تازهترین پیشبینی IMF از آینده اقتصاد جهانی
رشد روسیه صفر میشود
دنیای اقتصاد: در پی کاهش پیشبینی رشد اقتصادی از چین گرفته تا آمریکا و احتمال افزایش قیمت نفت به دلیل درگیریهای نظامی، صندوق بینالمللی پول(IMF) چشمانداز رشد اقتصاد جهانی را در سال جاری کاهش داد. به گزارش بلومبرگ، این صندوق اعلام کرد اقتصاد جهان در سال جاری، ۴/۳ درصد رشد خواهد کرد. این میزان کمتر از رشد ۶/۳ درصدی پیشبینی شده در ماه آوریل است. بر این اساس اقتصاد روسیه به دلیل فرار سرمایه ناشی از تحریمها به رشد ۲/۰ درصدی در مرز صفر تنزل خواهد کرد. پیشبینی IMF از آینده اقتصاد جهان
رشد اقتصادی روسیه صفر میشود
گروه بینالملل: درپی کاهش پیشبینی رشد اقتصادی کشورها از چین گرفته تا آمریکا و احتمال افزایش قیمت نفت به دلیل درگیریهای نظامی، صندوق بینالمللی پول(IMF) چشمانداز رشد اقتصاد جهانی را در سال جاری کاهش داد.
دنیای اقتصاد: در پی کاهش پیشبینی رشد اقتصادی از چین گرفته تا آمریکا و احتمال افزایش قیمت نفت به دلیل درگیریهای نظامی، صندوق بینالمللی پول(IMF) چشمانداز رشد اقتصاد جهانی را در سال جاری کاهش داد. به گزارش بلومبرگ، این صندوق اعلام کرد اقتصاد جهان در سال جاری، ۴/۳ درصد رشد خواهد کرد. این میزان کمتر از رشد ۶/۳ درصدی پیشبینی شده در ماه آوریل است. بر این اساس اقتصاد روسیه به دلیل فرار سرمایه ناشی از تحریمها به رشد ۲/۰ درصدی در مرز صفر تنزل خواهد کرد. پیشبینی IMF از آینده اقتصاد جهان
رشد اقتصادی روسیه صفر میشود
گروه بینالملل: درپی کاهش پیشبینی رشد اقتصادی کشورها از چین گرفته تا آمریکا و احتمال افزایش قیمت نفت به دلیل درگیریهای نظامی، صندوق بینالمللی پول(IMF) چشمانداز رشد اقتصاد جهانی را در سال جاری کاهش داد.
به گزارش بلومبرگ، صندوق بینالمللی پول اعلام کرد اقتصاد جهان در سال ۲۰۱۴، ۴/۳درصد رشد خواهد کرد. این میزان کمتر از رشد ۶/۳درصدی پیشبینی شده در ماه آوریل است اما از رشد ۲/۳درصدی سال گذشته قویتر است. این صندوق اما پیشبینی رشد سال آینده را از ۹/۳درصد به ۴درصد افزایش داد.
صندوق بینالمللی پول در گزارش جدید چشمانداز اقتصادی جهان اعلام کرد:«با توجه به فقدان احیای قوی در اقتصادهای پیشرفته، حتی با وجود پایین بودن نرخ بهره، رشد اقتصادی جهان برای مدتی طولانیتر ضعیف خواهد بود. بنابراین سیاستهای پولی در همه اقتصادهای پیشرفته باید وفقپذیر با شرایط باقی بماند.»
گزارش این وامدهنده بینالمللی منعکسکننده جهانی است که به دلیل خطرات ژئوپلیتیکی متزلزل شده است. ازجمله این خطرات که از ماه آوریل تاکنون افزایش یافتهاند، احتمال «افزایش شدید قیمت نفت» به دلیل ناآرامیهای اخیر خاورمیانه است.
