حمله هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه عکس: دویچه‌وله
گروه بین‌الملل- شبکه سی ان ان آمریکا از بمباران اهدافی در خاک سوریه توسط جنگنده‌های رژیم صهیونیستی خبر داد. به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، شبکه خبری سی ان ان، ساعت پایانی جمعه شب در خبری فوری اعلام کرد: جنگنده‌های اسرائیلی چند منطقه در خاک سوریه را بمباران کردند اما به اهداف حمله و محل دقیق آن اشاره‌ای نکرد.

سی ان ان به نقل از دو مقام آگاه در دولت آمریکا که نام آنها را فاش نکرد تاکید کرد که جنگنده‌های اسرائیلی در خارج از حریم هوایی سوریه به سوی اهدافی در خاک این کشور شلیک کرده‌اند و بار دیگر به اسرائیل بازگشتند. بنا بر اعلام سی ان ان، منابع آمریکایی معتقدند که اهدافی که در سوریه هدف قرار گرفته شده‌اند هیچ ارتباطی با سلاح‌های شیمیایی این کشور ندارد. در پی انتشار این خبر از سوی شبکه آمریکایی مذکور دولت رژیم صهیونیستی با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: هر آنچه ضروری باشد برای جلوگیری از انتقال «سلاح به گروه‌های تندرو» انجام خواهد داد. این در شرایطی است که بشار الجعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل در ارتباط با این خبر به رسانه‌ها گفت که اطلاعی در مورد این حمله ندارد و دولت سوریه نیز تاکنون واکنشی به این خبر نشان نداده است.

به گفته مقام‌های آمریکایی این حملات در روزهای پنج‌شنبه و جمعه و از خاک لبنان صورت گرفته است. پرواز تعداد زیادی از هواپیماهای اسرائیلی بر فراز لبنان روز جمعه گزارش شده است.هیچ یک از این گزارش‌ها از سوی مقام‌های رسمی اسرائیل، آمریکا و سوریه تایید نشده‌اند. از سوی دیگر خبرگزاری آسوشیتد پرس اعلام کرد: مقامات اسرائیلی به انجام حمله هوایی علیه سوریه اقرار کرده‌اند. این خبرگزاری به نقل از مقامات اسرائیلی گزارش داد: هدف حمله هوایی به سوریه یک کاروان از موشک‌های پیشرفته این کشور بود. برخی منابع خبری نیز اعلام کردند هدف این حمله ممانعت از رسیدن سلاح‌های پیشرفته سوریه به حزب الله لبنان بود. پیش‌تر نیز جنگنده‌های رژیم صهیونیستی اهدافی را در نزدیکی دمشق، پایتخت سوریه بمباران کردند که دولت دمشق پس از این حمله اعلام کرد که یک مرکز تحقیقاتی در نزدیکی پایتخت هدف هواپیماهای اسرائیلی بوده است.

فاجعه‌ای فراگیر در آمریکا

زبیگنیو برژینسکی، سیاستمدار لهستانی - آمریکایی و مشاور امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری جیمی کارتر در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بلومبرگ گفت: اینکه باراک‌اوباما بیاید و درباره استفاده سوریه از تسلیحات شیمیایی، خط قرمز تعیین کند، اقدامی است که تفکر زیادی درباره آن انجام نشده است.

برژینسکی در مصاحبه خود با هشدار در خصوص مداخله نظامی احتمالی آمریکا در سوریه گفت: این اقدام موجب فاجعه‌ای فراگیر در آمریکا می‌شود. وی نسبت به خطرات وقوع یک جنگ منطقه‌ای در آسیا هشدار داد و گفت: همانطور که وقوع رقابت‌های تسلیحاتی منجر به فروپاشی اروپا در قرن بیستم شد، جنگ منطقه‌ای در آسیا نیز پیامدهایی دارد. برژینسکی که هم‌اکنون مشاور مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی در واشنگتن است، اظهار کرد: یک خطر بالقوه وجود دارد که آسیا می‌تواند به طور ناخواسته فاجعه‌ای را که اروپا در قرن گذشته تجربه کرد، تکرار کند.

وی با اشاره به «محوری» خواندن آسیا از سوی دولت باراک اوباما گفت: در برخی مواقع ما ناخواسته این احساس را به چین داده‌ایم که آمریکا تمایل دارد تا ائتلافی بر علیه آنها تشکیل دهد.

این مقام آمریکایی عنوان کرد که واشنگتن باید این قابلیت را داشته باشد تا هرگونه حملات سایبری را از سوی دولت‌های چین یا سایر هکرها خنثی کند.

وی با اشاره به اقدام دولت اوباما برای حمله با ویروس استاکس نت به برنامه هسته‌ای ایران از آن انتقاد کرد و گفت: اگر ما جنگ سایبری به راه بیندازیم در واقع در را به روی آنها می‌گشاییم تا اقدامی مشابه انجام دهند.

در شرایطی که دولت اوباما در حال بازنگری گزینه‌هایی از جمله مسلح ساختن شورشیان سوری است، برژینسکی می‌گوید که آمریکا در حال حمایت از ضعیف‌ترین گروه‌های شبه نظامی در سوریه است که تلاش دارند، بشار اسد را سرنگون کنند. وی افزود: اگر نتیجه مداخله آمریکا در سوریه، افزایش عناصر رادیکال از جمله افراد وابسته به القاعده باشد، در این صورت ما به چه چیزی دست می‌یابیم؟

مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا عنوان کرد: آمریکا باید مراقب باشد تا به نحوی عمل نکند که به پیشگام اصلی تبدیل شود. این اقدام نه تنها باید درباره سوریه، بلکه در مورد کشورهای سراسر این منطقه اجرا شود. در شرایطی که سوریه منفجر ‌شود، برخی از کشورهای مجاور آن نیز منفجر خواهند شد.

برژینسکی در ادامه با اشاره به گروه‌هایی که علیه بشار اسد مبارزه می‌کنند، گفت: چه کسانی به اقدامات خرابکارانه دست می‌زنند؟ البته گروه‌های مختلفی وجود دارند. اول از همه ما شورشیانی را داریم که از سوی قطر و عربستان حمایت مالی می‌شوند. برخی از آنها سنی هستند که تمایل دارند تا یک کشور سنی تشکیل دهند، اما همچنین ممکن است افراد متعصب، سلفی‌ها و افراد دیگر هم باشند. علاوه بر اینها برخی از عناصر القاعده نیز هستند که علیه اسد می‌جنگند، اما به طور کلی عقاید متفاوتی دارند.

از سوی دیگر، ریچارد لوگار از سناتورهای پیشین آمریکایی که سال‌ها ریاست کمیته روابط خارجی سنا را برعهده داشت در مصاحبه‌ای جداگانه‌، افزایش مشارکت نظامی آمریکا در بحران سوریه را که به تقویت افراط‌گرایان در میان شورشیان سوری ختم می‌شود، اقدامی «خطرناک» خواند. در شرایطی که برخی از اعضای کنگره آمریکا دولت اوباما را برای انجام اقدامات بیشتر تحت فشار قرار داده‌اند، لوگار که از جمهوری‌خواهان ایالت ایندیانا است، گفت که خطرات این اقدام بالا است. وی گفت: خوب است که بیاییم و درباره ایجاد منطقه پرواز ممنوع صحبت کنیم اما این اقدام در واقع جان شهروندان آمریکایی را که از هواپیما استفاده می‌کنند و حتی خود هواپیماها را تهدید می‌کند. این اقدام در واقع عبور از مرزهای حقوق شهروندان است. ریچارد لوگار در پاسخ به پرسشی در خصوص چین گفت: دولت اوباما باید بسیار محتاطانه‌تر با رهبران جدید و پرخاشجو در سراسر دنیا رفتار کند. وی با اشاره به شی جین‌پینگ، رییس‌جمهوری چین عنوان کرد: واضح است که رهبر جدید چین موضعی تهاجمی‌تر اتخاذ کرده است و ما انتظار این مساله را داشتیم. ریچارد لوگار در خصوص تهدیدات کره شمالی گفت: آمریکا نشان داده است که در این منطقه از قدرت نیروی هوایی و دریایی خوبی برخوردار است و این قابلیت را دارد تا زندگی را برای کیم‌ جونگ ایل، رهبر جدید کره شمالی و حامیانش سخت کند.

بیل کلینتون

جانشین احتمالی اخضر الابراهیمی

از سوی دیگر منابع دیپلماتیک عربی اعلام کردند که اخضر ابراهیمی به زودی استعفا می‌دهد و احتمالا بیل کلینتون به جای وی ماموریتش را در سوریه ادامه می‌دهد. به گزارش ایسنا، منابع دیپلماتیک عربی به شبکه المستقبل لبنان گفتند: اخضر الابراهیمی فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه طی چند‌ روز آینده استعفای خود را به بان‌کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل تقدیم می‌کند. این منابع افزودند: مذاکراتی در جریان است تا بیل‌ کلینتون، رییس‌جمهوری اسبق آمریکا سمت الابراهیمی را در سوریه بر عهده بگیرد. بنا به گفته این منابع، الابراهیمی تمایل دارد به عنوان مشاور دبیر کل سازمان ملل به همکاریش با این سازمان ادامه دهد.