گروه بین‌الملل- سیاست بریتانیا درباره موادمخدر، احضار دومینیک دوویلپن به دادگاهی، انتخابات ژاپن و ترکیه و احتمال زندانی شدن جوزف ناچیو، رییس کمپانی کوئیست از مهم‌ترین اخبار هفته آینده هستند.

دولت بریتانیا می‌خواهد فرآیند تحقیق و مشاوره را در این باره که چگونه مشکل استفاده از مواد مخدر غیرقانونی آغاز کند. سیاست زمان کنونی آنها که ده‌ساله است، سال آینده به سر می‌آید. گوردون براون، نخست‌وزیر جدید بریتانیا اعلام کرده است که او بسیار علاقه‌مند است که حشیش هم به عنوان مخدر خیلی خطرناک محسوب و استفاده از آن غیرقانونی اعلام شود. طرفه آنکه بحث استفاده از موادمخدر غیرقانونی در حالی مطرح می‌شود که برخی از اعضای کابینه از جمله جکی اسمیت، وزیر کشور اعلام کردند که در دوران نوجوانی از حشیش استفاده کرده‌اند.

جوزف ناچیو که نام بزرگی در صنعت تکنولوژی و نیز دوران رونق آن دارد، ممکن است این هفته راهی زندان شود. وی که رییس کوئیست یک کمپانی تله‌کام است که به‌فروش سهام در کمپانی‌اش متهم شده است با اینکه می‌دانست ممکن است برای تحقق اهداف اقتصادی در جهت رونق کمپانی که به سرمایه‌گذاران قول داده است دچار مشکل شود، از محل فروش سهام کمپانی حدود ۵۲میلیون دلار در فاصله آوریل تا ماه مه ۲۰۰۱ درآورده است. احتمال دارد وی به هفت سال زندان، پرداخت میلیون‌ها دلار جریمه و باز گرداندن سودی که به دست آورده است محکوم شود.اما دومینک دوویلپن نخست‌وزیر سابق فرانسه در هفته جاری باید دوبار به سوالات هیات تحقیق درباره جنجال اخیر پاسخ گوید: دوویلپن که زمانی قرار بود به ریاست جمهوری فرانسه برسد متهم است که سود کلانی از یک معامله اسلحه به جیب زده است، احتمال زیادی وجود دارد که تحت بازجویی رسمی در این باره قرار گیرد. نیکلاس سارکوزی مهمترین رقیب وی که در حال حاضر رییس‌جمهور فرانسه است از اینکه دومینیک دوویلپن را در وضعیت نامطلوبی می‌بیند، نباید خیلی دلخور باشد.

انتخابات هفته آینده ژاپن در حالی برگزار می‌شود که به نظر می‌رسد محبوبیت شینزوآبه نخست‌وزیر تا حد زیادی کاهش یافته است. این موضوع، قطعا حزب لیبرال - دموکرات را در انتخابات با مشکل مواجه می‌کند. تکلیف ۲۴۲ کرسی مجلس اعلای ژاپن در ۲۹ ژوئیه معلوم خواهد شد و حزب حاکم ژاپن در حال حاضر رقابت سخت و نزدیکی را با رقبای خود در پیش رو دارد. در حال حاضر ائتلاف شینزوآ به کنترل مجلس اعلای ژاپن را در دست دارد اما نخست‌وزیر ژاپن سایه رسوایی‌های اخلاقی و مالی را که باعث خودکشی یکی از اعضای کابینه هم شد، هنوز بالای سر خود می‌بیند. اگر آبه شکست سنگینی در انتخابات بخورد، احتمال دارد، مجبور شود تا از رهبری حزب حاکم کناره‌گیری کند و سرانجام انتخابات سراسری دیگری را برای پارلمان برگزار کند.