شماره روزنامه ۶۱۷۵
|

واکنش جولانی به حملات اخیر اسرائیل به سوریه؛

از زمانی که اسد سوریه را به مقصد روسیه ترک کرد، اسرائیل بارها دمشق و سایر نقاط سوریه را بمباران کرده است. تل‌آویو از خلأ قدرت در سوریه سوءاستفاده کرده و اهدافی را در سراسر این کشور بمباران کرده و مدعی است که هدفش دور نگه داشتن سلاح از دست نیروهای شورشی و تندروها است. به نوشته روزنامه…

سفیر پیشین ایران در اردن در گفتگو با دنیای اقتصاد؛

دنیای اقتصاد: مخالفان مسلح سوریه پس از پیشروی‌های چند روز اخیر خود که ابتدا از حلب آغاز شد و به حماة رسید، روز شنبه از جنوب سوریه حرکت خود را به سمت دمشق آغاز کردند و صبح روز یکشنبه کنترل آن را در دست گرفتند.

    پنجشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۳
  • واکنش جولانی به حملات اخیر اسرائیل به سوریه؛

    جنگ بی جنگ

    از زمانی که اسد سوریه را به مقصد روسیه ترک کرد، اسرائیل بارها دمشق و سایر نقاط سوریه را بمباران کرده است. تل‌آویو از خلأ قدرت در سوریه سوءاستفاده کرده و اهدافی را در سراسر این کشور بمباران کرده و مدعی است که هدفش دور نگه داشتن سلاح از دست نیروهای شورشی و تندروها است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، به محض اینکه روز یکشنبه مشخص شد که در سوریه تغییر رژیم وجود خواهد داشت، اسرائیل یک عملیات هوایی گسترده را آغاز کرد.
  • نامه دو حزبی درباره سوریه فاش کرد

    آمریکا به‌دنبال رفع تحریم دولت موقت

    بر اساس نامه‌ای به تاریخ ۱۰دسامبر که رویترز مشاهده کرد، دو نماینده کنگره آمریکا از مقامات ارشد آمریکایی خواسته‌اند تا برخی از تحریم‌ها علیه سوریه را به حالت تعلیق درآورند تا فشار بر اقتصاد درهم شکسته این کشور پس از بشار اسد کاهش یابد.
  • تحقیقات از رئیس‌‌‌جمهور کره‌‌‌جنوبی وارد فاز جدیدی شد

    پرزیدنت شورشی؟

    پلیس سئول با حمله به دفتر ریاست‌جمهوری کره‌‌‌جنوبی، تحقیقات از رئیس‌‌‌جمهور این کشور را وارد فاز جدیدی کرد. به نوشته روزنامه نیویورک‌‌‌تایمز، مقامات در حال بررسی این موضوع هستند که آیا اقدام یون‌سوک‌یول، رئیس‌جمهوری کره‌‌‌جنوبی مصداق بارز شورش بوده است یا نه؛ چراکه اقدام او چهارمین اقتصاد برتر آسیا را در بحران فرو برده است.
  • ساعاتی پیش از ورود شورشیان به پایتخت،چگونه گذشت؟

    اسرار کاخ اسد

    دنیای‌اقتصاد: فرش‌های قرمز همچنان در راهروهای کاخ ریاست‌جمهوری در بالای کوه در دمشق، پایتخت سوریه، می‌درخشند. لوسترهای بزرگ در اتاق‌های پذیرایی پرآذین و پر از مبلمان چوبی دمشقی آویزان هستند. مجسمه‌های مدرن در دفاتر و اتاق‌های نشیمن فراوان دیده می‌شوند. اما از زمانی که بشار اسد که بیش از دو دهه بر سوریه حکومت کرد، روز یکشنبه به روسیه رفت، شورشیان مسلحی که از شمال کشور بیرون آمدند و چند روز بعد به پایتخت هجوم بردند، مسوولیت این بنای تاریخی را بر عهده گرفتند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، آنها نگهبانی از قصر را بر عهده دارند و غارتگران و غیرنظامیان کنجکاو را دور نگه می‌دارند.
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • سقوط اسد دست تل‌آویو را در شام رو کرد

    سوریه زیرضرب اسرائیل

    درحالی‌که شورشیان سوری در حال تشکیل دولت انتقالی هستند، اسرائیل پس از تصرف منطقه حائل در جنوب سوریه، به حدود ۲۵کیلومتری جنوب غربی دمشق رسیده است. منابع امنیتی منطقه‌ای و افسران ارتش سوریه هم اعلام کردند که اسرائیل ۳۰۰حمله به تاسیسات نظامی سوریه انجام داده که دیگر چیزی از دارایی‌های ارتش سوریه باقی نمانده است. سردار سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران نیز با حضور در جلسه غیرعلنی مجلس روایت خود را از آنچه در داخل و خارج سوریه می‌گذرد، بیان کرد.
  • در پارکینگ کاخ ریاست‌جمهوری سوریه چه خودروهایی دیده شد؟

    خاندان عشق ماشین

    دنیای‌اقتصاد: با پناه بردن بشار اسد به مسکو، کاخ ریاست‌جمهوری در دمشق به دست مردم و شورشی‌ها افتاد. حضور مردمی در این کاخ پرده از برخی اسرار خانواده اسد برداشت. در پارکینگ کاخ ریاست‌جمهوری اسد، ده‌ها خودروی سوپرلوکس دیده شد؛ خودروهایی همچون فراری، لامبورگینی، بنتلی و رولز رویس آرام گرفته‌اند. به نوشته روزنامه حریت ترکیه، اپوزیسیون که کنترل سوریه را به دست گرفته، همچنان به کشف آنچه بشار اسد، رهبر سابق سوریه که به روسیه گریخته است، می‌پردازد. کلکسیون خودروهای اسد در پارکینگ کاخ او که روز دوشنبه نیز مورد غارت قرار گرفت، دیده شد. ویدئوهایی که خودروهای سوپرلوکسی مانند فراری، لامبورگینی، بنتلی، رولز رویس و همچنین بخش‌های بالای پارکینگ بسیاری از برندها را نشان می‌دهد، در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود و گزارش شده است که این خودروها توسط مخالفان توقیف شده‌اند.
  • محمد البشیر رئیس دولت انتقالی سوریه شد

    رویترز : محمد البشیر دیروز سه‌شنبه به‌طور رسمی به‌عنوان رئیس دولت انتقالی سوریه منصوب شد. او تا اول مارس۲۰۲۵ در این مقام باقی خواهد بود. البشیر مهندس و حقوقدان سوری است. او دارای مدرک مهندسی برق و الکترونیک از دانشگاه حلب (۲۰۰۷) است و در سال۲۰۱۱ به‌عنوان رئیس بخش ابزار دقیق در شرکت گاز سوریه فعالیت می‌کرد. وی همچنین، سابقه دو سال و نیم مدیریت آموزش شرعی در وزارت امور اوقاف و دعوت و ارشاد در مناطق خارج از کنترل حکومت سابق سوریه را دارد. البشیر در سال۲۰۲۱ مدرک شریعت و حقوق را با رتبه ممتاز از دانشگاه ادلب دریافت کرده و دارای دانشنامه‌ای در مبانی مدیریت و برنامه‌ریزی و سازماندهی اداری نیز است. محمد البشیر در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ سمت وزیر توسعه و امور انسانی را در دولت نجات سوریه بر عهده داشت.
  • حزب راست افراطی فرانسه چشم به انتخابات زودهنگام دوخته است

    اسبِ زین لوپن

    امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه با اشاره به سیاستمداران راست و چپ که هفته گذشته به‌طور مشترک رای به‌عدم اعتماد به دولت دادند و آن را سرنگون کردند، گفت: «آنها بی‌نظمی را انتخاب کردند.»
    سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳
  • تحولات خیره کننده در سوریه به سناریوهایی برای روزهای پسا اسد دامن زده است

    آینده مبهم شام

    با فرار اسد و فروپاشی رژیم او پرسش‌های بسیاری نزد افکار عمومی و محافل فکری در دنیا مطرح شده است. هر کسی از «ظن» خود «یار» تحلیلی شده و بُعدی از ابعاد این فروپاشی خیره‌کننده را مورد بررسی قرار داده است.
  • «یون» در مسیر خروج از قدرت قرار گرفت

    پرزیدنتِ ممنوع‌الخروج

    یون سوک‌یول، رئیس‌جمهور کره‌جنوبی به‌دلیل تلاش نافرجام برای اعمال حکومت نظامی، در بحبوحه درخواست‌ها برای کناره‌گیری از قدرت و عمیق‌تر شدن بحران رهبری، از خروج از کشور منع شده است.
    دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
  • حمله مخالفان مسلح،حکومت بشار را خاتمه داد

