روندها
بازارهای سهام جهان در انتظار اعلامیه برنانک
به گزارش رویتر از نیویورک وزارت بازرگانی ایالات متحده روز سهشنبه دو خبر یکی در مورد ساخت و ساز و دیگری درباره اعتماد مصرفکنندگان را منتشر کرد. ساخت خانههای جدید در ایالات متحده در ماه مه ۶/۱درصد تنزل داشته است. به این ترتیب هر چند تنزل ساخت و ساز در ماه اندک بوده است ولی این چهارمین ماه متوالی تنزل در میزان ساخت و ساز بود.
گروه بینالملل - سرمایهگذاران یک روز دیگر را در سرگردانی ناشی از وضعیت نرخ بهره سپری کردند و شاخصهای سهام کاهش اندکی را در روز سهشنبه تجربه کردند.
به گزارش رویتر از نیویورک وزارت بازرگانی ایالات متحده روز سهشنبه دو خبر یکی در مورد ساخت و ساز و دیگری درباره اعتماد مصرفکنندگان را منتشر کرد. ساخت خانههای جدید در ایالات متحده در ماه مه ۶/۱درصد تنزل داشته است. به این ترتیب هر چند تنزل ساخت و ساز در ماه اندک بوده است ولی این چهارمین ماه متوالی تنزل در میزان ساخت و ساز بود. از طرف دیگر در گزارش مربوط به اعتماد مصرف کنندگان در ماه مه تنزلی بیش از انتظار سرمایهگذاران و اقتصاددانان نشان میداد.
این اخبار به همراه انتظار برای روشن شدن تکلیف نرخ بهره، ارزیابی بانک مرکزی درباره وضعیت اقتصادی باعث توقف شاخصها و بیمیلی سرمایهگذاران به تحرک و فعالیت بود.
بسیاری از تحلیلگران اقتصادی معتقدند احتمالا بانک مرکزی ایالات متحده با توجه به وضعیت کنونی و به ویژه کسادی بخش مسکن نرخ بهره را افزایش نخواهد داد. اما سرمایهگذاران وال استریت باوجود این پیشبینی، منتظر اعلام نظر نهایی بانک هستند. تحلیل بانک مرکزی از وضعیت تورم میتواند وضعیت افزایش یا کاهش نرخ بهره را در ادامه سال روشن کند. به هر حال در روز سهشنبه، انتظار بازار برای نظر بانک مرکزی در مورد اقتصاد باعث شد تا حتی کاهش قمت نفت تاثیری در جریان بازار نگذارد، هر چند برخی اخبار کوچک دیگر مانند معاملات میان شرکتها و نیز کاهش قیمت نفت مانع از کاهش بزرگ در ارزش سهام شد.
شاخص سهام داوجونز در روز سهشنبه ۱۴ واحد یا ۱۱/۰درصد تنزل یافت و به رقم ۱۳۳۳۷ رسید. شاخص سهام استاندارد اندپورز هم با ۵ واحد یا ۳۲/۰درصد به عدد ۱۴۹۲ رسید. شاخص سهام تکنولوژی نزدک هم با ۳ واحد یا ۱۱/۰درصد تنزل به واحد ۲۵۷۴ رسید. تحلیلگران بازار سهام وال استریت درباره وضعیت کنونی آن معتقدند، در حال حاضر مالیوانی در دست داریم که نصف آن خالی است و همه نگاهی به آن نصف خالی دارند.
سرمایهگذاران نگران درآمدها نیستند آنها نگران رشد اقتصادی هم نیستند بلکه صرفا نگران تورم هستند که میتواند همه محاسبات آنها را بر هم ریزد.
در توکیو بازار سهام دلایل کافی برای کاهش داشت. تقویت ارزش ین در مقابل دلار و نیز تنزل وال استریت و نیز نامعلوم بودن وضعیت نرخ بهره در ایالات متحده از جمله عواملی بود که موجب توقف سرمایهگذاران ژاپنی شد.
شاخص سهام نیکی در صبح روز چهارشنبه ۷/۰درصد تنزل پیدا کرد و به واحد ۱۷۹۳۳ رسید.
شاخص سهام توپیکس هم ۹/۰درصد از دست داد و به واحد ۱۷۴۹رسید. همچنین در روز چهارشنبه در توکیو هر دلار به ازای ۱/۱۲۳ ین معامله شد.
تنزل وال استریت بر سایر بازارهای آسیایی هم تاثیر گذاشت و موجب تنزل شاخصهای سهام در کره جنوبی و سنگاپور شد.
در بازارهای اروپا هم شاخص سهام FTSE لندن، ۴۴/۰درصد از دست داد. داکس آلمان ۸۸/۰درصد تنزل یافت و شاخص CAC-۴۰ فرانسه ۸۲/۰درصد کاهش پیدا کرد.
قیمت نفت خام در بازارهای بینالمللی تنزل یافت. قیمت هر بشکه نفت تحویلی برای ماه اوت با ۴۱/۱ دلار تنزل به ۷۷/۶۷ دلار در هر بشکه رسید.
ارسال نظر