پایان خوش بورسهای بزرگ آسیا
گروه بینالملل- سال ۲۰۰۶ در حالی به آخرین روزهای خود رسید که در مجموع این سال را با وجود فراز و فرودهای بسیار باید سالی موفق برای بورسهای عمده شرق آسیا به حساب آورد. براساس گزارش بلومبرگ اگرچه در ابتدای سال افزایش قیمت جهانی نفت خام نظم این بورسها به خصوص بورس توکیو و تایلند را بر هم زد اما این آهنگ با معکوس شدن در ماه سپتامبر به سرعت گذشته را جبران کرد به گونهای که بورسهای شرق آسیا سال ۲۰۰۶ را با رشد نسبت به پارسال به پایان بردند. زنگ پایان معاملات در بورس توکیو در سال ۲۰۰۶
بنابر اینگزارش شاخص سهام نیکی ژاپن که عمدهترین شاخص جهانی پس از نیویورک و لندن به شمار میآید در آخرین روز معاملاتی با رشد ۴۷ واحدی روبهرو شد. این مساله باعث شد تا شاخص نیکی در سال ۲۰۰۶ با عدد ۱۷۲۲۵ واحد بسته شود. چنین عددی نشانگر آن است که بازار سهام توکیو نسبت به پارسال ۷درصد رشد داشته است. به این ترتیب بورس توکیو چهارمین سال پی در پی رشد را پس از یک دوره رکود، پشت سر گذاشت.
به گزارش بلومبرگ نفت برای بورس توکیو امسال به مانند یک شمشیر دو دم عمل کرد. از یک سو افزایش قیمت نفت باعث کاهش تولیدات صنعتی و افزایش خطر تورم در ژاپن شده بود و از سوی دیگر شاخص سهام شرکتهای نفتی زیرمجموعه نیکی را افزایش داد. بنابر گزارش بلومبرگ روند کاهش قیمت نفت در صورت ادامه یافتن امیدواریهایی را برای بازار سهام توکیو به وجود خواهد آورد. در صورتی که قیمت نفت تا ۵۰دلار کاهش پیدا کرده و این سطح قیمتی تداوم داشته باشد میتوان انتظار رقمهای بیشتری را برای شاخص نیکی داشت. اقتصاددانهای ژاپنی عقیده دارند سال آینده شاخص نیکی ۲۰هزار واحد را نیز پشت سرخواهد گذاشت. بروکرهای بازار سهام عقیده دارند که کاهش ارزش دلار در برابر ین و تشدید میزان خرید سهام شرکتهای ژاپنی به وسیله خارجیها از اصلیترین دلایل رشد شاخص نیکی طی ۳ ماه پایانی سال ۲۰۰۶ بوده است.
بورس هنگکنگ دیگر بورس معتبر شرقآسیا اگر چه حرکت جهشی خود را به نسبت دیگر بورسهای آسیایی دیرتر آغاز کرد، اما این بازار نیز توانست در آخرین روزهای سال ۲۰۰۶ به یک رکورد جدید دست پیدا کند. بورس هنگکنگ که امسال رقابت فشردهای با بورس شانگهای و بورس شنزن داشت توانست در روز ۲۷ دسامبر به رکورد جدید ۱۹هزار و ۶۶۵ واحد دست پیدا کند. بیش از ۹۲درصد اقتصاد هنگکنگ را بازصادرات کالاهای دیگر کشورها تشکیل میدهد. باز صادرات کالاهای چینی نقش بزرگ در اقتصاد هنگکنگ دارد. نزدیک به یک سوم کالاهای چینی به هنگکنگ رفته و از آنجا صادر میشوند. به این ترتیب شکوفایی اقتصاد هنگکنگ تابع مستقیمی از رشد صادرات و شکوفایی اقتصاد چین است. هنگکنگ بزرگترین مرکز تجارت قاره آسیا است و به همین دلیل همواره پذیرای سرمایههای خارجی در بورسهای خود است.
هنگکنگ همچنین دومین بازار بزرگ مالی جهان و پنجمین مرکز بانکداری جهان نیز به شمار میآید.
بورس هند نیز امسال را با رکوردشکنی پشت سر گذاشت. شاخص بورس بمبئی موسوم به سنسکس روز ۱۲ دسامبر با ۴/۱درصد افزایش به رقم ۹هزار و ۲۶۳واحد رسید. به گزارش بخش اقتصادی بیبیسی اصلیترین دلیل افزایش شاخص بورس هند کاهش قیمت نفت از ۵ ماه آخر سال بود. هند یکی از پنج کشور بزرگ واردکننده نفت خام است. صنایع رو به رشد هند نیاز شدیدی به نفت خام دارند و همین مساله نگرانیهایی را از بابت آینده مصرف انرژی در این کشور به وجود آورده است.
از دید برخی تحلیلگران یک عامل دیگر را باید در تحلیل رشد چشمگیر بازار سهام بمبئی در سال ۲۰۰۶ مورد توجه قرار داد. چشمگیر از آن رو که بورس بمبئی امسال ۴۰درصد رشد داشت. دلیلی که این تحلیلگران ارائه میکنند افزایش تقاضا برای سهامهای بلوچیپ بوده است. عمده این تقاضا از طرف سرمایهداران خارجی به بورس بمبئی وارد شده است. هند تلاش فراوانی را برای جذب سرمایهگذارهای خارجی انجام داده است و پیشبینی میشود رشد بازار سهام این کشور نیز سال آینده در سایه این تلاشها ادامه پیدا کند.
ارسال نظر