شماره روزنامه ۶۱۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۱۴ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۶۰۱۴

  • سکته دوم اروپا نزدیک است؟

    دنیای‌اقتصاد: اقتصاد اروپا ممکن است دوباره وضعیتی بحرانی پیدا کند. قاره سبز در شرایطی آرام‌آرام از شوک ناشی از جنگ اوکراین خارج می‌شود که خطر گسترش جنگ و افزایش تنش در سطح اروپا این بخش از جهان را تهدید می‌کند. ترور نخست‌وزیر اسلواکی می‌تواند به مثابه سکته دوم اقتصاد اروپا باشد.
  • احتمال فروپاشی کابینه نتانیاهو

    دنیای اقتصاد: بنی‌گانتس، عضو کابینه جنگی اسرائیل، تهدید کرده است که اگر نخست‌وزیر تا ۸ژوئن برنامه پس از جنگ غزه را ارائه نکند، کابینه نتانیاهو را ترک خواهد کرد. گانتس در یک کنفرانس مطبوعاتی در روز شنبه از کابینه خواست تا با یک طرح ۶ماده‌ای موافقت کند که چشم‌اندازی برای حکومت نوار غزه پس از پایان درگیری ارائه می‌کند. «محمد جمجوم» در گزارشی برای الجزیره در ۱۸مه نوشت، این سیاستمدار و وزیر جنگ سابق اسرائیل گفت که اگر خواسته‌هایش برآورده نشود، حزب خود را از «دولت وحدت اضطراری» که سال گذشته برای نظارت بر جنگ غزه تشکیل شد، خارج خواهد کرد. گانتس به‌عنوان رقیب اصلی سیاسی نتانیاهو در اسرائیل دیده می‌شود. او پیش از پیوستن به کابینه جنگ، یکی از چهره‌های برجسته اپوزیسیون بود.
  • تئوری‌های توطئه شهروندان پاکستانی

    دنیای‌اقتصاد: بازیگران و اجراکنندگان یا همان میم‌های خیابانی اولین بار چند سال پیش در چهارراه‌های شلوغ اسلام‌آباد ظاهر شدند. آنها سر تا پا، با رنگ طلایی چشم‌نوازی پوشیده شده بودند، کاملا ثابت ایستاده بودند و به عصای درخشان تکیه داده بودند و کلاه را از سر خود پی‌در‌پی برمی‌داشتند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، بعضی وقت‌ها، عابران از آنها راهنمایی می‌خواستند اما به لبخند زدن یا تکان دادن سرشان اکتفا می‌کردند. شاید در جای دیگری، ظهور میم‌هایی که در خیابان به دنبال کسب چند دلار هستند، مورد توجه قرار نگیرد؛ اما اینجا پاکستان است، جایی که امور، زیر نظر دولت امنیتی اغلب آن‌قدرها هم که به نظر می‌رسد، ساده نیستند.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    اگرچه قطر رسما وهابیت را پذیرفته و از مکتب حنبلی پیروی می‌کند، اما به دلایل عمل‌گرایانه با تعدادی از گروه‌های ایدئولوژیک مختلف، از جمله جنبش‌های سنی و شیعه، وارد تعامل شده است. این جنبش‌ها عبارتند از: اخوان‌المسلمین، گروه مبارز اسلامی لیبی، النهضه، حماس، حزب‌الله لبنان، طالبان، حوثی‌ها و جدایی‌طلبان چچن. قطر روابط شخصی نزدیکی با اعضای اخوان‌المسلمین، النهضه، گروه مبارز اسلامی لیبی و جدایی‌طلبان چچنی ایجاد کرده و بسط داده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر