شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|

  • ردپای انصارالله تا قلب تل‌آویو

    دنیای اقتصاد: رسانه‌های اسرائیلی روز یکشنبه با اذعان به ناتوانی این رژیم در رهگیری موشک مافوق صوت شلیک‏شده از یمن، از برخورد موشک به منطقه‌ای در نزدیکی تل‌آویو خبر دادند. منابع یمنی تاکید کردند: دشمن اسرائیلی از این پس نباید به سامانه‌های پدافندی خود متکی باشد و به آنها اعتماد کند.
  • هشدار حزب‌الله به اسرائیل

    دنیای‌اقتصاد: معاون رهبر حزب‌الله به اسرائیل هشدار داده است که جنگ تمام‌عیار علیه لبنان باعث «تلفات بزرگ هر دو طرف» و آواره شدن صدها هزار اسرائیلی دیگر در شمال این کشور خواهد شد. به گزارش الجزیره، اظهارات نعیم قاسم در روز شنبه در حالی مطرح شد که کانال ۱۳ اسرائیل گزارش داد که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل «در آستانه آغاز عملیات گسترده و قوی» در مرز شمالی این کشور با لبنان است. از زمانی که اسرائیل در ماه اکتبر جنگ مرگبار خود را علیه غزه آغاز کرد، حزب‌الله و ارتش اسرائیل تقریبا روزانه در حال تبادل آتش بوده‌اند. این گروه مسلح لبنانی اعلام کرد که حملات آنها به رژیم اسرائیل در همبستگی با فلسطینی‌های غزه انجام می‌شود و به محض پایان جنگ نظامیان اسرائیلی و خروج از این منطقه پایان می‌یابد.
  • تثبیت وضعیت اوکراین در مناطق اشغالی

    دنیای‌اقتصاد: پس از رژه در زمین‌های روسیه با خودروی زرهی استرایکر آمریکایی در این ماه، تیم تهاجمی ۶نفره اوکراینی از روی درختی در حدود ۷۰۰یاردی از سنگرهای دشمن پیاده شدند و منتظر دستور حمله ماندند.وقتی صحبت شد، آفونیا، یک کارگر ساختمانی ۴۰ساله که فقط ۲ماه پیش به ارتش اوکراین فراخوانده شد، گفت که سربازان اوکراینی به محض اینکه از چاله‌های روباهی که عجولانه حفر شده بودند، عبور می‌کردند، صدای غرش رگبار آمد.
  • قطر به‌مثابه‌ یک قدرت عاریه‌ای

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    مورد قطر همچنین نشان‌دهنده‌ برخی از «هزینه»هایی است که یک دولت ممکن است برای محاسبات اشتباه در میان‌مدت یا بلندمدت بپردازد. به‌عنوان‌مثال، خسارت واردشده طی بحران خلیج‌فارس در سال۲۰۱۷ (که باید به عنوان «هزینه»کوتاه‌مدت در نظر گرفته شود) در اجلاس سالانه شورای همکاری خلیج‌فارس در ۵ژانویه۲۰۲۱ که در «العُلا»ی عربستان سعودی برگزار شد، حل شد. اجلاس العُلا یا به‌اصطلاح «اجلاس سلطان قابوس بن‌سعید و شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح» عمدتا به نزدیکی قطر و عربستان کمک کرد. بااین‌حال، روابط با بحرین، مصر و امارات همچنان نیاز به اعتماد بیشتری دارد و مسائل مهم همچنان نیازمند حل‌وفصل است.
  • ترس آشکار بایدن از پوتین

    دنیای اقتصاد: سفر نخست‌وزیر بریتانیا به واشنگتن و دیدار با دولت بایدن در آخرین روزهای صدارت، با چاشنی اختلاف نظر بر سر اوکراین همراه شد؛ درحالی‌که بایدن با استارمر گفت‌وگو می‌کرد، این سوال مطرح بود که آیا اجازه داده می‌شود اوکراین از سلاح‌های دوربرد علیه خاک روسیه استفاده کند یا خیر؟‌ موضوعی که پاسخ آن تقریبا نه بود، چون شواهد تازه‌ نشان می‌داد که رئیس‌جمهور آمریکا عمیقا از ایجاد یک درگیری خطرناک و گسترده‌تر ترس دارد.
  • عواقب جازدن ترامپ

    دنیای‌اقتصاد: مناظره دوم با هریس می‌تواند باشد یا نباشد. فعلا ترامپ گفته است که نیست. او گفته نمی‌خواهد با هریس مناظره دومی داشته باشد. در نظرسنجی‌هایی هم که بعد از مناظره برگزار شد، عمدتا هریس را پیروز این مناظره معرفی کرده‌اند. اما این داستان چندان غریب نیست. در سال۲۰۱۶ نیز هیلاری کلینتون در بیشتر مناظرات پیروز معرفی شد؛ اما نتیجه انتخابات چیز دیگری شد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز اما عدم پذیرش مناظره دوم از سوی ترامپ می‌تواند سوالاتی را درباره او پیش بکشد.
  • درخواست کم‌سابقه میانمار برای کمک‌ خارجی

    دنیای‌اقتصاد: رسانه‌های دولتی میانمار گزارش دادند که فرمانده ارتش این کشور برای مقابله با سیل‌های مرگباری که صدها هزار نفر را آواره کرده، درخواست نادری برای کمک‌های خارجی کرده است. به گزارش الجزیره، دولت گفت که سیل و رانش زمین ناشی از باران‌های سیل‌آسا ناشی از توفان یاگی، یکی از مرگبارترین توفان‌های آسیایی در سال جاری، دست کم ۳۳کشته برجای گذاشته است و افزود که بیش از ۲۳۵هزار نفر مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند.
  • سرزنش شورای امنیت توسط گوترش

    دنیای‌اقتصاد: آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد می‌گوید شورای امنیت یک سیستم «منسوخ»، «ناعادلانه» و «ناکارآمد» است که شکست آن در پایان دادن به جنگ اسرائیل علیه غزه به اعتبار سازمان به‌عنوان یک کل آسیب رسانده است. دبیرکل سازمان ملل متحد در گفت‌وگو با الجزیره عربی در مصاحبه‌ای اختصاصی از ناکامی‌های شورایی که پس از جنگ جهانی دوم برای تضمین صلح و امنیت بین‌المللی تاسیس شد، اما حق وتوی اعضای دائمی آن همواره به‌عنوان یک مانع شناخته شده است، انتقاد کرد. گوترش گفت این شورا «با دنیای امروز مطابقت ندارد».
  • سه سناریو برای انتخابات آمریکا

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: حتی بدون وجود نام دونالد ترامپ در برگه رای، انتخابات پیش ‌روی آمریکا مستعد وقوع کشمکش و مناقشه است. آمریکا تنها دموکراسی ریاستی در جهان است که در آن کاندیدای حائز بیشترین آرا، لزوما پیروز انتخابات نخواهد بود. فاصله زمانی دو ماه بین زمان برگزاری انتخابات و تایید نتایج در کنگره، طولانی‌ترین زمان در نوع خود در میان سایر کشورهای جهان است. وجود چالش‌های قانونی بر پیچیدگی‌های این فرآیند می‌افزاید و به‌ این دلایل، انتخابات آمریکا حوصله و صبر فراوانی را می‌طلبد. با این ‌حال بر اساس سرمقاله اکونومیست، این کشور از نظر اعتماد به قوه قضائیه و صحت و درستی فرآیند انتخابات، در میان کشورهای عضو گروه هفت در رتبه آخر قرار دارد.
  • مجوز خطرناک بایدن به اوکراین

    دنیای اقتصاد: مقامات اروپایی می‌گویند، به نظر می‌رسد جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده در آستانه باز کردن راه برای پرتاب تسلیحات دوربرد غربی به اعماق خاک روسیه توسط اوکراین باشد. البته این اجازه تا زمانی معتبر است که اوکراین از تسلیحات ارائه‌شده توسط ایالات متحده استفاده نکند.
  • حمله چند مرحله‌ای در شام؟

    دنیای اقتصاد: به ادعای یک روزنامه ترکیه‌ای عملیات اسرائیل در حمله به مقر ارتش سوریه در شامگاه یکشنبه هفته گذشته چند مرحله‌ای بوده است. به نوشته روزنامه حریت ترکیه، رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند که سربازان اسرائیلی از هلی‌کوپتر فرود آمدند، مواد منفجره را در این مرکز کار گذاشتند و اطلاعاتی را از داخل آن ربودند. منابع آگاه ادعا می‌کنند که ایالات متحده پیش‌تر از عملیات مطلع شده بود. روزنامه نیویورک‌تایمز هم در گزارشی نوشت: به گفته مقامات غربی، تاسیساتی در این حمله منهدم شد. رسانه دولتی سوریه از جان باختن ۱۸تن در این حمله خبر داد. رسانه‌های آمریکایی مدعی‌اند که این سایت مرکز تولید مهمات بوده است.
  • ریگان جنگ سرد را نبرد

    منصور بیطرف
    انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که تا هفت هفته دیگر برگزار می‌شود، بحث تازه‌ای را در جامعه نخبگان آمریکا پیش آورده است: چه کسی میراث ریگان را به ارث خواهد برد؟ گمانه‌ای وجود دارد که رونالد ریگان، رئیس‌جمهور آمریکا در دهه۱۹۸۰، باعث فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی شد و به این ترتیب جنگ سرد را برد. این گمانه نه تنها در میان مردم و نخبگان آمریکا بلکه در میان نخبگان اکثر نقاط جهان هم مطرح است. به اعتقاد این افراد، ریگان با طرح جنگ ستارگان و برنامه‌های دفاعی که راه انداخت، اتحاد جماهیر شوروی را در مسیر رقابتی قرار داد که بازنده شد و در نهایت از هم فروپاشید. اکنون نمایندگان حزب جمهوری‌خواه از ترامپ می‌خواهند که اگر رئیس‌جمهور شد همین بازی را برای چین به اجرا درآورد. اما آیا واقعا ریگان و سیاست‌های او باعث سقوط اتحاد جماهیر شوروی شد؟
  • قطر به‌مثابه‌ یک قدرت عاریه‌ای

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    محدودیت‌های قدرت عاریه‌ای اغلب در انتخاب‌های پیچیده‌ای نهفته است که باید انجام شود و شامل بازیگران متعددی می‌شود. می‌توان گفت مشکلات ناشی از محاسبات اشتباه حکومت قطر بوده است. آنها از بازیگران غیردولتی حمایت کردند که به روابط بین آنها و سایر کشورها آسیب وارد کردند. این در دست سیاستگذاران است که از چنین «هزینه»های بلندمدتی اجتناب و تنها «وزن» را در حمایتشان از بازیگران غیردولتی افزایش دهند.
  • اولین تصویر سری پس از ۱۸سال

    دنیای‌اقتصاد: کره‌شمالی اولین عکس از تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم را منتشر کرد که نشان می‌دهد کیم جونگ اون رهبر این کشور در حال بازدید از آن است و او خواستار سانتریفیوژهای بیشتر برای تقویت زرادخانه تسلیحات هسته‌ای کشورش شده است. به گزارش الجزیره، پیونگ‌یانگ که با تحریم‌های سازمان ملل متحد به‌دلیل پیگیری برنامه‌های تسلیحاتی ممنوعه خود مواجه است، پیش از این هرگز جزئیات تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم خود را از زمان اولین آزمایش هسته‌ای خود در سال۲۰۰۶ به‌صورت علنی فاش نکرده بود.
  • ترامپ در تله بایدن

    دنیای اقتصاد: با کناره‌گیری بایدن از دوره رقابت‌ها به‌دلیل کهولت سن، حالا این دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان است که به‌دلیل سن و سال زیاد مورد پرسش واقع شده است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، آخرین باری که مردم آمریکا مناظره مربوط به نامزدهای ریاست‌جمهوری را دیدند، با دو نامزدی مواجه شدند که یکی از آنها هشت دهه عمر کرده و دیگری هم دست‌کمی از او نداشته و ۷۸سال عمر کرده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر