قهرمانان والاستریت معرفی شدند
گروه بینالملل- با نزدیک شدن به پایان سال ۲۰۰۶ میلادی بورس نیویورک کارنامه اجمالی این بزرگترین بازار مالی جهان را منتشر کرد. در این گزارش بهترین و پربازدهترین بخشهای اقتصادی بازار سهام نیویورک در سال ۲۰۰۶ معرفی شدهاند. در مقدمه این گزارش به این نکته اشاره شده است که بازار والاستریت سال ۲۰۰۶ را با نگرانی سپری کرد.
نگرانیهایی که بیش از هر چیز از جانب افزایش قیمت نفت خام، روند رو به رشد بهای فلزات و فولاد و همچنین رکودی که از جانب بخش مسکن به وجود آمد، احساس میشد.
مجموعه این عوامل در کنار روند افزایش نرخ بهره باعث شد تا بورس نیویورک نتواند عملکرد خوبی داشته باشد و بخش زیادی از سال را معاملهگران در نگرانی از بابت افزایش نرخ بهره سپری کردند.
توقف افزایش نرخ بهره اصلیترین عامل تحرک مجدد والاستریت در سال ۲۰۰۶ بود.
از ماه سپتامبر کاهش بهای نفت خام در بازارهای جهانی این روند را تشدید کرد و سرانجام باعث شد برای نخستینبار عدد شاخص بازار سهام نیویورک (شاخص داوجونز) از ۱۲هزار واحد عبور کند.
اما اینها هیچ کدام نشانهای برای رونق بازار سهام آمریکا در سال ۲۰۰۶ به حساب نمیآیند. چرا که عمده این رشدها بهدلیل رشد قیمت سهام در بخش شرکتهای فعال در زمینه انرژی و نفت رخ داده است.
براساس این گزارش بخش انرژی امسال بالاترین رشد را در بورس والاستریت داشته است و معاملهگران نیویورک ۴/۲۹ درصد
از بازده این بورس را مدیون رشد شرکتهای انرژی هستند و البته شرکتهای انرژی نیز مدیون رسیدن نفت به رکورد تاریخی ۴۰/۷۸دلار در هر بشکه!
روند افزایش قیمت نفت خام در بازارهای جهانی که از فوریه ۲۰۰۶ شروع شد، نوید یک سال پررونق را برای شرکتهای نفتی میداد. در این میان اکسونموبیل را باید بازیگر بزرگ این عرصه دانست که یکتنه نقش بزرگی در بالا کشیدن شاخص داوجونز داشت.
پس از انرژی، بخش خدمات مخابراتی و ارائهدهندههای خدمات تلفن در جایگاه دوم قرار دارند. میزان بازدهی این بخش ۵/۲۱درصد بوده است. پیشبینیها نشانگر آن است که این بخش در سال ۲۰۰۷ به جایگاه اول پربازدهترین سهام والاستریت منتقل خواهد شد. بخش خردهفروشی امسال به جایگاه سوم پربازدهترین بخشهای بورس نیویورک منتقل شد.
اصلیترین دلیل این اتفاق رونق خردهفروشی در فروشگاههای زنجیرهای بزرگ همچون والمارت بود.
این فروشگاههای زنجیرهای که بیش از ۳هزارشعبه در سراسر جهان دارد امسال را با رونق فراوانی سپری کرد. این فروشگاه توانست قرارداد توسعه فروشگاههای خود در چین را به امضا برساند و همچنین به بازار بزرگ خردهفروشی هند نیز وارد شود.
همچنین کاهش بازدهی بخشهایی همچون صنعت و تکنولوژی اطلاعات را هم از عوامل مهم افزایش بازدهی بخش خردهفروشی میدانند.
بخش خردهفروشی امسال ۸/۱۶درصد بازدهی داشت. بخش خدمات و مالی ردههای بعدی را به ترتیب با ۵/۱۶درصد و ۵/۱۵درصد در اختیار دارند. این دو بخش بهدلیل شرایط ذاتی خود تغییر چندانی نسبت به پارسال نداشتهاند. در بخش خدمات مالی گلدمن ساکس بالاترین بازده را داشت.
گروه مواد اولیه در جایگاه ششم این فهرست قرار دارد. افزایش قیمت جهانی فلزات در بورس لندن موجب شد تا تقاضا برای تولید فلزاتی همچون روی، نیکل، مس و فولاد افزایش پیدا کند که به دنبال آن تولیدکنندگان مواد اولیه نیز با افزایش تقاضا روبهرو شدند. بازده این بخش ۴/۱۱درصد بود.
گروه عمدهفروشی امسال کمترین بازده خود در سالهای پس از ۲۰۰۰ را شاهد بود.
بازده این بخش تنها ۴/۱۱درصد بود. اما نگرانکنندهترین کاهش را امسال در بخش صنعت شاهد بودیم. امسال این بخش بهدلیل رکود فراگیر بخش مسکن در آمریکا یکی از کمفروغترین سالهای خود را سپری کرد. از سه ماه دوم سال کاهش فروش خودروسازیها و مشکلاتی که بهدلیل افزایش قیمت نفت و فولاد گریبانگیر آنها شد نیز به مشکلات بخش صنعت والاستریت افزوده شد.
مجموعه این عوامل باعث شد تا این بخش نتواند بیش از ۱۱درصد بازدهی داشته باشد.
جایگاه نهم جدول امسال به تکنولوژی اطلاعات اختصاص دارد. جایگاهی که به هیچ عنوان نه در شان شرکتهای فعال در این زمینه است و نه سهامداران و مدیران این شرکتها را راضی میکند.
گروه تکنولوژی اطلاعات تنها ۸/۶درصد بازدهی داشت. کاهش سوددهی شرکتهای کامپیوتری اواکل، سیسکو سیستم و برخی سازندگان کامپیوترهای همراه به حدی در سال ۲۰۰۶ زیاد بود که اجازه نداد رشد شرکتهایی همچون گوگل و مکینتاش این بخش را ترقی دهد. اما تحلیلگران عقیده دارند که مایکروسافت اصلیترین عامل در کاهش بازدهی بخش تکنولوژی اطلاعات بورس والاستریت است. تاخیرهای پی درپی شرکت در عرضه ویندوز ویستا باعث شد ارزش سهام این شرکت کاسته شود.
کمترین بازدهی امسال به شرکتهای زیرمجموعه سلامت و بهداشت تعلق داشت. این بخش امسال ۴/۵درصد بازدهی داشت. براساس گزارش تحلیلگران والاستریت افزایش قیمت خدمات بهداشتی و بیمارستانی در سال ۲۰۰۶ یکی از عمده عوامل کاهش ارزش سهام این گروه بوده است. همچنین داروسازیها امسال نتوانستند محصولاتی که با اقبال عمومی یا جامعه پزشکی روبهرو شود تولید کنند.
در پایان گزارش به این نکته اشاره شده است که بسیاری از بخشهای اقتصادی ایالاتمتحده برای ادامه رشد خود به رونق جهانی نیاز دارند و لازمه رشد آنها رشد این بخشها در دیگر نقاط جهان است.
ارسال نظر