دومین دور ریاستجمهوری روسف آغاز شد
دفاعیه بانوی چریک از اقتصاد بازار آزاد
محمدحسین باقی: دیلما روسف رئیسجمهور برزیل روز پنجشنبه دومین دور ریاستجمهوری خود را با وعده کاهش هزینههای دولتی، مهار تورم و خروج بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین از رکود ۴ ساله آغاز کرد. وی هنگام سوگند متعهد شد که مبارزه با فساد را در پاسخ به رسوایی مالی چندین میلیارد دلاری شرکت نفتی «پتروبراس» که تهدیدی بر دور دوم ریاستجمهوری او بود آغاز کند. به دلیل سوءمدیریتهایی که در دور اول ریاستجمهوری روسف به او نسبت داده میشود و نیز کاهش نرخ محبوبیت او، این چریک چپگرای ۶۷ ساله متعهد به دنبال کردن سیاستهای بازارمحور شده است.
محمدحسین باقی: دیلما روسف رئیسجمهور برزیل روز پنجشنبه دومین دور ریاستجمهوری خود را با وعده کاهش هزینههای دولتی، مهار تورم و خروج بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین از رکود ۴ ساله آغاز کرد. وی هنگام سوگند متعهد شد که مبارزه با فساد را در پاسخ به رسوایی مالی چندین میلیارد دلاری شرکت نفتی «پتروبراس» که تهدیدی بر دور دوم ریاستجمهوری او بود آغاز کند. به دلیل سوءمدیریتهایی که در دور اول ریاستجمهوری روسف به او نسبت داده میشود و نیز کاهش نرخ محبوبیت او، این چریک چپگرای ۶۷ ساله متعهد به دنبال کردن سیاستهای بازارمحور شده است. او در سخنرانی خود در مراسم سوگند چنین گفت: «بیش از هر کس دیگری میدانم که برزیل باید رشد را از سر بگیرد. اولین گام در دوره ۴ سالهام بازسازی نگرانی عمومی، افزایش ذخایر داخلی، افزایش میزان سرمایهگذاری و بهبود تولید خواهد بود.»
اگرچه روسف متعهد به کاهش بودجهها شد اما در عین حال متعهد شد کمربند را بهگونهای سفتتر کند که طبقه متوسط به پایین برزیل که به مزایای رفاه اجتماعی دولتی متکی هستند کمتر احساس درد کنند. به گزارش رویترز، این چریک چپگرا که اولین زنی است که در سال ۲۰۱۱ به ریاستجمهوری رسید و پیش از آن سابقه چندانی در حکومت ورزی نداشت ۴ سال گذشته را درگیر بحرانهایی مانند کاهش رشد اقتصادی و تورم بالا بود. او پس از رقابتی سخت در ماه اکتبر با وعده کاهش فقر و پایین نگه داشتن نرخ بیکاری دوباره به ریاستجمهوری برگزیده شد.
او برای آغاز تغییر در سیاستهای اقتصادی دولت، بانکداری به نام «ژواکیم لوی» را بهعنوان وزیر دارایی معرفی کرد. از او بهعنوان اقتصاددانی سرسخت و عملگرا که دکترای خود را از دانشگاه شیکاگو اخذ کرده انتظار میرود که کاهش بودجه و اقدامات ریاضتی برای توازن بخشیدن دوباره به اوضاع را تصویب کند. با این حال، با در نظر داشتن کاهش رشد جهانی و اینکه بازار داخلی به شدت به بذل و بخششهای دولتی عادت کرده، احتمالا این کاهشها سال آینده را به سالی سخت برای اقتصاد برزیل تبدیل خواهد کرد. «آلفردو سیرکیس»، عضو سابق کنگره برزیل و منتقد روسف میگوید: «سال ۲۰۱۵ سالی سخت خواهد بود و ممکن است مشکلات یکباره فوران کند.»
روسف در منگنه
اوضاع در ماه فوریه برای روسف بدتر خواهد شد آنگاه که دیوان عالی این کشور نام چندین نفر از سیاستمدارانی که از شرکت «پتروبراس» ارقام نجومی دریافت کردهاند را فاش کند. گفته میشود این شرکت در یک قلم، رقمی بالغ بر ۳ میلیارد دلار رشوه داده است. این میتواند موقعیت روسف را باز هم ضعیفتر کند. تاکنون ۳۹ نفر در این رسواییها دستگیر شدهاند که از آن جمله میتوان به دو مدیر سابق پتروبراس و چندین مقام اجرایی از شرکتهای برتر ساختمانی در برزیل اشاره کرد. این مسوولان ساختمانی متهم به این هستند که کانال انتقال پول و رشوه به سایر مقامها و سیاستمداران بودند. روسف که خود رئیس شرکت نفتی پتروبراس بود، منکر اطلاع از فساد شده است.
رئیسجمهور برزیل روز پنجشنبه وعده داد که لایحه مبارزه با فساد را در نیمه اول سال جاری به کنگره بفرستد و قانونگذاران را دخیل در چیزی کند که بهعنوان «معاهده ملی علیه فساد» توصیف میشود. او همچنین اعلام کرد که باید «ساز و کارهایی اندیشید که فساد هرگز رخ ندهد».
ارسال نظر