اسلامگرایان، پیروز انتخابات پارلمانی ترکیه
به گزارش بیبیسی، اردوغان همچنین اعلام کرد به قانون اساسی سکولار کشور احترام خواهند گذاشت، نتایج غیررسمی حاکی از پیروزی ۴۷درصدی اسلامگرایان بر رقبای سکولار خود است که موجب خوشحالی هوادارنش شده است که از ساعاتی پیش به خیابانها ریخته تا جشن پیروزی برگزار کنند.
گروه بینالملل- رجب طیب اردوغان نخستوزیر اسلامگرای ترکیه پس از آنکه حزب متبوعش با اختلاف رای زیاد برنده انتخابات سراسری پارلمان کشور شد، گفت در جهت وحدت ملی و مبارزه با تروریسم و نیز اصلاحات برای پیوستن به اتحادیه اروپا کار خواهد کرد.
به گزارش بیبیسی، اردوغان همچنین اعلام کرد به قانون اساسی سکولار کشور احترام خواهند گذاشت، نتایج غیررسمی حاکی از پیروزی ۴۷درصدی اسلامگرایان بر رقبای سکولار خود است که موجب خوشحالی هوادارنش شده است که از ساعاتی پیش به خیابانها ریخته تا جشن پیروزی برگزار کنند. این در حالی است که مخالفان معتقدند حزب اسلامگرا، بنیاد سکولاریسم در ترکیه را تضعیف خواهد کرد. انتخابات پس از هشدار ارتش برگزار شد که در مخالفت با ریاستجمهوری عبدا... گل اعلام کرد، برای جلوگیری از ریاستجمهوری عبدا... گل وارد عمل میشود. پس از آن بود که رجیب طیب اردوغان اعلام برگزاری زودهنگام انتخابات به استناد قانون اساسی ترکیه داد. حال پارلمان جدید اولین و مهمترین وظیفهاش تعیین رییسجمهوری است و رجیب طیب ا ردوغان برای اینکه بتواند در انتخاب رییسجمهور آتی ترکیه نقش و نفوذ داشته باشد باید حائز دوسوم کرسیهای پارلمان شود.
با اینکه پیروزی اخیر اسلامگرایان در ترکیه، نشاندهنده سازگاری و همزیستی اسلام و دموکراسی است اما در عین حال اسلامگرایان دولت درباره نقش اسلام در جامعه همچنان مشکلات زیادی خواهند داشت. رجب طیب اردوغان در اولین سخنرانی برای هواداران هیجانزده خود گفت، این انتخابات، پیروزی دموکراسی بود. وی گفت به اصلاحات اقتصادی و سیاسی در کشور متعهد است و آنها را ادامه خواهد داد تا بتواند راه را برای عضویت در اتحادیه اروپا هموارکند. وی همچنین گفت: به مبارزه علیه جنبش جداییطلب کرد، ادامه خواهد داد.
براساس گزارشهای غیررسمی حزب عدالت و توسعه نخستوزیر اردوغان تاکنون ۳۴۲کرسی از مجموع ۵۵۰کرسی پارلمان را به دست آورده است. دو حزب مخالف ۱۰درصد کرسیهای پارلمان را به دست آورند که حزب جمهوریخواه و سکولار مردم ۱۱۲ کرسی و حزب ناسیونالیست ۷۱کرسی را در پارلمان به دست آوردهاند. همچنین حزب جامعه دموکراتیک پس از یک دهه توانست بار دیگر به پارلمان بازگردد و ۲۴ کرسی به دست آورد. این سیاستمداران با حمایت جداییطلبان کرد که به دنبال حقوق بیشتری در پارلمان هستند به صنحه آمدند. به هر حال برای اسلامگرایان و سکولارها در ترکیه موضوع جداییطلبان کرد، مشکلی جدی است.
علاوهبر این انتظار میرود، حدود ۵۰ زن بتوانند وارد پارلمان ترکیه شوند. براساس تحلیلی که روزنامه ملیت ارائه داده است، تعداد زنان پارلمان نسبت به همه دورهها تاکنون بیسابقه است.
«خوزه مانوئل باروسو»، رییس کمیسیون اروپا پیروزی حزب «عدالت و توسعه» ترکیه را در انتخابات پارلمانی این کشور، به «رجب طیب اردوغان» نخستوزیر ترکیه و رهبر این حزب تبریک گفت.
باروسو، در بیانیهای اعلام کرد، «این (پیروزی)، در لحظات مهمی که این کشور در جهت اصلاحات سیاسی و اقتصادی در حرکت است، عاید مردم ترکیه شد.»
باروسو خاطرنشان کرد که اردوغان تعهد خود را به تلاش مستمر و بیوقفه در جهت پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا نشان داده است.
«کارل بیلدت» وزیر خارجه سوئد که برای شرکت در نشست امروز وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل به سر میبرد، نیز گفت که معتقد است این پیروزی، ترکیه را به اتحادیه اروپا نزدیکتر میکند.
به گفته بیلدت، مردم و رایدهندگان ترکیه بار دیگر به مجوز تداوم اصلاحات مورد نظر اتحادیه اروپا رای دادند.
انگلیس از حامیان سرسخت آنکارا برای عضویت در اتحادیه اروپا، از اعضای این اتحادیه خواست تا از تلاشهای اردوغان برای هدایت یک دولت باثبات حمایت کنند.
ارسال نظر