بی‌بی‌سی- یونیسف طی گزارش جدیدی اعلام کرد که نابرابری میان زنان و مردان در خانه‌ها منجر به وضعیت سلامتی نامناسب‌تر و فقر بیشتر برای خانواده‌ها می‌شود. این گزارش خاطرنشان می‌کند، هرجا که زنان از ساختار تصمیم‌گیری خانواده‌ها حذف می‌شوند، کودکان، بیشتر دچار سوءتغذیه می‌شوند.

صندوق کودکان سازمان ملل می‌گوید: در صورتی که زنان در خانواده‌های جنوب آسیا اختیار بیشتری داشتند، ۱۳میلیون کودک به سوءتغذیه مبتلا نمی‌شدند.

یونیسف، ساختار تصمیم‌گیری در خانواده‌ها را در ۳۰ کشور جهان بررسی کرده است.

یافته‌های اصلی نشان می‌دهد که برابری میان زنان و مردان، برای کاهش فقر و بهبود وضعیت بهداشتی ضروری است و این به خصوص برای کودکان در کشورهای در حال توسعه مهم است.

کوفی‌عنان، دبیرکل سازمان ملل متحد می‌گوید که هیچ ابزاری برای پیشرفت و توسعه، موثرتر از صاحب اختیار کردن زنان نیست.

به گفته عنان، تبعیض علیه زنان در هر سن و سالی، کودکان جهان و نه تنها دختران را، از رسیدن به پتانسیل خود باز می‌دارد.

گزارش یونیسف همچنین به فقدان فرصت‌ها برای دختران و زنان برای آموزش و استخدام اشاره می‌کند و می‌گوید که این موضوع به فقر و بی‌اثر کردن آنها در جامعه منجر می‌شود.

طبق گزارش، هرجا که مردان خانه‌ها را اداره می‌کنند، پول کمتری صرف مصارف بهداشتی و خوراک برای خانواده می‌شود که این بر سلامت کودکان تاثیر می‌گذارد.

گزارش یونیسف به عنوان مثال به ساحل عاج و غنا اشاره می‌کند و می‌گوید که این موضوع روشن شده که هرگاه درآمد زنان به هر دلیلی افزایش یافته است، این ازدیاد درآمد، صرف غذای بیشتر برای خانواده شده در حالی که درآمد بیشتر مردان، هیچ تغییری در وضعیت خانواده‌ها به وجود نیاورده است.

در بسیاری از خانواده‌ها در کشورهای در حال توسعه، زنان از تصمیم‌گیری درباره مسائل غذایی و بهداشتی محروم هستند.

برابری جنسیتی در تصمیم‌گیری‌های خانوادگی در جنوب آسیا، به کم شدن سوءتغذیه کودکان تا ۱۳درصد می‌شود.

در کشورهای در حال توسعه زنان همچنین به نسبت مردان، ساعات بیشتری را کار می‌کنند و بیشتر وقت خود را، حتی زمانی که شاغل هم هستند به کارهای طاقت‌فرسای خانه اختصاص می‌دهند.

در بسیاری از خانواده‌ها که در آنها زنان شاغل هستند، دختران از مدرسه بیرون آورده می‌شوند تا کارهای خانه را انجام دهند و از سایر کودکان مراقبت کنند.

یونیسف می‌گوید که فرصت‌های استخدامی و درآمدزایی بیشتر برای زنان منجر به افزایش قدرت آنها در خانواده‌ها می‌شود.

صندوق کودکان سازمان ملل متحد در گزارش خود اشاره کرده که از میان زن و مرد، هر کدام که سهم بیشتری از درآمد و دارایی‌های خانه را داشته باشد، در مورد نحوه استفاده از این منابع برای نیازهای خانواده تصمیم‌گیری می‌کند.

یونیسف همچنین خاطرنشان می‌کند که وضعیت زنان در خانواده‌ها، مشابه با جهان سیاست است. حضور زنان در دولت‌ها و نهادهای مربوط، منجر به سیاست‌هایی می‌شود که بر روی کودکان و خانواده‌ها متمرکز می‌شوند.

این گزارش می‌گوید که زنان در نهادهای قانونگذاری در جهان، به علت سطح آموزشی کمتر و رفتارهای اجتماعی، حضور کمتری دارند.