هفته در پیش رو به روایت اکونومیست

گروه بین‌الملل- نمایشگاه هوایی پاریس که بزرگ‌ترین کارناوال سالانه صنعت حمل ونقل هوایی است ، دیروز ۱۸ژوئن آغاز ‌شد، در این کارناوال صنعت هوایی بازرگانی و نظامی بال به بال یکدیگر روی زمین و هوا با یکدیگر رقابت خواهند کرد تا توجه خریداران را جلب کنند.

مانند همیشه، نبرد و رقابت هوایی مهم میان ایرباس اروپا و بوئینگ آمریکا در جریان است. سازندگان جت باید هر یک فهرست بلند بالایی از قراردادهای فروش را قبل و در طول برگزاری نمایشگاه اعلام کنند. ایرباس باید نشان دهد که اعتماد به نفس خود پس از مشکلاتی که منجر به تاخیر در تحویل سوپرجت‌های A۳۸۰ شد، باز یافته است و به سفارش‌های جدید برای محصول جدید خود A۳۵۰ امید داشته باشد. کمپانی ایرباس باید جبران ضرری را بکند که احتمالا با ورود هواپیمای مدل جدید بوئینگ، دریم لاینر ۷۸۷ گریبان او را خواهد گرفت. این هواپیما قرار است سال آینده وارد بازار شود.

دیگر خبر مهم این هفته دیدار رهبران اتحادیه اروپا است. این نشست که قرار است طی دو روز سه‌شنبه ۲۱ و چهارشنبه ۲۲ژوئن در بروکسل برگزار شود، قرار است در این باره که آیا می‌توانند پیمان قانون اساسی اروپا که در فرانسه و آلمان رای منفی گرفته را مجددا احیا کنند. آنها می‌خواهند طرحی از پیمان جدید قانون اساسی درفکنند که نیازی به رفراندوم و تصویب با رای مردم نداشته باشد و فقط به وسیله پارلمان‌های ملی تصویب شود. البته چنانکه به نظر می‌رسد، بخشی از متن قدیمی همچنان حفظ می‌شود، به خصوص آن بخش‌هایی که به منظور ارتقای اروپا به یک دولت واحد و برتر در متن گنجانده شده است.

اما ۲۷کشور عضو اتحادیه بر سر این اینکه چه بخش‌هایی خوب و مفید است و چه بخش‌هایی بی‌نظمی و آشوب تولیدمی‌کند اختلاف دارند. پرتغال که ریاست اتحادیه اروپا را ماه آینده به دست می‌گیرد، می‌گوید تا وقتی که یک توافق سیاسی مستحکمی وجود نداشته باشد، آ‌نها نمی‌توانند کشورها را به شرکت در کنفرانس برای تهیه پیش‌نویس پیمان جدید دعوت کنند.

و اما جورج بوش طی این هفته، المرت را در واشنگتن ملاقات خواهد کرد. به نظر می‌رسید حوادث اخیر در فلسطین به ویژه نوار غزه محور گفت‌وگوهای نخست‌وزیر اسرائیل و رییس‌جمهور آمریکا باشد. خشونت‌های هفته گذشته که بین گروه فتح و اسلامگرای حماس رخ داد، موقعیت حماس را در نوار غزه تقویت کرده است.

انتظار می‌رود دادگاه عراق نظر خود را در یکشنبه ۲۴ ژوئن نظر خود را درباره محاکمه علی حسن المجید، معروف به علی شیمیایی و پنج تن دیگر از مقامات عراقی که درگیر حمله شیمیایی به بخش کردنشین عراق بودند، اعلام کند. آنها متهم درجه یک حمله شیمیایی سال ۱۹۸۸ هستند. در این حمله شیمیایی حدود ۱۸۰۰۰۰نفر که عمدتا مردم عادی بودند، جان خود را از دست دادند.