شماره روزنامه ۶۰۳۲
|

  • آتش‌بس دوباره به بن بست خورد

    دنیای اقتصاد: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل پاسخ حماس به آخرین پیشنهاد صلح برای غزه را منفی خواند. حماس اصرار داشت که با آن مثبت برخورد می‌کند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، آنتونی جی.بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا که در قطر صحبت می‌کرد، گفت که حماس خواستار تغییراتی در طرح آتش‌بس شده است که برخی از آنها «کاربردی» و برخی غیرقابل اجرا هستند. یکی از مقامات حماس به یک شبکه تلویزیونی عربی گفت که این گروه هیچ ایده جدیدی را مطرح نکرده است و بلینکن همه چیز را از دریچه اسرائیل می‌بیند و «عبری صحبت می‌کند.»
  • درهای قلعه ۷ باز شد

    رهبران هند، برزیل، خاورمیانه و آفریقا روز جمعه به بحث و گفت‌وگو با گروه۷ پیوستند و درخصوص مسائل مهم جهانی با یکدیگر صحبت کردند. این اشاره به به تغییر موازنه قدرت جهانی دارد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، رهبران کشورهای گروه۷ روز جمعه با رهبران هند، برزیل، ترکیه و سایر کشورهای غیر غربی مسائل جهانی را به اشتراک گذاشتند. از جمله سوالات مهم در دستور کار موضوع مهاجرت است که به تقویت اخیر پوپولیسم و ​​احزاب راست افراطی در اروپا و ایالات متحده کمک کرده است. رهبران گروه۷، روز جمعه درباره رقابت اقتصادی با چین، امنیت در هند و اقیانوس آرام و روابط بین غرب و کشورهایی که در مجموع به‌عنوان «جنوب جهانی» شناخته می‌شوند، گفت‌وگو کردند. کشورهای جنوب جهانی شامل آمریکای لاتین، آفریقا و بسیاری از کشورهای خاورمیانه و آسیا می‌شود.
  • نگرانی فزاینده از امپراتور زرد

    دنیای‌اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: اگر تنها یک چیز وجود داشته باشد که حزب کمونیست چین و سیاستمداران تندرو و جنگ‌طلب در آمریکا روی آن توافق داشته باشند، این است که نوآوری راز برتری در حوزه‌های ژئوپلیتیک، اقتصادی و نظامی است. رئیس‌جمهور چین شی جین‌پینگ امیدوار است که علم و فناوری به کشورش کمک کند از آمریکا پیشی بگیرد. در این میان، سیاستمداران در واشنگتن با استفاده از ترکیبی از کنترل‌های صادراتی و تحریم‌ها تلاش می‌کنند از دستیابی چین به مزیت فناوری جلوگیری کنند. اما بعید است استراتژی آمریکا کارساز باشد. اما از منظر اکونومیست، موفقیت این راهبرد آمریکا دور از ذهن به نظر می‌رسد؛ چراکه علم و نوآوری در چین به‌ سرعت در حال پیشرفت است. درواقع اگر آمریکا می‌خواهد همچنان در جهان پیشتاز باشد و بیشترین نفع را از تحقیقات دانشمندان بااستعداد چینی ببرد، بهتر است به جای تمرکز بر عقب نگه ‌داشتن علم در چین، بیشتر بر پیشبرد حوزه‌های علمی در آمریکا تمرکز کند.
  • پالس‌های ناامیدکننده از غرب برای پوتین

    دنیای‌اقتصاد: جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا یک پیمان امنیتی ۱۰ساله با اوکراین امضا کرد و قول داد با همراهی ایالات متحده یک کمک ۵۰میلیارد دلاری به شکل وام در اختیار اوکراین قرار دهد؛ اما سوال این است که آیا پول به موقع می‌رسد تا جریان جنگ را تغییر دهد و آیا این معامله پس از انتخابات نوامبر دوام خواهد آورد؟
  • تنش‌های فزاینده در مرز لبنان

    دنیای اقتصاد: حزب‌الله روز سه‌شنبه اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی یکی از فرماندهانش را در حمله‌ای در جنوب لبنان به شهادت رساند و همین امر نگرانی‌ها درباره تشدید درگیری‌ها را افزایش داده است. در پاسخ، حزب‌الله روز چهارشنبه (دیروز) یکی از سنگین‌ترین حملات راکتی خود را به سمت اسرائیل انجام داد و پایگاه‌های نظامی و کارخانه‌های اسلحه‌سازی اسرائیل را هدف قرار داد.
  • آتش‌بس در تعلیق

    دنیای اقتصاد: یک روز پس از تایید پیشنهاد آتش‌بس مورد حمایت آمریکا برای نوار غزه توسط شورای امنیت سازمان ملل، روز سه‌شنبه تمرکز به سمت تمایل اسرائیل و حماس -تحت فشار فزاینده بین‌المللی برای پایان دادن به جنگ- برای دستیابی به توافق معطوف شد. «مایکل کراولی»، «آدام راسگون» و «آرون باکسرمن» در گزارش ۱۲ژوئن برای نیویورک‌تایمز نوشتند، هر یک از طرفین اظهارات مثبت اما مبهمی درباره طرح آتش‌بس مطرح کرد؛ اما هر طرف، دیگری را به‌دلیل طولانی شدن جنگی که غزه را ویران کرده است، مقصر دانست.
  • خواب ترامپ برای آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: دونالد ترامپ و نزدیک‌ترین متحدانش در حال تدارک یک تغییر اساسی در دولت آمریکا در صورت بازپس‌گیری کاخ سفید هستند. در اینجا برخی از برنامه‌های او برای سرکوب مهاجرت، هدایت وزارت دادگستری برای محاکمه مخالفان، افزایش قدرت ریاست‌جمهوری، تغییر سیاست‌های تجاری آمریکا، عقب‌نشینی نظامی از اروپا و استقرار یک‌جانبه نیروها در شهرهای تحت مدیریت دموکرات‌ها آورده شده است.
  • دومین مانور هسته‌ای دو متحد

    دنیای‌اقتصاد: روسیه و بلاروس مرحله دوم مانورهای تاکتیکی تسلیحات هسته‌ای را آغاز کرده‌اند که بخشی از تلاش‌های مسکو برای منصرف کردن غرب از افزایش حمایت از اوکراین است. به گزارش الجزیره، پس از آنکه امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه گفت که استقرار نیروها در اوکراین را تحت شرایط خاصی رد نمی‌کند و ایالات متحده و برخی دیگر از متحدان ناتو گفتند که کی‌یف مجاز است از سلاح‌های غربی در مناطق مرزی استفاده کند، روسیه ماه گذشته اعلام کرد که برای بار دوم، مانوری با همکاری بلاروس برگزار می‌کند. اولین رزمایش ماه گذشته برگزار شد و بر آمادگی برای ماموریت‌های هسته‌ای و نحوه تسلیح و استقرار موشک‌ها متمرکز بود.
  • ساز ناکوک فرانسه در ناتو

    محمود فاضلی/تحلیلگر امور بین‎الملل
    امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه که پیش‌تر در چند موقعیت گزینه اعزام احتمالی نیرو از فرانسه به اوکراین را رد نکرده بود، اخیرا با اشاره به تشکیل ائتلافی از مدرسان نظامی برای آموزش سربازان اوکراینی در خاک اوکراین برای جنگ با نیروهای روس، پا را فراتر نهاده و مدعی شده می‌خواهیم با هدف بهره‌وری، ائتلافی تشکیل دهیم و تعدادی از شرکای ما نیز همین حالا موافقت‌شان را اعلام کرده‌اند. طی چند روز آینده، تشکیل بزرگ‌ترین ائتلاف ممکن را با توانایی پاسخ به نیازهای اوکراین، نهایی خواهیم کرد.مکرون تاکید کرده است ما همکاری جدیدی در زمینه نظامی را آغاز خواهیم کرد و به این کشور هواپیمای میراژ ۵-۲۰۰۰ خواهیم داد. رویکرد ما ثابت است: به اوکراین کمک می‌کنیم مقاومت کند، ولی نمی‎خواهیم جنگ را شدت ببخشیم. ما در جنگ با روسیه و مردم این کشور نیستیم. فرانسه از همین فردا برنامه آموزش خلبان‌های جنگی اوکراینی و واگذاری این هواپیماها را آغاز می‌کند. این آموزش‌ها که ۵ تا ۶ ماه طول می‌کشند از تابستان همین امسال شروع می‌شوند. این خلبان‌ها در فرانسه آموزش خواهند دید.
  • دومین قطعنامه آتش‌بس

    شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه طرح آتش‌بس مورد حمایت آمریکا برای نوار غزه را تصویب کرد. این مساله به فشار بین‌المللی برای پایان دادن به جنگ افزود. در ۲۵مارس نیز قطعنامه‌ای که خواهان آتش‌بس در رمضان شده بود، به تصویب رسیده بود.
  • دوره جدید از بی‌ثباتی سیاسی در اسرائیل

    دنیای اقتصاد: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل که هنوز در جبهه‌های مختلف با دشمنان بیرونی می‌جنگد، روز دوشنبه در یک میدان نبرد سیاسی جدید در داخل کشور بیدار شد. خروج بنی‌گانتس و حزب «وحدت ملی» او از کابینه اضطراری اسرائیل در زمان جنگ، بعید است بلافاصله سیطره نتانیاهو را بر قدرت خدشه‌دار کند. ائتلاف حکومتی بی‌بی هنوز اکثریت محدود ۶۴کرسی (در پارلمان دارای ۱۲۰کرسی) را در اختیار دارد.
  • جنون سیاسی مکرون

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌جمهوری فرانسه، رای‌دهندگان را به چالش کشیده است تا صداقت حمایت خود از راست افراطی در انتخابات اروپا را بیازمایند. این سوال مطرح است که آیا آنها برای تخلیه عصبانیت خود به راست افراطی‌ها رای داده‌اند یا اینکه واقعا به راست چرخیده‌اند؟ به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، در ظاهر، برگزاری انتخابات در موضع ضعف بزرگ، منطق چندانی ندارد؛ اما این همان کاری است که امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه با برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در فرانسه به‌دلیل تحقیر شدن توسط جناح راست افراطی قصد انجامش را دارد.
  • تغییر لحن سیاسی در قاره سبز

    دنیای‌اقتصاد: پیش‌بینی‌ها برای انتخابات پارلمان اروپا نشان می‌دهد که رای‌دهندگان دستاوردهایی را برای احزاب راست‌گرا به ارمغان آورده‌اند که برخی از آنها حاوی برنامه‌های سیاست ملی‌گرایانه و ضد مهاجرتی دارند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، اما مرکزیت سیاسی، با جریان اصلی محافظه‌کاران، سوسیالیست‌ها و لیبرال‌ها که اکثریت مجلس ۷۲۰کرسی را کنترل می‌کردند، حفظ شد. با این حال، کرسی‌های احزاب راست افراطی در فرانسه و آلمان افزایش یافتند.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    قطر به‌عنوان یک واسطه‌ بی‌طرف (حتی ناموفق) اهمیت سیاسی خود را در منطقه به عاریت گرفته است؛ نقشی که از لحاظ تاریخی به دیگر بازیگران منطقه‌ای بزرگ‌تر تعلق داشت. به‌عنوان‌مثال، از نظر تاریخی، عربستان سعودی نقش مهمی در درگیری‌های خاورمیانه ایفا کرده است. با این ‌حال، با توجه به اینکه عربستان سعودی در لبنان بی‌طرف تلقی نمی‌شود، خطیب نتیجه می‌گیرد: «بنابراین قطر خلأ [در] روابط بین‌المللی عرب را احساس کرد که البته سعی در پر کردن آن دارد. مشارکت این کشور در درگیری‌ها در سراسر خاورمیانه و فراتر از آن نشان‌دهنده‌ تلاشی برای معرفی خود به‌عنوان یک جایگزین مناسب برای عربستان سعودی و یک رهبر جدید بالقوه در خاورمیانه است.»
  • روز تحقیر پدرخوانده‌های سیاست اروپا

    دنیای اقتصاد: احزاب راست افراطی در انتخابات پارلمانی اتحادیه اروپا به دستاوردهای قابل توجهی دست یافته‌اند و شکست‌های تحقیرآمیزی را به احزاب اولاف شولتز صدراعظم آلمان، امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه و کارل نهامر صدراعظم اتریش تحمیل کرده‌اند. به گزارش الجزیره، درحالی‌که احزاب جریان اصلی کنترل پارلمان اروپا با ۷۰۵عضو را در روز یکشنبه در دست داشتند، این بلوک ۲۷عضوی به‌طور محسوسی به سمت راست چرخید که نشانه‌ای از دوام احساسات «ضد وضع موجود» در این قاره است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر