بینظیر بوتو ۱۸ اکتبر به پاکستان باز میگردد
بازگشت برای ائتلاف
گروه بینالملل - بینظیر بوتو نخستوزیر اسبق پاکستان زمان دقیق ورود خود به این کشور را اعلام کرد. به گزارش بیبیسی بوتو در تاریخ ۱۸ اکتبر وارد اسلامآباد خواهد شد. بینظیر بوتو که هماکنون در لندن اقامت دارد در حالی زمان ورود خود را اعلام کرده است که این احتمال وجود دارد در هنگام ورود به پاکستان به دلیل یک پرونده بزرگ سوءاستفاده مالی از جانب همسرش آصف زرداری تحت تعقیب قرار گیرد. اگرچه متهم اصلی این پرونده آصف زرداری است اما پای نخستوزیر اسبق نیز به این پرونده کشیده شده است. بینظیر بوتو در شرایطی روز ۱۸ اکتبر پا به فرودگاه اسلامآباد خواهد گذاشت که هفته گذشته ژنرال مشرف راه را بر رقیب قدیمی بوتو یعنی نوازشریف بست و او را از همان فرودگاه به سوی جده بازگشت داد. برخی پیشبینی میکردند که با این اتفاق بازگشت بینظیر بوتو به پاکستان برای مدت نامعلومی به تعویق بیفتد. با این وصف بانوی سیاستمدار پاکستان در حال بازگشت به وطن خود است. بوتو برعکس نوازشریف راه بهتری را برای بازگشت انتخاب کرده است که امیدها را برای عدم وقوع آنچه بر سر نوازشریف آمد بیشتر میکند. اگر نوازشریف از در مقابله با ژنرال مشرف درآمد و حتی اعلام کرد که برای سرنگونی دولت پرویز مشرف آمده است، بینظیر بوتو از در سازش و آشتی درآمده است. بوتو از چند ماه قبل گفتوگوهای تقسیم قدرت را با ژنرال مشرف آغاز کرد.
هرچند این گفتوگوها به کندی پیش میرود و حتی یک بار تا شکست کامل پیشرفت اما همچنان ادامه دارد.برخی منابع خبری اعلام کردند که اعلام تاریخ دقیق بازگشت بینظیر بوتو به پاکستان نشانگر رسیدن به توافق نسبی بین او و مشرف است. هرچند هنوز هیچ جزئیاتی از این دیدارها و توافق احتمالی منتشر نشده است.اصلیترین چالش پیشروی بوتو در شرایط کنونی برای ورود به پاکستان همان پرونده رسوایی مالی است. بوتو خواستار تعلیق رسیدگی به این پرونده و رفع توقیف از خود در آن شده است.
حتی موافقت ژنرال مشرف با این خواسته باز هم ضامن رهایی بوتو از این پرونده اختلاس نیست.
چرا که در اینجا پای شخص سومی نیز به میان میآید. او کسی نیست جز افتخار چودری، رییس دادگاه عالی پاکستان که روابط بسیار تاریکی با ژنرال مشرف دارد.
این احتمال وجود دارد که قاضی چودری قرار بازداشت خانم بوتو را لغو نکرده و چالش جدیدی را برای متحد احتمالی ژنرال مشرف ایجاد کند.
ژنرال مشرف اکنون برای کسب حداقل مشروعیت در افکار عمومی ناگزیر از ائتلاف با یکی از احزاب بزرگ و رهبران سیاسی پاکستان به نظر میرسد.
ائتلاف با نواز شریف به دلیل آنکه ژنرال مشرف مستقیما با کودتا دولت او را سرنگون کرد عملا امکانپذیر نبود.
در این میان بینظیر بوتو شاید بهترین گزینه برای این ائتلاف باشد. چرا که هم مخالف مستقیم ژنرال به حساب نمیآید و هم از پشتوانه مردمی و حمایت گروههای مختلف اجتماعی پاکستان برخوردار است.
ارسال نظر