فیدل از دست دادن برادرش با اوباما تمجید کرد
رییسجمهوری کوبا: آقای رییسجمهور! من کاسترو هستم
گروه بینالملل- «آقای رییسجمهور، من کاسترو هستم». این جملهای است که با دست دادن برادر فیدل کاسترو در مراسم بزرگداشت ماندلا همراه شده است و حالا برادر از برادر تمجید میکند. آسوشیتد پرس در این باره نوشت: فیدل کاسترو، رییسجمهوری سابق کوبا سکوت خود را پس از ماهها شکست و در رسانههای خبری درباره روابط کوبا با نلسون ماندلا، نماد صلح، رهبر ضدآپارتاید و رییسجمهوری سابق آفریقای جنوبی و همچنین سفر برادرش رائول کاسترو، رییسجمهوری کوبا به ژوهانسبورگ برای شرکت در مراسم یادبود ماندلا سخن گفت. دست دادن باراک اوباما، رییسجمهوری آمریکا و رائول کاسترو در تاریخ ۱۰ دسامبر سال جاری میلادی باعث گمانهزنیهایی شد که آیا این حرکت به معنای بهبود روابط میان این دو کشور پس از سالها دشمنی است یا خیر.
گروه بینالملل- «آقای رییسجمهور، من کاسترو هستم». این جملهای است که با دست دادن برادر فیدل کاسترو در مراسم بزرگداشت ماندلا همراه شده است و حالا برادر از برادر تمجید میکند.
آسوشیتد پرس در این باره نوشت: فیدل کاسترو، رییسجمهوری سابق کوبا سکوت خود را پس از ماهها شکست و در رسانههای خبری درباره روابط کوبا با نلسون ماندلا، نماد صلح، رهبر ضدآپارتاید و رییسجمهوری سابق آفریقای جنوبی و همچنین سفر برادرش رائول کاسترو، رییسجمهوری کوبا به ژوهانسبورگ برای شرکت در مراسم یادبود ماندلا سخن گفت.
دست دادن باراک اوباما، رییسجمهوری آمریکا و رائول کاسترو در تاریخ ۱۰ دسامبر سال جاری میلادی باعث گمانهزنیهایی شد که آیا این حرکت به معنای بهبود روابط میان این دو کشور پس از سالها دشمنی است یا خیر. اما مقامهای واشنگتن و هاوانا این مساله را رد کردند و گفتند، این دست دادن تنها ابراز «ادب و احترام» بوده است. برخی اما میگویند شاید این دست دادن سرآغاز آب شدن یخ روابط بین آخرین بازمانده حکومت کمونیستی با ایالات متحده باشد. پیش از این نیز دست دادن ریچارد نیکسون با مائو رهبر چین توانست رابطه بین دو کشور را بهبود ببخشد و در دوران دنگ موضوع ارتباط با غربیها تئوریزه شود. برخی اعتقاد دارند که دست دادن رائول کاسترو با اوباما شاید دو کشور را به جایی برساند که هماینک چین و ایالات متحده رسیدهاند.
در این راستا فیدل کاسترو در مقالهای به برادرش به خاطر استواری، بزرگی و وقارش هنگامی که با اوباما سلام و احوالپرسی کرد و به زبان انگلیسی گفت: «آقای رییسجمهور، من کاسترو هستم»، تبریک گفت. پیش از این نیز سایت رسمی حزب کمونیست از دست دادن رائول کاسترو با اوباما حمایت کرده بود. پیش از این نیز خود کاسترو در دهه ۵۰ با ریچارد نیکسون در حاشیه یک کنفرانس دست داده بود که بهدلیل حال و هوای جنگ سرد به نتیجه خاصی نینجامید.
برخی از ناظران سیاسی اعتقاد دارند که با مرگ هوگو چاوز مهمترین حامی مالی کوبا احتمال نزدیک شدن کوبا به ایالات متحده وجود دارد. کوبا بهرغم اینکه تورم ۵/۴ درصدی دارد اما جزو فقیرترین کشورهای دنیا به حساب میآید. کارشناسان اقتصادی میگویند که تورم موجود در کوبا تورم دستوری است و نمیتواند شاخص مناسبی برای سنجیدن وضع مردم این کشور باشد.
فیدل کاسترو ۸۷ ساله پس از خونریزی شدید روده در سال ۲۰۰۶ میلادی زمام امور کوبا را به دست برادرش سپرد. هنگامی که ماندلا جان باخت و فیدل کاسترو درباره از دست دادن متحد نزدیکش در ملأعام ظاهر نشد و نامهای ننوشت، بسیاری در داخل و خارج کوبا گمان کردند شاید این نشانهای است از اینکه وضعیت سلامتی فیدل کاسترو وخیمتر شده است. دولت کوبا برای از بین بردن این گمانهزنیها روز دوشنبه تصویر فیدل کاسترو را با یک روزنامهنگار اسپانیایی منتشر کردند.
ایگناسیو رامونت، روزنامهنگار اسپانیایی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: من با فیدل کاسترو درباره موضوعاتی از جمله ماندلا، سیاستهای ونزوئلا و تغییرات آب و هوا صحبت کردم و فهمیدم که او از نظر جسمی، روحی و روانی در سلامت کامل به سر میبرد. فیدل کاسترو در مقاله خود درباره رابطهاش با ماندلا نوشت و درباره حمایت کوبا از مبارزان آنگولایی که نیروهایشان توسط دولت حامی آپارتاید آفریقای جنوبی در دهه ۱۹۸۰ حمایت میشدند، صحبت کرد. وی آمریکا را به خاطر حمایت از نیروهای مخالف محکوم کرد.
ارسال نظر