سفیر بغداد در واشنگتن: ناگزیر از کمکهای ایران و روسیه هستیم
دعوت داعش از مسلمانان برای مهاجرت به عراق
گروه بینالملل: در شرایطی که در کربلا بین نیروهای امنیتی و پیروان یک رهبر مذهبی درگیریهای شدیدی به وجود آمده است به گونهای که منع عبور و مرور در این شهر تصویب شده است، سفیر عراق در واشنگتن میگوید: عراق برای مقابله با شبهنظامیان به شدت از دیگر دولتها همچون ایران، سوریه و روسیه کمک میخواهد زیرا نمیتواند منتظر کمک نظامی بیشتر آمریکا بماند. به گزارش «ایسنا»، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، چنین ائتلافی میتواند نفوذ دولت باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا در خارج از کشور را محک بزند زیرا برخی از اصلیترین مخالفان جهانیاش در نظر دارند به این ائتلاف بپیوندند.
گروه بینالملل: در شرایطی که در کربلا بین نیروهای امنیتی و پیروان یک رهبر مذهبی درگیریهای شدیدی به وجود آمده است به گونهای که منع عبور و مرور در این شهر تصویب شده است، سفیر عراق در واشنگتن میگوید: عراق برای مقابله با شبهنظامیان به شدت از دیگر دولتها همچون ایران، سوریه و روسیه کمک میخواهد زیرا نمیتواند منتظر کمک نظامی بیشتر آمریکا بماند. به گزارش «ایسنا»، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، چنین ائتلافی میتواند نفوذ دولت باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا در خارج از کشور را محک بزند زیرا برخی از اصلیترین مخالفان جهانیاش در نظر دارند به این ائتلاف بپیوندند. لقمان عبدالرحیم الفیلی، سفیر بغداد درواشنگتن تاکید دارد که البته بغداد همکاری با آمریکا را ترجیح میدهد. اما تاخیر در کمکرسانی آمریکا، عراق را ناگزیر کرده است تا از کشورهای دیگر طلب کمک کند.
وی گفت: من از آمریکا میخواهم تا به عنوان یک اقدام ضروری علیه شبهنظامیان داعش، حملات هوایی هدفمند خود را در عراق انجام دهد، این یک گزینه نیست بلکه یک نیاز ضروری است. تاخیر بیشتر تنها به نفع تروریستهای داعش خواهد بود. دولت باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا تاکنون در برابر انجام حملات هوایی در عراق مقاومت کرده اما آنها را رد نکرده است. همزمان منابع عراقی اعلام کردند که درگیریهایی میان حامیان یک شخصیت دینی با نیروهای امنیتی در کربلا و دیوانیه رخ داده است که بر اثر آن چند تن کشته و زخمی شدند.
به گزارش «ایسنا»، به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، منابع عراقی با بیان اینکه درگیریهایی میان حامیان الصرخی الحسنی، یک شخصیت دینی با نیروهای عراقی در کربلا و دیوانیه رخ داده است، اعلام کردند که در این درگیریها چهار تن کشته و دهها تن دیگر زخمی شدند.
در همین حال، منابع در مصاحبه با الجزیره اعلام کردند که درگیریهای شدیدی میان نیروهای عراقی با افراد مسلح در تکریت در جریان است.
از سوی دیگر، سازمانهای زنان در استان المثنی اعلام کردند که ۱۵۰ زن برای پیوستن به ارتش عراق برای مبارزه با تروریسم داوطلب شدهاند.
حیدر العبادی، مسوول انجمن این سازمانهای غیردولتی در استان المثنی تصریح کرد، ۱۵۰ زن به صورت داوطلبانه به ارتش عراق پیوستهاند و تعداد آنها در حال افزایش است.
وزارت دفاع عراق نیز اعلام کرد که جنگندههای سوخو که وارد عراق شدهاند، توسط خلبانان عراقی هدایت میشوند و این جنگندهها آماده هستند تا حمایتهای لازم را از نیروهای امنیتی عراقی به عمل آورند.
سفیر روسیه در عراق نیز با بیان اینکه خلبانهای روس در عملیات عراق علیه داعش مشارکت نخواهند کرد، گفت که احتمالا به عراقیها برای استفاده از این جنگندههای روسی آموزش داده شود.
