شماره روزنامه ۶۰۴۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۱۰ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۶۰۱۰

  • اوکراین کم آورد

    دنیای اقتصاد-گروه دنیا: یک ژنرال ارشد اوکراینی روز دوشنبه گفت که ارتش اوکراین با وضعیت «بحرانی» در شمال شرق کشور مواجه است و با کمبود نیرو دست به گریبان است، آن هم زمانی که تلاش می‌کند حمله روسیه را (که چند روزی است در حال پیشروی است) دفع کند. نیروهای روسی هفته گذشته از مرز عبور کردند تا خط حمله جدیدی را در نزدیکی خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین پس از کی‌یف باز کنند و حداقل ۹شهرک و روستا را تصرف و هزاران غیرنظامی را مجبور به فرار کردند. «کنستانت مهوت»، «ماریا وارنیکووا» و‌«مایل شویرتز» در گزارش ۱۴مه در نیویورک‌تایمز نوشتند، ژنرال کیریلو بودانوف، رئیس سازمان اطلاعات نظامی اوکراین، در یک تماس ویدئویی از یک پناهگاه در خارکیف گفت: «وضعیت در آستانه است. هر ساعت این وضعیت به سمت بحرانی‌تر شدن پیش می‌رود.» ارزیابی تیره و تار او منعکس‌کننده نظرات سایر افسران اوکراینی در روزهای اخیر بود، مبنی بر اینکه چشم‌انداز نظامی کشور در حال رنگ باختن است.
  • بند بازی شی

    دنیای‌اقتصاد: هنگامی که این هفته (پنج‌شنبه) شی جین‌پینگ، رهبر ارشد چین،میزبان ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در چین باشد؛ بیش از دو سال از زمانی که این دو رهبر اعلام شراکت «بدون محدودیت» برای مقابله با آنچه را که آنها قلدری و دخالت آمریکایی می‌دانند، می‌گذرد. «دیوید پیرسون» و «پل سون» در گزارش ۱۴مه در نیویورک‌تایمز نوشتند، چالش‌های فزاینده غرب محدودیت‌های این مشارکت را به محک آزمون زده است. شی در حال عبور از «طناب بندبازی» است و تحت فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی فزاینده‌ای قرار دارد تا حمایت چین از روسیه و جنگ آن در اوکراین را محدود کند. استقبال محکم‌تر از پوتین اکنون می‌تواند اروپا را که یک شریک تجاری کلیدی است، بیش از پیش از چین دور کند؛ زیرا پکن به دنبال بهبود تصویر خود در غرب و حفظ دسترسی به صادرات چین برای کمک به احیای اقتصاد خود است.
  • هرج و مرج در اسرائیل

    دنیای اقتصاد: اسرائیلی‌ها روز دوشنبه در سراسر کشور برای اولین روز عزای خود پس از حملات ۷ اکتبر تجمع کردند، اما معترضان چندین مراسم را مختل کردند؛ زیرا از وزرای کابینه خواستند تا برای آزادی گروگان‌ها اقدامات بیشتری انجام دهند. «روز یادبود» اسرائیل معمولا یکی از غم انگیزترین روزها در تقویم این رژیم است؛ تاریخی که اسرائیلی‌ها اختلافات خود را کنار می‌گذارند تا عزادار هموطنانی باشند که در جنگ یا درگیری‌های این‌سو و آن‌سو کشته شده‌اند. اما تظاهرات روز دوشنبه نشان داد که چگونه احساس اتحاد در زمان جنگ جای خود را به اختلافات عمیق درباره جنگ در نوار غزه، سرنوشت گروگان‌های گرفته‌شده در ۷ اکتبر و سیاست داخلی داده است. «پاتریک کینگزلی»، «توماس فولر» و دیگران در گزارش ۱۳مه در نیویورک تایمز نوشتند، منتقدان، نتانیاهو را هنگام شرکت در این یادبود در «کوه هرتزل» در قدس، محل قبرستان اسرائیل، مورد انتقاد قرار دادند. یکی فریاد می‌زد: «آشغال.» دیگری می‌گفت: «تو بچه‌هایم را بردی.»
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    برای توضیح ظهور قطر، محققان بر استفاده از ابزارهایی مانند رسانه‌ها، ورزش، سازمان‌های خیریه و «ارتباط با جنبش‌های خاص در جهان عرب، به‌ویژه اسلام سیاسی تاکید می‌کنند و وقتی از اسلام سیاسی صحبت می‌کنیم، به‌ویژه درباره اخوان المسلمین در مصر سخن می‌گوییم.» فریر اشاره می‌کند که قطر ابتدا از میانجی‌گری استفاده کرد و «[...] اساسا روی یک نیروی ایدئولوژیک شرط‌بندی کردند […] و بخشی دیگر از قدرت آنها به‌عنوان یک دولت کوچک الجزیره […] بود.» درعین‌حال، مدیرکل سابق الجزیره «وضاح خنفر» اشاره می‌کند که «قطر به‌عنوان یک رژیم هیچ ارتباطی با اسلام سیاسی ندارد»، زیرا رهبرانش اعضای شناخته‌شده هیچ گروه اسلام‌گرایی نیستند و آنها به‌جای ایجاد سازمانی خاص با گروه‌های موجود کار می‌کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر