باهره دامغانی- کسادی روز جمعه وال‌استریت بر فعالیت سرمایه‌گذاران در توکیو اثر گذاشت و باعث شد تا شاخص سهام نیکی بدترین روز خود را در چهار هفته اخیر پشت‌سر بگذارند.

به گزارش رویتر از توکیو، تنزل وال‌استریت بیشتر بر روی کمپانی‌های صادرکننده تاثیر گذاشت و موجب کاهش ۱/۱درصدی ارزش سهام آنها شد.تحلیلگران همچنین معتقدند احتمال اینکه ناپایداری و تزلزل بازار همچنان ادامه داشته باشد وجود دارد، زیرا حزب حاکم در ماه‌های اخیر محبوبیت خود را از دست داده است و ممکن است در انتخابات مجلس اعلای ژاپن موقعیت خود را به حریف واگذار کند، هر چند تحلیلگران سیاسی معتقدند، کاهش محبوبیت حزب لیبرال-دموکرات حاکم به معنای اینکه آرا به سمت حزب مخالف برود، نیست اما بازارها در‌حال‌حاضر نگران هستند و این نگرانی بر عملکرد سرمایه‌گذاران تاثیر خواهد گذاشت.به این ترتیب در روز دوشنبه شاخص سهام نیکی ۷۱واحد از دست داد و به واحد ۱۷۹۶۳ رسید. شاخص سهام توپیکس هم همین میزان تنزل یافت و به و احد ۱۷۵۷ رسید. هفته گذشته، هفته پرنوسانی برای بازارهای سهام بود و بازارهای مهم مانند وال‌استریت روزهای صعود و نشیب تندی را تجربه کردند. وال‌استریت که به نظر می‌رسید توجهی به افزایش قیمت نفت نداشت توجه خود را معطوف به گزارش درآمد کمپانی‌ها کرده بود که تصویری روشن از میزان خرج و اعتماد مصرف‌کنندگان ارائه می‌دهد، هر چند تحلیلگران معتقد هستند که جریان بازار در حال حاضر واقعی و پایدار نیست زیرا شرایط نامطلوب اقتصادی ایالات متحده و کسادی بخش مسکن خود دلایل کافی برای تردید و تزلزل به بازار می‌دهد.

هفته گذشته قیمت نفت افزایش چشمگیری یافت و قیمت‌هر بشکه نفت برنت به ۴۰/۷۸ دلار رسید که فقط ۲۴ سنت کمتر از رکورد اوت سال قبل بود، البته در ادامه هفته، قیمت نفت به تدریج اندکی کاهش یافت. در ایالات متحده هزینه مصرف‌کنندگان ۲/۰درصد در ماه ژوئن افزایش یافت همچنین تورم واقعی بدون هزینه سوخت و غذا در همین ماه ۲/۰درصد افزایش یافت که ۲/۲درصد نسبت به سال گذشته در همین سال ترقی نشان می‌دهد.به نظر می‌رسد موتور رشد اقتصادی چین سیاست‌هایی که دولت چین برای مهار و محدود کردن رشد اقتصاد وضعت کرده بود را خنثی کرده است، چنانکه تولید ناخالص داخلی این کشور در نیمه اول سال‌جاری، ۹/۱۱درصد افزایش داشته است که سریع‌ترین نرخ رشد اقتصاد این کشور در ۱۱سال اخیر است.تورم هزینه مصرف‌کننده هم در این کشور به ۴/۴درصد رسید و از حد نصاب ۳درصدی بانک مرکزی فراتر رفت.بانک مرکزی چین برای مهار رشد لجام‌گسیخته اقتصادی بلافاصله نرخ بهره را در این کشور افزایش داد به این امید که بتواند اندکی از سرعت رشد اقتصادی کشور بکاهد.در بریتانیا، بازار سهام این کشور همچنان در دور رونق است و به نظر می‌رسد اقتصاد این کشور از رشد خوبی برخوردار است.