یک منبع دیپلمات روس نیز در مصاحبه با خبرگزاری نووستی روسیه گفت، روسیه چهار هلیکوپتر به عراق تحویل داده است.
از سوی دیگر، مقاماتی در پنتاگون اعلام کردند که سربازان آمریکایی که تعداد آنها به ۵۰۰ تن میرسد و به بغداد اعزام شدهاند به هلیکوپترهای آپاچی و هواپیماهای شناسایی کوچک مجهز هستند.
از سوی دیگر یک منبع امنیتی در پلیس استان صلاحالدین تاکید کرد که ۶ تن از سرکردههای گروههای تروریستی داعش در جنوب تکریت به هلاکت رسیدهاند و ۱۸ تن دیگر در عملیات امنیتی بازداشت شدهاند.
همزمان، یک منبع امنیتی عراقی اعلام کرد: نیروهای ارتش شرکت پالایشگاه شمال در استان صلاحالدین را پس از یک هفته درگیری شدید تحت کنترل خود در آوردند.
دفتر حقوق بشر در بصره نیز تاکید کرد: اعضای داعش حدود ۴۸۰ زندانی در زندان بادوش در نینوا را به قتل رساندند که این زندانیان اهل تشیع بودند و بنا به حکمهای کیفری در حبس به سر میبردند.
این نهاد با اعلام اینکه بر اساس قانون قربانیان تروریسم باید به خانوادههای این افراد غرامت پرداخت شود، از جامعه بینالملل خواست تا این جنایت را کشتار دسته جمعی علیه بشریت به شمار آورد.
در این شرایط، یک منبع امنیتی گفت که نیروی هوایی ارتش توانسته است بخشهایی را که از آنجا به سمت مرقد دو امام عسکری (علیهما السلام) در سامرا خمپاره شلیک شده بود، منهدم کنند.
از سوی دیگر، اعضای گروه تروریستی داعش به یک دختر بچه ۶ ساله بهدلیل آنکه این گروه را با نام «داعش» خطاب کرده بود، ۶۰ ضربه شلاق زدند.
پدر این کودک گفت که دخترش در مقابل خانه در روستای عین حیاوی در شمال استان صلاحالدین بازی میکرد و زمانی که خودرو اعضای این گروه تروریستی عبور کرد، این دختر بچه به خودرو آنها اشاره کرد و گفت: «داعش، داعش». پس از آن، اعضای این گروه از خودروی خود پیاده شدند و ۶۰ ضربه شلاق به این کودک زدند و این دختر بچه در حال حاضر در بیمارستان است تا جای شلاقها روی کمرش بهبود یابد. همزمان رهبر داعش از تمامی مسلمانان خواست تا دست به مهاجرت «واجب» به «خلافت اسلامی» بزنند که وی اخیرا آن را در عراق و سوریه اعلام کرده است!
خبرگزاری «ایسنا» به نقل از الجزیره گزارش داد که ابوبکر بغدادی که اخیرا خود را «خلیفه» اعلام کرده است در فایلی صوتی که در اینترنت منتشر شده است، اعلام کرد: هرکس از مسلمانان که میتواند به خلافت اسلامی مهاجرت کند باید این کار را انجام دهد. مسلمانان امروز خلافت دارند!
وی گفت، مهاجرت به «دولت خلافت» یک «امر واجب» برای هر مسلمانی است که میتواند. بغدادی اعلام کرد که «قیام دولت خلافت» یک «واجب الوجوب» برای مسلمانان است. وی مدعی شد که این دولت برای رد مظالم مسلمانان در جهان که در معرض ظلم قرار دارند عمل خواهد کرد.
وی همچنین به کشتار و ظلم علیه مسلمانان در برخی از مناطق جهان از جمله فلسطین، آفریقای مرکزی و میانمار اشاره کرد و گفت: این اقدامات تروریسم واقعی است و تروریسم آن چیزی نیست که گروههایی همچون دولت اسلامی با آن توصیف میشوند. بغدادی همچنین از تروریستهای داعش خواست تا با «پیروزیها» در عراق و سوریه فریفته نشوند. وی همچنین از تروریستها خواست تا با یکدیگر دچار اختلاف نشوند و دشمنانشان را کوچک نشمارند.
وی خطاب به تروریستها گفت: اگر به این سفارشها پایبند باشید یقینا رم را نیز فتح خواهید کرد. بغدادی با درخواست از اعضای خود برای اینکه جنگ را بدون ملالت در عراق و سوریه ادامه دهند، گفت که برخی از اعضای این گروه از تابعیتهای مختلف و برخی از غرب آمدهاند.
پیشتر سخنگوی دولت اسلامی در فایلی تصویری اعلام کرد که دولت اسلامی با بغدادی بیعت کرده است. دولت اسلامی در حال حاضر شهر رقه در شمال شرق سوریه و مناطقی در حلب از جمله شهر الباب را تحت تصرف خود دارد و روز گذشته شهر ابوالکمال را که در نزدیکی مرزهای سوریه و عراق قرار دارد نیز تحت تصرف خود درآورد.
از دیگر سو، ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری مالکی، عربستان را به پشتیبانی و حمایت مالی از داعش و القاعده متهم و اعلام کرد، عربستان حمایتهای خود را از داعش به صورت انسانی در ماه مبارک رمضان آغاز کرد، اما کمکهای اخیری که کشور عربستان اعلام کرده است با هدف اجرای منافع شخصی این نظام و براندازی روند سیاسی در عراق است.
«علی جبر» از اعضای ائتلاف دولت قانون در مصاحبه با سومریهنیوز، گفت: کمکهای ملک عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان، به آوارگان عراقی آنطور که برخی تصور میکنند انساندوستانه نیست بلکه هدف از آن حمایت مالی از داعش در مناطق درگیر به صورت انساندوستانه در ماه رمضان است. همزمان با این تحولات، وزیر خارجه عراق با بیان اینکه تنها شیعیان این کشور میتوانند نخستوزیر آتی را مشخص کنند، گفت: عراق با تهدیدی کشنده روبهرو است.
هوشیار زیباری، وزیر خارجه عراق در مصاحبه با مجله اشپیگل آلمان گفت: تا پیش از آغاز بحران اخیر در عراق ما از گوشه و کنار مناطق این کشور میشنیدیم که برخی خواهان ایجاد مناطق فدرال هستند که بدون مداخله دولت مرکزی اداره شود. به نظر من نظام فدرالی امروز مساله قابل قبولی است زیرا یمن و همچنین امارات دولتهایی فدرال دارند.
وی در خصوص تردیدش نسبت به شکست نوری مالکی، نخستوزیر عراق در برخورد با گروههای مسلح ظرف هفتههای اخیر گفت: با وجود این انتقادها اما من بخشی از دولت عراق هستم و این دولت دستاوردهایی از جمله خارجشدن از بند هفتم منشور سازمان ملل را داشته است تا جایی که بغداد در حال حاضر میتواند در بازارهای جهانی به فعالیت بپردازد. زیباری درخصوص تهدیدات امروز عراق نیز ادامه داد: تا زمانی که این تروریستها در عراق و سوریه فعالیت میکنند، احتمالا دور از غرب هستند اما این همان روشی است که مردم پیشتر در افغانستان داشتند و پس از آن تروریستها موفق شدند در نیویورک به اقدامات تروریستی بپردازند.
حزب طالبانی به ماده ۱۴۰ قانون پابیند است
حزب اتحاد میهنی کردستان عراق به رهبری جلال طالبانی بر پایبندی خود به ماده ۱۴۰ قانوناساسی عراق که در خصوص مناطق مورد مناقشه است، تاکید کرد.
به گزارش شبکه خبری سومریهنیوز عراق، «نجمالدین کریم»، از رهبران اتحاد میهنی کردستان عراق و استاندار کرکوک در کنفرانسی خبری در بغداد گفت: ماده ۱۴۰ در چارچوب قانوناساسی است و منطقه کردستان به این قانوناساسی رای داده است و در نتیجه ما به تمامی بندهای این قانوناساسی از جمله ماده ۱۴۰ پایبندیم.
این مقام عراقی با بیان اینکه اتحاد میهنی کردستان به مبارزه با تروریسم و مقابله با گروههای تروریستی پایبند است، تصریح کرد: تمام نمایندگان اتحاد میهنی کردستان عراق و پارلمان که تعداد آنها به ۲۱ تن میرسد، در جلسه پارلمان سوگند یاد کردند.
وی افزود: عملکرد اتحاد میهنی کردستان براساس روشی است که جلال طالبانی، رئیسجمهوری عراق که دوره ریاستش پایان یافته است، در دوره گذشته براساس آن عمل کرد. روش وی مبتنی بر احترام به قانوناساسی و تلاش برای حل و فصل اختلافات از طریق روشهای قانونی و به دور از بحرانآفرینی بوده است.
پیشتر مسعود بارزانی رئیس منطقه کردستان عراق اظهار کرده بود: پس از اینکه ارتش عراق از مناطق مورد مناقشه عقب نشینی کرد و نیروهای پیشمرگ کرد وارد این مناطق شدند، ماده ۱۴۰ قانوناساسی انجام شد و پایان یافت.
ماده ۱۴۰ قانوناساسی عراق درخصوص عادیسازی اوضاع در استان کرکوک و مناطق مورد مناقشه در دیگر استانها همچون نینوا و دیالی است و دوره زمانی که در ۳۱ سپتامبر ۲۰۰۷ پایان یافت، برای اجرای اقدامات قید شده در این ماده تعیین شد و به ساکنان این مناطق این آزادی را داد تا سرنوشت خود را چه برای ماندن به عنوان یک بخش مستقل یا الحاق آن به منطقه کردستان عراق از طریق برگزاری همهپرسی تعیین کنند. این در شرایطی است که یکی از نمایندگان حزب دموکرات کردستان در پارلمان منطقه کردستان عراق اعلام کرد: رئیس منطقه کردستان عراق بهمنظور بررسی تحولات اخیر عراق در جلسه پارلمان کردستان حضور خواهد یافت.
به گزارش شبکه خبری سومریهنیوز، «فرست صوفی»، یکی از نمایندگان حزب دموکرات کردستان در پارلمان منطقه کردستان عراق گفت: پارلمان پنجشنبه جاری میزبان مسعود بارزانی، رئیس منطقه کردستان عراق خواهد بود و در این جلسه قرار است تحولات اخیر عراق، اوضاع مناطق کردنشین خارج از منطقه کردستان و همچنین موضع کردستان در قبال تحولات عراق مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.
صوفی افزود: پارلمان کردستان طبق قانون، نهاد رسمی برای تصمیمگیری درباره مسائل سرنوشتساز به شمار میآید و پارلمان در حال حاضر پیشنهادهای مطرح شده درخصوص بهبود ارائه خدمات به ساکنان مناطق کردنشین و مناطق خارج از سیطره منطقه کردستان و همچنین بهبود اوضاع نیروهای پیشمرگ و دستگاههای امنیتی را بررسی میکند.
پس از عقبنشینی ارتش و تصرف داعش در برخی از مناطق، نیروهای پیشمرگ برای جبران خلأ امنیتی در استانهای کرکوک، دیالی و برخی از مناطق نینوا مستقر شدهاند. ایاد علاوی اما برای حل بحران مشکل عراق گفت که باید برای عراق نقشه راهی تعیین شود. رئیس ائتلاف الوطنیه عراق در مصاحبه با شبکه خبری الحدث در امان پایتخت اردن گفت: شکست جلسه پارلمان عراق که برای انتخاب رئیسجمهوری، رئیس پارلمان و نخستوزیر برگزار شده بود پیامدهای خطرناکی دارد. این مقام عراقی خاطرنشان کرد خواهان توافق در خصوص نخستوزیر قبل از برگزاری جلسه پارلمان بوده است.
وی با بیان اینکه ائتلاف الوطنیه به مبارزه با تروریسم پایبند است و از اعتراضات مردمی حمایت میکند، عنوان کرد: باید میان داعش و اعتراضات مردمی عشایر در عراق تفاوت قائل شد.
ارسال نظر