براساس گزارش صندوق بینالمللی پول، پیشبینی میشود اقتصادهای نوظهور در سال جاری با رشد ۶/۴درصدی روبهرو شوند. این در شرایطی است که پیشتر رشد ۹/۴درصدی برای این اقتصادها درنظر گرفته شده بود. این صندوق پیشبینی رشد اقتصادی چین را نیز کاهش داده و اعلام کرده است اقتصاد این کشور در سال جاری ۴/۷درصد رشد خواهد کرد. در ماه آوریل رشد ۵/۷درصدی برای چین پیشبینی شده بود. کندی رشد در دومین اقتصاد بزرگ جهان طی سال آینده نیز ادامه خواهد داشت و اقتصاد چین با رشد ۱/۷ درصدی روبهرو خواهد شد. پیشتر رشد ۳/۷درصدی برای سال ۲۰۱۵ پیشبینی شده بود. در میان اقتصادهای درحال توسعه بیشترین کاهش پیشبینی مربوط به روسیه بوده است. براساس پیشبینی صندوق بینالمللی پول به دلیل فرار سرمایه از روسیه بهخاطر درگیریهای اوکراین، اقتصاد روسیه در سال جاری ۲/۰درصد رشد خواهد کرد. در ماه آوریل پیشبینی شده بود این کشور رشد ۳/۱درصدی را ثبت خواهد کرد. این در شرایطی است که اولیور بلانچارد، اقتصاددان ارشد صندوق بینالمللی پول در کنفرانس خبری گفت این پیشبینی برای اقتصاد روسیه بدون درنظر گرفتن تاثیر تحریمهای جدید آمریکا و احتمال اعمال تحریمهای بیشتر از طرف اتحادیه اروپا صورت گرفته است. به گفته بلانچارد:«این تحریمها احتمالا موجب کاهش بیشتر رشد اقتصادی روسیه خواهند شد.»
در میان اقتصادهای گروه بریکس یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تنها هند از کاهش پیشبینی صندوق بینالمللی پول در امان مانده است. براساس گزارش این صندوق اقتصاد برزیل در سال جاری ۳/۱ درصد و اقتصاد آفریقای جنوبی ۷/۱ درصد رشد خواهد کرد. اقتصاد هند هم با رشد۴/۵ درصدی رو به رو خواهد شد که نسبت به پیشبینی قبلی تغییر نکرده است.
IMF چشمانداز حوزه یورو را نسبت به ماه آوریل تغییر نداد اما اعلام کرد رشد اقتصادی در سراسر این حوزه متفاوت خواهد بود. به گفته این صندوق، تداوم مشکلات مالی و ترازنامهها به همراه نرخ بالای بیکاری به رشد ضعیفتر در برخی اقتصادها منجر خواهد شد. به طوری که اقتصادهای ایتالیا و فرانسه کمتر از پیشبینیهای قبلی رشد خواهند کرد اما اقتصاد اسپانیا با رشد ۲/۱ درصدی روبهرو خواهد شد. پیشتر رشد ۹/۰ درصدی برای اقتصاد این کشور پیشبینی شده بود.
از سوی دیگر، در میان اقتصادهای پیشرفته، آمریکا بیشترین کاهش پیشبینی رشد اقتصادی را به خود اختصاص داده است. به گزارش IMF اقتصاد آمریکا به دلیل آنکه در فصل نخست کوچک شده است، در سال جاری به طور متوسط ۷/۱درصد رشد خواهد کرد. در گزارش ماه آوریل پیشبینی شده بود اقتصاد ایالات متحده رشد ۸/۲ درصدی را تجربه خواهد کرد، اما این صندوق پیشبینی سال آینده بزرگترین اقتصاد جهان را تغییر نداد و اعلام کرد ایالات متحده در سال ۲۰۱۵با رشد ۳ درصدی روبهرو خواهد شد.
بلانچارد در مورد آمریکا گفت پیشبینی میشود اقتصاد این کشور در ادامه سال رشد ۳ تا ۲۵/۳ درصدی را ثبت کند. او تاکید کرد صندوق بینالمللی پول با کاهش برنامههای محرک اقتصادی فدرال رزرو موافق است. او افزود:«برنامههای فعلی، یعنی پایان دادن به خرید اوراق قرضه در اواخر امسال و افزایش نرخ بهره از اواسط سال آینده، مناسب است. اما زمان افزایش نرخ بهره باید تنظیم شود.»
بلانچارد همچنین درباره خطرات احتمالی مربوط به افزایش دوره نرخ بهره پایین ابراز نگرانی کرد. او همچنین گفت:«میدانیم که در برخی بازارهای مالی، ارزیابیها خوشبینانه به نظر میرسد، اما به طور کلی شاهد تهدید سیستماتیک برای ثبات مالی نیستیم، عمدتا به این دلیل که استفاده از وام در بخش بانکی و غیربانکی کاهش یافته است.»
صندوق بینالمللی پول برای ژاپن،سومین اقتصاد بزرگ جهان، در سال جاری رشد ۶/۱درصدی و برای سال آینده رشد ۱/۱ درصدی را پیشبینی کرد.
توسعه انسانی در جهان رو به افزایش است
گزارش صندوق بینالمللی پول در شرایطی منتشر شد که سازمان ملل نیز گزارش توسعه انسانی سال ۲۰۱۴ را روز پنجشنبه ارائه کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم بر اساس اعلام سازمان ملل، سطح توسعه انسانی در جهان همچنان درحال افزایش است. این گزارش متوسط نمره جهان را در شاخص توسعه انسانی در سال ۲۰۱۳، ۷۰۲/۰ اعلام کرده است که از نمره تعیین شده برای سال ۲۰۱۲ که ۷۰۰/۰ بوده است اندکی بیشتر است. با این وجود رشد شاخصهای توسعه انسانی در همه مناطق کند شده است. البته کشورهای با توسعه انسانی پایینتر ظاهرا با سرعت بالاتری در حال پیشرفت هستند و این مساله موجب افزایش خوشبینی در مورد کاهش شکاف بین گروههای با توسعه انسانی بالاتر و پایینتر شده است. اما رتبهبندی کشورها از نظر شاخص توسعه انسانی کمابیش بدون تغییر باقی مانده است.
بهرغم رشد کلی توسعه انسانی، روند رو به جلو در تمام مناطق در بازه زمانی ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ درمقایسه با بازه زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ کند شده است. در کشورهای عربی، منطقه آسیا و اقیانوسیه و آمریکای لاتین و منطقه کارائیب، متوسط نرخ رشد سالانه در شاخص توسعه انسانی در مقایسه این دو بازه زمانی به حدود نصف کاهش یافته است.
شدیدترین کاهش در شاخص توسعه انسانی امسال در کشورهای جمهوری آفریقای مرکزی، لیبی و سوریه اتفاق افتاده است. در این کشورها، درگیریهای داخلی منجر به کاهش درآمد مردم شده است.
بر اساس این گزارش، نابرابری درآمدی در جهان همچنان درحال رشد است و برخورداری از آموزش نیز همچنان نابرابر است. نابرابری کلی در اکثر مناطق اندکی کاهش یافته است که عمدتا ناشی از بهبود وضعیت سلامت در سالهای اخیر است. اما نابرابری درآمدی در چندین منطقه و ازجمله کشورهای برخوردار از توسعه انسانی بسیار بالا، افزایش یافته است.
در گزارش امسال، بهرغم ثبت بزرگترین کاهش در نابرابری کلی، منطقه آمریکای لاتین و کارائیب همچنان از بیشترین میزان نابرابری درآمدی در بین مناطق مختلف جهان رنج میبرد.
۵/۱ میلیارد نفر از جمعیت کشورهای درحال توسعه فقیرند
بر اساس معیارهای اندازهگیری فقر بر مبنای درآمد، ۲/۱ میلیارد نفر از مردم جهان با درآمد روزانه ۲۵/۱ دلار یا کمتر زندگی میکنند. اما جدیدترین برآوردهای انجام شده توسط برنامه توسعه سازمان ملل بر مبنای شاخص چند بعدی فقر نشان میدهد که تقریبا ۵/۱میلیارد نفر در ۹۱ کشور درحال توسعه گرفتار فقر هستند. هرچند میزان کلی فقر در جهان رو به کاهش است، اما تقریبا ۸۰۰ میلیون نفر از مردم جهان در خطر گرفتار شدن در فقر قرار دارند.
براساس این گزارش، تهدیداتی همچون بحرانهای مالی، نوسانات قیمت مواد غذایی، بلایای طبیعی و جنگها و درگیریها به میزان قابل توجهی در کاهش رشد توسعه انسانی موثر بوده است.
در این گزارش تاکید شده است که کاهش فقر و آسیبپذیری مردم نسبت به خطر دچار شدن به فقر باید به موضوع محوری طرحهای آینده برنامه توسعه سازمان ملل تبدیل شود.
ارسال نظر