    پایان شام اسد

    ائتلافی از گروه‌های مسلح سوری اوایل صبح دیروز یکشنبه (۸ دسامبر برابر با ۱۸ آذرماه) ورود خود به دمشق و سقوط رسمی پایتخت سوریه را اعلام کردند. گزارش تمام خبرگزاری‌ها حاکی از این بود که اسد گریخته است و نشانی از او نیست. در ساعات اولیه دیروز یکشنبه اخبار ضد و نقیضی از سرنوشت اسد به گوش می‌رسید. اگرچه «باراک راوید»، خبرنگار آکسیوس به نقل از یک مقام اسرائیلی نوشت که «رئیس‌جمهور سوریه حوالی بامداد یکشنبه دمشق را ترک و به پایگاه روسیه در سوریه رفت تا از آنجا به مقصد مسکو سفر کند»
  • بحران کره‌جنوبی با تحقیقات کیفری از رئیس‌جمهور عمیق‌تر شد

    «یول» زیر تیغ

    بر اساس گزارش رسانه‌های کره‌جنوبی، بحران رهبری این کشور روز یکشنبه عمیق‌تر شد؛ زیرا دادستان‌ها یون سوک‌یول، رئیس‌جمهور این کشور را به‌عنوان موضوع تحقیقات کیفری درباره تلاش هفته گذشته در برقراری حکومت نظامی معرفی کردند و وزیر دفاع سابق وی نیز بازداشت شد. به گزارش رویترز، یون در اواخر روز شنبه از یک رای استیضاح در پارلمان تحت رهبری مخالفان، جان سالم به در برد که درخواست برای استیضاح به‌دلیل تلاش کوتاه‌مدت او برای اعمال حکومت نظامی در روز سه‌شنبه گذشته صورت گرفت، اما استیضاح صورت نگرفت و رهبر حزب حاکم نیز تصریح کرد که خود رئیس‌جمهور زودتر از موعد رأسا کناره‌گیری خواهد کرد. این پیشنهاد که به نظر می‌رسد روز یکشنبه مورد موافقت ضمنی نخست‌وزیر منصوب یون قرار گرفت، با محکومیت قانون‌گذاران مخالف مواجه شد که گفتند این یکی دیگر از تصاحب قدرت غیرقانونی برای تفویض اختیار بدون استعفا یا استیضاح است.
    یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳
  • سفیر پیشین ایران در اردن در گفتگو با دنیای اقتصاد؛

    توافق جهانی برای سرنوشت شام؛ زخم‌های کهنه‌ای که در سوریه سر باز کردند

    دنیای اقتصاد: مخالفان مسلح سوریه پس از پیشروی‌های چند روز اخیر خود که ابتدا از حلب آغاز شد و به حماة رسید، روز شنبه از جنوب سوریه حرکت خود را به سمت دمشق آغاز کردند و صبح روز یکشنبه کنترل آن را در دست گرفتند.
  • شهرهای سوریه دومینووار به دست متحدان ترکیه می‌افتد

    پشت دروازه‌های دمشق

    بر اساس آخرین اخبار تا لحظه تنظیم این گزارش، تروریست های شورشی به ۲۰ کیلومتری دمشق رسیده اند. منابع می گویند اکنون ۸ استان از ۱۳ استان سوریه به دست تروریست های شورشی افتاده است. همچنین شورشیان سوری دیروز شنبه (۷دسامبر برابر با ۱۷آذر) گفتند که کنترل شهر «درعا» در جنوب - زادگاه قیام سال۲۰۱۱ علیه بشار اسد و چهارمین شهری که نیروهای وی در یک هفته از دست داده‌اند - را به‌دست گرفتند. «سلیمان الخالدی» و «تیمور ازهاری» در گزارش دیروز ۷ دسامبر در رویترز نوشتند، منابع شورشی افزودند که ارتش با خروج منظم از درعا بر اساس توافقی که به نیروهای ارتش اجازه عبور امن به پایتخت - دمشق، در حدود ۱۰۰کیلومتری (۶۰مایلی) شمال را می‌دهد- موافقت کرد. ویدئوهای پخش‌شده در رسانه‌های اجتماعی شورشیان را با موتورسیکلت و برخی دیگر را در حال صحبت با ساکنان این شهر در خیابان‌ها نشان می‌دهد. با سقوط درعا، نیروهای اسد طی یک هفته چهار مرکز مهم را به شورشیان تسلیم کردند.
  • با خروج حزب حاکم از پارلمان کره‏جنوبی رخ داد

    استیضاح ناتمام

    دنیای‌اقتصاد: یون سوک‌یول، رئیس‌جمهور کره‌جنوبی، پس از آنکه رای‌گیری علیه وی توسط قانون‌گذاران حزب حاکم در روز شنبه تحریم شد، از استیضاح جان سالم به در برد. در یکی دیگر از روزهای پر جنب و جوش پارلمان کره‌جنوبی، تعدادی از قانون‌گذاران پیش از رای‌گیری برای استیضاح رئیس‌جمهور یون به‌دلیل تصمیم وی برای اعمال یک دوره کوتاه‌مدت حکومت نظامی در هفته گذشته، پارلمان را ترک کردند. فقط دو نفر در داخل ماندند؛ درحالی‌که یک قانون‌گذار حاکم که بازگشته بود به این پیشنهاد رای منفی داد. به گزارش سی‌ان‌ان، حداقل ۲۰۰قانون‌گذار برای انجام رای‌گیری لازم بود. بیرون از سالن اصلی، صدای نمایندگان اپوزیسیون شنیده می‌شد که فریاد می‌زدند: «به داخل بروید!» و آنها را «بزدل» خطاب می‌کردند.
  • ۶ کودک و زن در غزه به شهادت رسیدند

    حمله دوباره اسرائیل به بیمارستان

    دنیای‌اقتصاد: در حمله جدید اسرائیلی‌ها به غزه کودکان هدف قرار گرفتند. به گزارش خبرگزاری وفا، بیش از ۲۶ نفر از جمله ۶کودک و ۵زن در حملات اسرائیل به اردوگاه آوارگان نصیرات در مرکز غزه به شهادت رسیدند. همچنین گزارش‌های الجزیره نشان می‌دهد که در این حمله بیش از ۶۰نفر زخمی شده‌اند. این خبرگزاری در ادامه نوشت: آژانس دفاع مدنی غزه اعلام کرد: بیمارستان اندونزی در شمال بیت‌لاهیه غزه مورد حمله اسرائیل قرار گرفت که در آن حداقل ۲۹نفر در یک‌سری حملات هوایی به بیمارستان کمال العوده و نزدیک آن به شهادت رسیدند. خبرنگار الجزیره در غزه گزارش می‌دهد که تانک‌ها و پهپادهای اسرائیلی در اطراف کمال العوده به هر جسم متحرکی شلیک می‌کنند، چه در داخل بیمارستان و چه در نزدیکی آن.جنگ اسرائیل علیه غزه از ۷اکتبر۲۰۲۳ تاکنون حداقل ۴۴هزار و ۶۱۲فلسطینی را به شهادت رسانده و ۱۰۵هزار و ۸۳۴نفر را زخمی کرده است. در روز هفتم اکتبر حداقل هزار و ۱۳۹نفر در جریان حملات حماس در اسرائیل کشته شدند و بیش از ۲۰۰نفر به اسارت درآمدند.
    شنبه، ۱۷ آذر ۱۴۰۳
  • زمستان سرد برای ژرمن‌ها؛

    رکود صنعتی، سایه خود را بر اقتصاد آلمان انداخت؛ تولید خودرو کاهش یافت

    دنیای اقتصاد: کارشناسان اقتصادی معتقدند که رکود صنعتی در آلمان همچنان ادامه خواهد داشت و احتمال رکود اقتصادی در زمستان آینده افزایش یافته است.
  • اولین گفت‌وگوی تروریستی که از «سایه» بیرون آمد

    الجولانی: به دنبال حکومت مبتنی بر نهاد هستیم

    هزاران نفر از مردم «حمص» پنج‌شنبه شب و اوایل صبح دیروز (جمعه) این شهر در مرکز سوریه را ترک کردند. «الشرق الاوسط» در گزارش دیروز(جمعه) نوشت، فرار مردم در حالی است که نیروهای «هیئت تحریرالشام» در حال پیشروی هستند. تروریست‌های «هیئت تحریرالشام» شهرهای مهم «حلب» در شمال و «حما» در مرکز را تصرف کردند و این یکی از اتفاقات مهم در سوریه در ۱۴سال گذشته است. به نوشته الشرق الاوسط، «دیده‌بان سوری حقوق بشر» اعلام کرد که هزاران نفر از مردم در حال فرار به سوی مناطق ساحلی غربی هستند که از مراکز دولت دمشق است.
  • امروز برای استیضاح رئیس‌جمهور کره‌جنوبی رای‌گیری می‌شود

    «یول» در تعلیق؟

    تصمیم ناگهانی رئیس‌جمهور کره‌جنوبی برای برقراری حکومت نظامی و بعد از آن آشفتگی سیاسی در این کشور، موجب شد که حتی رهبر حزب حاکم نیز از تعلیق رئیس‌جمهور این کشور حمایت کند.
    جمعه، ۱۶ آذر ۱۴۰۳
  • مشکل بودجه لاینحل باقی می‌ماند؟

    فرانسه در آستانه هرج و مرج

    افراطی‌های دو طیف متفاوت دست به دست هم دادند تا دولت بارنیه، نخست‌وزیر فرانسه را منحل کنند. این اقدام از سال‌۱۹۶۳ به این‌سو بی‌سابقه بوده است. به گزارش رویترز، روز چهارشنبه، چپ‌های افراطی موسوم به «فرانسه نافرمان» پس از رای عدم اعتماد به دولت میشل بارنیه، نخست‌وزیر فرانسه، خواستار استعفای امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه شد؛ اما مکرون گفت که تا آخر دوره خود در قدرت باقی می‌ماند.
  • دیده‌بانی دیپلماسی؛ دریچه‌ای برای بررسی اوضاع سیاست خارجی ایران

    ریبرندینگ «الجولانی»

    دنیای اقتصاد: بازگشت تنش‌ها به سوریه، بار دیگر نام ابومحمد الجولانی سرکرده گروه تروریستی هیئت تحریر الشام (جبهه النصره سابق) را به میان آورده است؛ اما آنچه جولانی ۲۰۲۴ را از جولانی ۲۰۱۲ متمایز می‌کند، از تغییرات ظاهری در محاسن و لباس‌ها تا تلاش برای نشان دادن تغییرات در افکار و روش‌ها است که بتواند او را به عنوان رهبر اپوزیسیون و معارضه جدید سوریه معرفی کند.
    چهارشنبه، ۱۴ آذر ۱۴۰۳
  • فایننشال تایمز گزارش می‌دهد؛

    نرخ زاد و ولد در اتحادیه اروپا به پایین‌ترین حد خود رسید

    دنیای اقتصاد: فایننشیال تایمز می‌نویسد انتظار می‌رود کاهش میزان باروری دولت‌ها را تحت فشار قرار دهد.
  • موافقان و مخالفان عضویت گرجستان در اتحادیه اروپا به جان هم افتاده‌اند؛

    تفلیس در منگنه «قدرت‌ها»

    دیروز سه‌شنبه هزاران نفر از مردم گرجستان برای ششمین روز متوالی در مقابل پارلمان کشورشان تظاهرات کردند. این تظاهرات بحران سیاسی‌ای را تشدید کرد که دولت طرفدار روسیه را در برابر کسانی قرار داده که خواهان روابط نزدیک‌تر با غرب هستند. «والری هاپکینز» در گزارش دیروز سه‌شنبه ۳دسامبر در نیویورک تایمز نوشت، در مرکز ثقل این درگیری، اعلان هفته گذشته حزب حاکم «رویای گرجستان» قرار دارد که گفته بود این کشور مذاکرات درباره عضویت در اتحادیه اروپا را تا سال۲۰۲۸ به تعویق خواهد انداخت. رئیس‌جمهور «سالومه زورابیشویلی» که طرفدار الحاق به اتحادیه اروپا است، مشوق آن هزاران نفری است که هر شب برای اعتراض به این تعویق به خیابان‌ها آمده‌اند. او روز دوشنبه به «رادیوی فرانسه اینترنشنال» گفت: «ما می‌خواهیم سرنوشت اروپایی‌مان به ما بازگردانده شود.» تظاهراتی که از پنج‌شنبه گذشته (۸آذرماه) در تفلیس، پایتخت گرجستان آغاز شد به نشانه افزایش خشم از دولت به شهرهای سراسر کشور سرایت کرد.
  • حکومت‌نظامی اضطراری در کره‌جنوبی

    دنیای اقتصاد: «یون سوک یول»، رئیس‌جمهور کره‌جنوبی، با متهم کردن مخالفان به فعالیت‌های «ضد دولتی» در این کشور «حکومت نظامی اضطراری» اعلام کرد. وی عصر دیروز سه‌شنبه گفت که از طریق حکومت نظامی کشوری آزاد و دموکراتیک را بازسازی خواهد کرد. به گزارش الجزیره، «یون» در یک سخنرانی زنده تلویزیونی گفت: «برای محافظت از یک کره‌جنوبی لیبرال در برابر تهدیدهای نیروهای کمونیست کره‌شمالی و برای از بین بردن عناصر ضددولتی... من از این طریق حکومت نظامی اضطراری اعلام می‌کنم.» از زمان روی کار آمدن «یون» در سال۲۰۲۲، وی در تلاش برای پیشبرد برنامه‌های خود علیه پارلمانی بوده که تحت کنترل مخالفان بوده است.
  • «هشدار دفاعی» حزب‌الله به اسرائیل

    دنیای‌اقتصاد: در حملات رژیم صهیونیستی به دو شهرک در جنوب لبنان -«طلوسه» و «حاریص»- حداقل ۹ نفر جان خود را از دست داده و سه نفر زخمی شدند. «مایا گبیلی» و «آدام مکاری» در گزارش دیروز سه‌شنبه در رویترز نوشتند، در روز دوشنبه (۱۲آذرماه) نیز مقامات لبنانی از جان باختن دو نفر دیگر در حملات اسرائیل به دیگر مناطق جنوب لبنان، از جمله یک عضو امنیتی دولتی در حین انجام وظیفه خبر دادند. به دنبال حملات اسرائیل، حزب‌الله نیز موشک‌هایی به مواضع نظامی اسرائیل در منطقه مورد مناقشه «مزارع شبعا» شلیک کرد و آن را «حمله هشدار دفاعی» خواند. ساکنان بیروت نیز صدای هواپیماهای بدون سرنشین را شنیدند که در ارتفاعات پایین پرواز می‌کرد. گزارشگران رویترز معتقدند آتش‌بس در «وضعیت شکننده» قرار دارد.
  • تلاش اسرائیل برای ایجاد «منطقه حائل» در مرکز غزه

    دنیای‌اقتصاد: به گفته مقامات اسرائیلی و تصاویر ماهواره‌ای، ارتش اسرائیل در ماه‌های اخیر حضور خود را در مرکز غزه گسترش داده است، به ساخت استحکامات نظامی پرداخته و ساختمان‌های فلسطینی را تخریب کرده است؛ اقدامی که نشان می‌دهد ممکن است برای اعمال کنترل طولانی‌مدت بر این منطقه آماده شود.
  • هم‌حزبی‌های رئیس‌جمهور منتقد او شدند

    بایدن زیر تیغ دموکرات‌ها

    دنیای‌اقتصاد: بخشش فرزند از سوی پدر مورد عجیبی در دنیا نیست؛ اما اگر پدر رئیس‌جمهور باشد و فرزند در آستانه ورود به زندان، این می‌تواند به «رانت» تعبیر شود. بایدن که فرزند خود را در آخرین ماه ریاست‌جمهوری‌اش بخشید تا از زندان رهایی یابد، مورد انتقاد دو حزب قرار گرفته است. پس از جمهوری‌خواهان حالا نوبت به دموکرات‌های میانه‌رو رسیده است که از رئیس‌جمهور آمریکا انتقاد کنند و این تصمیم را «خودخواهانه» خواندند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، قانون‌گذارانی از خود حزب بایدن، تصمیم رئیس‌جمهور را موجب کاهش ایمان آمریکایی‌ها به دموکراسی و حاکمیت قانون دانستند.
    سه‌شنبه، ۱۳ آذر ۱۴۰۳
  • چرا «تحریرالشام» ظرف سه روز حلب را گرفت

    جولان در غیاب رقیب

    به گفته دو منبع ارتش سوریه، تعدادی از نیروهای تازه‌نفس مقاومت عراق وارد سوریه شده و به سمت شمال سوریه حرکت کردند تا نیروهای ارتش سوریه را که در حال نبرد با تروریست‌ها هستند، تقویت کنند. یک منبع ارشد ارتش سوریه به رویترز گفت: «ده‌ها نیروی حشدالشعبی از عراق از طریق یک مسیر نظامی در نزدیکی گذرگاه البوکمال وارد سوریه شدند.»
  • هزینه‌های استقراض فرانسه برای اولین‌بار از یونان پیشی گرفت

    سبقت بدهی فرانسه از یونان

    برای اولین بار استقراض فرانسه از یونان پیشی گرفت. با بدتر شدن اوضاع سیاسی در این کشور، بحران بی‏اعتمادی بین سرمایه‏گذاران افزایش پیدا کرده است. دولت فرانسه که دولتی ائتلافی است با حمایت ضمنی حزب اجتماع ملی تشکیل شد. این حزب به‌دلیل اقدامات مالی دولت ممکن است، رای به عدم اعتماد بدهد.