتا» در گزارش ۲۴مه در نیویورک تایمز نوشت، یک تیم حقوقی آفریقای جنوبی هفته گذشته از دیوان عالی سازمان ملل خواست تا محدودیت‌های بیشتری را برای تهاجم اسرائیل به آنجا [رفح] اعمال کند و گفت این آخرین گام در نابودی غزه و مردم آن است. اسرائیل گفته است که عملیاتش در رفح یک عملیات دقیق برای هدف قرار دادن حماس است. ارتش اسرائیل روز پنج‌شنبه اعلام کرد که در محله‌هایی در نزدیکی قلب شهر، در حال نبرد هستند.
  • اوباما؛ یار کمکی بایدن

    دنیای‌اقتصاد: بله! باراک اوباما هم آنجا بود. شام‌های تدارک دیده‌شده از سوی دولت که معمولا برای در آغوش کشیدن متحدان شناخته می‌شود، قرعه را نصیب کنیا کرده بود. اما ششمین شام دولتی دوره ریاست‌جمهوری بایدن به‌گونه‌ای طراحی شده بود که متحدان داخلی – که یکی از آنها اوباما بود که پدرش هم کنیایی است- را در آغوش بگیرد؛ زیرا رئیس‌جمهور در آستانه انتخاب مجدد در ماه نوامبر قرار گرفته است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، این رویداد ۵۰۰نفره که در یک غروب نمناک ماه مه در چمنزار جنوبی کاخ سفید برگزار شد، البته با حضور ده‌ها تن از کنیایی‌های با نفوذ برگزار شد.
  • مسیر نجات آفریقای جنوبی

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: در سال۱۹۹۴ وقتی نلسون ماندلا به‌عنوان نخستین رئیس‌جمهور سیاه‌پوست آفریقای جنوبی برگزیده شده، برخی از شادترین صحنه‌های قرن بیستم به ثبت رسید. گذار کم و بیش مسالمت‌آمیز از نظام آپارتاید به دموکراسی چند نژادی، نشان داد هنگامی که دشمنان سیاسی از خود شجاعت و خلاقیت نشان دهند، نتیجه چه خواهد شد.با این حال بعد از گذشت ۳۰سال، نشریه اکونومیست اکنون این پرسش را مطرح می‌کند که آیا دموکراسی آفریقای جنوبی که با دشواری‌های فراوان به‌دست آمد، می‌تواند روند افول پرمخاطره این کشور را معکوس کند یا خیر؟
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    ورود اعضای اخوان‌المسلمین به قطر از اواسط قرن بیستم عامل مهمی در زندگی سیاسی قطر بوده که بر سیاست داخلی و خارجی این کشور تاثیر گذاشته است. از دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰، قطر (و سایر کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس) به تبعیدی‌هایی از عراق، مصر، فلسطین و سوریه در همراهی با اخوان‌المسلمین (که از سطح تحصیلات بالاتر خود برای ایجاد و تامین نیرو در وزارتخانه‌های اصلی به‌ویژه وزارت آموزش در قطر استفاده کردند) شغل دادند. این فرصتی برای قطر بود تا اتکای خود به عربستان سعودی را کاهش دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر