گروه جهان: مقام‌های اسرائیل روز یکشنبه برنامه خود را برای سرکوب شبکه‌ای از تندروهای صهیونیست که با نگاه هرج و‌مرج طلبانه معتقد به رستگاری قوم یهود هستند،آغاز کردند. برنامه این گروه افراطی که «شورش» نامیده می‌شود، ایجاد ناامنی در راستای سقوط کامل «دو اسرائیل» و برقراری پادشاهی یهود بر اساس قوانین تورات است. به نظر می‌رسد این بار تهدید از دل یهودیت زاده شده و بر این است تا بنیان اسرائیل را با تهدید مواجه کند. آنچه گروه افراطی «شورش» در ذهن دارد، همانا اخراج غیریهودیان، ساخته شدن مقبره سوم، اجرای ملاحظات مذهبی آن هم در فضاهای عمومی است.


به گزارش نیویورک‌تایمز، یکی از نویسندگان گمنام مانیفست گروه «شورش»، که شین بت به تازگی به آن دست یافته، می‌نویسد، گروه بر این باور است که «اسرائیل حق زندگی و بقا ندارد و بنابراین به قواعد بازی هم باور نداریم.» روز یکشنبه حکم 6 ماه حبس برای دو تن از اعضای فعال این گروه به نام‌های «می یر‌اتیگنر» و «اویتار اسلونیم» که هر دو در دهه 20 زندگی هستند صادر شد. این شبکه افراطی چندی پیش یک کودک 18 ماهه فلسطینی را زنده زنده در آتش سوزاند و پدر این کودک هم اندکی بعد به دست این گروه کشته شد. مقام‌های صهیونیست می‌گویند تهدید این بار نه از سوی گروه‌های فلسطینی بلکه از درون برخاسته است. به همین دلیل است که نهادهای امنیتی و مقام‌های سیاسی اسرائیل به دست و پا افتاده‌اند و یکی یکی اعضای این گروه را دستگیر می‌کنند.


به گزارش نیویورک‌تایمز، نکته مهم این دستگیری این است که «اتیگنر» نواده «می‌یر کاهان»، یک خاخام مقتول اسرائیلی- آمریکایی، است که پدر «ستیزه جویی یهودی راست افراطی» نامیده می‌شود. اتیگنر و اسلونیم به «مردخای مایر»، ۱۸ ساله، پیوستند که او هم مظنون به عضویت در یک گروه افراطی دیگر است که هفته پیش بدون محاکمه به زندان فرستاده شد. مردخای مایر قبلا به ظن دست داشتن در حمله منجر به آتش سوزی به دو کلیسا دستگیر، اما بدون اتهام آزاد شد. بر اساس «قانون نظامی» که در اراضی غربی برقرار است، رژیم اسرائیل تنها شهروندان فلسطینی را بدون محاکمه روانه زندان می‌کرد و به ندرت این قانون علیه شهروندان اسرائیلی به اجرا در می‌آمد. به نظر می‌رسد با احساس خطری که رژیم از جانب گروه‌های تندرو کرده، این قانون برای شهروندان این رژیم هم به جریان بیفتد.


مقام‌های اسرائیلی به دلیل حمله‌ای که علیه یک کودک فلسطینی و خانواده او صورت گرفت، همچنان تحت فشار هستند. مقام‌های این رژیم برای اولین بار این حمله را «تروریسم یهودی» نامیدند. به گزارش نیویورک تایمز، بیانیه پلیس اسرائیل می‌گوید: علاوه بر این دستگیری ها، «واحد جنایات ناسیونالیستی پلیس» به چند پست شهرک‌نشین‌ها حمله کرده و تعدادی از افراد مظنون را دستگیر کرد. این اقدامات پلیس بحث‌هایی را در جامعه اسرائیل برانگیخته است. نیویورک تایمز می‌نویسد: برخی معتقدند این اقدامات پلیس چندان موثر نبوده و نمی‌تواند گروه‌های تندروی یهودی را مهار کند. اقدامات این گروه‌ها در نهایت واکنش گروه‌های فلسطینی را به دنبال خواهد داشت و به افزایش تنش منجر خواهد شد. برخی دیگر معتقدند که اقدام پلیس اسرائیل برخلاف اصول دموکراسی است و باعث محدود کردن دموکراسی در درون این رژیم خواهد شد. «دویر کاریف»، افسر سابق شین بت، می‌گوید: گاهی هیچ چاره‌ای نیست جز توسل به زندانِ بدون محاکمه. این افسر سابق شین بت می‌گوید: «زندان بدون محاکمه راه‌حلی موقتی است.» او خواستار احکام شدیدتر از سوی دادگاه‌ها و مشارکت عمیق‌تر نهادهای اجتماعی شده است. وکیل مایر می‌گوید: هیچ نشانه‌ای نیست که موکل او را به حملاتی این چنینی متهم سازد. به گزارش نیویورک‌تایمز، نهادهای نظامی، اطلاعاتی، پلیس و قضایی در اسرائیل اکنون با چالشی مواجهند که آن را «چالشی به شدت خطرناک از سوی گروهی از تندروها» می‌پندارند «که هنوز در دهه 20 عمر خود بوده و نوجوانی بیش نیستند».


«شین بت» توجه خود را به «زیرساخت‌های ایدئولوژیک»ی معطوف کرده که در ماه جولای از سوی اتیگنر هدایت می‌شد. در یکی از اسناد کشف شده از این گروه، «یاغیگری» و «طغیان» اصلی مهم است که باید به آن وسیله مردم را شوراند. نویسندگان این مانیفست به «نقاط ضعف» در اصول صهیونیسم اشاره می‌کنند و می‌گویند: «آنچه ما انجام می‌دهیم مشتعل کردن بشکه‌های باروت است.» در این مانیفست یا سند مکشوفه، اعضا این عمل را «رضایت شخصی» نامیدند. گفته می‌شود این نسل جدید شبه نظامیان یهودی «جوانان تپه»‌ای نامیده می‌شوند که پیشگام دکترین تهاجمی هستند. جوانان تپه‌ای عبارتی است که برای اشاره به جوانان تندرو و ناسیونالیست به‌کار می‌رود که به دنبال ساخت پست‌های غیرقانونی/ مشاجره‌انگیز در خارج از شهرک‌های موجود هستند.


در اسنادی که کشف شد طرح حمله به مسجد و خانه‌ای در فلسطین کاملا تشریح شده بود. برای این جوانان تپه‌ای ساخت شهرک خارج از ضوابط قانونی اهمیت ندارد. آنها به هر شکلی به دنبال انتقام و مجازات ارتش و پلیس هستند. به گزارش نیویورک تایمز، علاوه بر گروه «طغیان»، گروه «جوانان ته» هم به معضل دیگری برای نهادهای امنیتی اسرائیل تبدیل شده‌اند. بسیاری از اعضای این گروه از همان دبیرستان از مدرسه اخراج شدند و وارد خدمت سربازی هم نشدند. آنها نه تنها در برابر «خانواده» و «خاخام» پاسخگو نیستند بلکه در برابر بازجویی‌های پلیس هم کاملا سکوت پیشه می‌کنند. هاآرتص هم می‌نویسد آنها موبایل‌های خود را به دوستان‌شان می‌دهند تا به جای آنها تماس گرفته و اطلاعات غلط به روزنامه‌ها بدهند. «لیور اکرمان»، افسر سابق شین بت، می‌گوید: «آنها خواهان ظهور یک منجی هستند که پادشاهی اسرائیل را بازگرداند همچون روزهای پادشاهی داوود تا معبد را بازسازی کرده و بت‌پرستان را از آنجا بیرون کنند.»