جک استراو:
آیپک مهمترین مانع برای صلح در خاورمیانه است
گروه بین الملل- وزیر خارجه اسبق انگلیس اعلام کرد لابی صهیونیست ها در آمریکا (آیپک) مهمترین مانع رسیدن به صلح در خاورمیانه و به نتیجه نرسیدن مذاکرات سازش میان فلسطینیان و رژیم صهیونیستی است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جروزالیم پست، «جک استراو» در نشستی که در مجلس عوام انگلیس برگزار شد، آیپک را مهمترین مانع رسیدن به صلح در خاورمیانه معرفی کرد. استراو همچنین حمایت های آلمان از رژیم صهیونیستی را یکی دیگر از موانع موجود برای رسیدن به صلح درخاورمیانه دانست. استراو در زمان نخست وزیری «تونی بلر» در انگلیس، وزیر امور خارجه این کشور بود و هم اکنون از اعضای مجلس عوام این کشور محسوب میشود. استراو چند روز قبل اعلام کرد که در انتخابات آتی انگلیس شرکت نخواهد کرد. این اظهارات استراو، در مجمع جهانی دیپلماتیک، که یک سازمان غیردولتی است، ایراد شد. به نوشته جروزالیم پست، از این جلسه هیچ نوار صوتی و یا تصویری منتشر نشده و دفتر جک استراو نیز پاسخی در رابطه با اینکه آیا این اظهارات صحیح است یا خیر نداده است.
سخنگوی سفارت انگلیس در تل آویو نیز توضیحی در رابطه با این سخنان استراو نداده است. این در شرایطی است که دیروز رژیم صهیونیستی از آزادی ۲۶ نفر از اسرای فلسطینی خبر داد.
به گزارش «ایلنا» به نقل از مرکز اطلاعرسانی فلسطین، رژیم صهیونیستی قرار است ۲۶ اسیر فلسطینی دیگر را بر اساس توافق خود با آمریکا در راستای مذاکرات سازش با تشکیلات خودگردان آزاد کند. رژیم صهیونیستی در ماه آگوست گذشته اعلام کرد که ۱۰۴ اسیر فلسطینی را طی چهار مرحله و در راستای شروع مجدد مذاکرات سازش با تشکیلات خودگردان فلسطین آزاد خواهد کرد.
مذاکرات سازش بین رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطین به مدت سه سال و به دلیل اصرار طرف صهیونیستی بر ادامه شهرکسازیها در اراضی اشغالی متوقف شده بود.
موضوع آزادی اسرای فلسطینی انتقادهای زیادی را در محافل صهیونیستی علیه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم به راه انداخته است. هفته گذشته کابینه رژیم صهیونیستی طرح حزب متحد خود برای جلوگیری از آزادی اسرای فلسطینی را رد کرد.
براساس بیانیهای که دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی منتشر کرده است، ۲۶ اسیر فلسطینی که از قبل از سال ۱۹۹۳ میلادی بازداشت شده بودند، آزاد خواهند شد. پیش از این نیز ۲۶ نفر دیگر از اسرای فلسطینی در چارچوب مذاکرات سازش آزاد شده بودند. این اقدام رژیم صهیونیستی پس از آن صورت میگیرد که کابینه این رژیم یکشنبه شب با آزادی ۲۶ اسیر فلسطینی در مرحله دوم آزادی اسرای قدیمی فلسطین موافقت کردند. این اسرا حدود ۱۹ تا ۲۸ سال است که در زندان های رژیم اسرائیل بسر میبرند. ۲۱ نفر از این اسرا ساکن کرانه باختری و ۵ تن متعلق به نوارغزه هستند. در همین شرایط دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در بیانیه ای اعلام کرد که آزادی ۲۶ اسیر فلسطینی قبل از روزسهشنبه انجام نخواهد شد. بر اساس این گزارش، اسرایی که قرار است در مرحله دوم آزاد شوند، هرکدام بین ۱۹ تا ۲۸ سال در زندان بودهاند که ۲۱ تن آنها از کرانه باختری و پنج تن دیگر از نوار غزه هستند.
همزمان، ارتش رژیم صهیونیستی دیروز ۲ نماینده جنبش حماس و یکی از رهبران این جنبش در کرانه باختری را بازداشت کرد.
به گزارش «مهر» به نقل از رویترز، جنبش حماس دیروز اعلام کرد که نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی «نزار رمضان» و «محمد بدر» نمایندگان حماس در مجلس قانونگذاری فلسطین و نیز «عدنان ابوتبانه» یکی از رهبران حماس در کرانه باختری را بازداشت کردند. این افراد در شهر الخلیل بازداشت شدند و علاوه بر این نظامیان صهیونیست شماری از دانشجویان دانشگاه النجاح در نابلس را بازداشت کردند. دیروز همچنین منابع فلسطینی از حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی به مناطقی در شمال نوار غزه خبر دادند.
به گزارش «ایسنا»، به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، جنگندههای رژیم صهیونیستی صبح دیروز مناطقی را در شمال غزه بمباران کردند و نیروهای امنیتی حماس نیز مقرهای خود در غزه را تخلیه کردند.
گفته میشود این اقدام رژیم صهیونیستی در واکنش به پرتاب دو موشک از نوار غزه به سوی سرزمینهای اشغالی است.
نظامیان رژیم صهیونیستی بامداد یکشنبه نیز ۱۵ فلسطینی را که گفته میشود از اعضای جنبش حماس هستند، دستگیر و به محل نامعلومی منتقل کردند. این اقدام صهیونیستها در شرایطی انجام میشود که مذاکرات به اصطلاح صلح هنوز در جریان است و اسرائیل روز یکشنبه متعهد شد تا ۲۶ اسیر فلسطینی دیگر را در چارچوب توافق با گروههای فلسطینی آزاد کند.
از سوی دیگر روزنامه انگلیسی زبان حریت دیلی چاپ استانبول با انتشار خبری فاش کرده است که ۱۴۴ تن از مجروحان شورشی درگیریهای سوریه در بیمارستان گالیله در شهری در نزدیکی بلندیهای جولان توسط رژیم صهیونیستی در حال مداوا هستند. در شرایطی که رژیم صهیونیستی، شورشیان سوری را مداوا میکند، پس از گذشت بیش از یک سال از اقدام رژیم صهیونیستی در تحریم نشستهای شورای حقوق بشر سازمان ملل، یکی از مسوولان این رژیم اعلام کرد که مقامات صهیونیستی در نشست امروز، (سهشنبه) شرکت میکنند. به گزارش «ایسنا»، به نقل از شبکه خبری روسیه الیوم، یک مسوول ارشد رژیم صهیونیستی که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد که مقامات این رژیم قصد دارند در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل که امروز (سهشنبه) برگزار میشود، شرکت کنند.
این تصمیم مقامات صهیونیستی در شرایطی اتخاذ شد که این رژیم از ماه مارس ۲۰۱۲ که تصمیم آغاز اولین تحقیقات بینالمللی درباره تاثیر شهرکسازیها در اراضی اشغالی فلسطین اتخاذ شد، نشستهای شورای حقوق بشر سازمان ملل را تحریم کرد. در تاریخ ۷ ژوئن نیز رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود که قصد دارد گفتوگوها با این شورا را از سر بگیرد.
همچنین روزنامه عبری زبان هاآرتص روز یکشنبه نوشت، گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان در نامهای به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی به وی نسبت به مشارکت نکردن در نشست امروز سهشنبه، شورای حقوق بشر هشدار داده واعلام کرده که ممکن است مشارکت نکردن در این نشست، به خسارتهای سیاسی غیرقابل جبرانی برای اسرائیل بینجامد.
در تحولی دیگر در رابطه با رژیم صهیونیستی، روزنامه هاآرتص مدعی شد، هیات مذاکرهکننده فلسطین در مذاکرات صلح خاورمیانه، آمادگی خود را برای تبادل اراضی با رژیم صهیونیستی اعلام کرده است. به گزارش «ایسنا»، روزنامه عبری زبان هاآرتص مدعی شد که هیات مذاکرهکننده فلسطین در مذاکرات صلح خاورمیانه برای تبادل اراضی در مقیاس کوچک اعلام آمادگی کرده است، به نحوی که این تبادل اراضی از حدود ۹/۱ درصد از اراضی کرانه باختری تجاوز نمیکند. این روزنامه نوشت: این رقم یک رقم معنادار است، به این معنا که در صورت عملی شدن تبادل اراضی، نزدیک به ۶۵ درصد از شهرکنشینان در اراضی اشغالی تحت کنترل اسرائیل باقی خواهند ماند.
روزنامه هاآرتص نوشت: طرف فلسطینی پس از دریافت اطلاعاتی از تصاویر ماهوارهای که توسط برخی کشورهای اروپایی تهیه شده است این درخواست را ارائه کرد. از سوی دیگر دبیرکل هیات یاری قدس و مقدسات اسلامی و مسیحی از تصمیم رژیم صهیونیستی برای ساخت شهری در زیر مسجدالاقصی خبر داد.
به گزارش «ایسنا»، به نوشته روزنامه فرامنطقهای الحیات، حنا عیسی، دبیر کل هیات «یاری قدس و مقدسات اسلامی و مسیحی» اعلام کرد: اسرائیل تصمیم دارد شهری در زیر مسجدالاقصی احداث کند که از آغاز سال ۲۰۲۰ هزاران تن را در خود جای میدهد و سالنهایی را در کنار مسجدالاقصی بسازد که گنجایش هزاران تن را دارد.
وی خاطرنشان کرد: اسرائیل ۱۰۰ کنیسه یهودی را در کنار مسجدالاقصی ساخته و تصمیم دارد که کنیسه دیگری را در نزدیکی مسجد المروانی در داخل محوطه مسجدالاقصی بسازد.
پس از اینکه یک شهرکنشین صهیونیست ۳۰ مسلمان را در هنگام اقامه نماز در حرم ابراهیمی به شهادت رساند، از سال ۱۹۹۶ حرم ابراهیمی به دو بخش برای مسلمانان و بخشی دیگری برای یهودیها تقسیم شد. وی افزود: تل آویو سیاست پاکسازی نژادی را در شهر قدس در پیش گرفته است تا این شهر را پایتخت اسرائیل اعلام کند؛ آخرین اقدام تل آویو در این راستا این بود که اجازه نداد نام ۲۲ هزار کودک فلسطینی در شناسنامههای خانوادههایشان ثبت شود.
وی با بیان اینکه تل آویو قصد دارد درگیری خود با فلسطینیها را به جدالی دینی میان یهودیها و مسلمانان تبدیل کند، اظهار کرد : مسیحیان فلسطین بخشی جداییناپذیر از مردم فلسطین هستند.
ارسال نظر