رییس بانک جهانی گفت که رسانه‌ها باعث استعفای او شده‌اند.

پل ولفوویتز، که به خاطر برخی جنجال‌های مالی از مقام خود کناره‌گیری کرده است، ضمن دفاع از عملکردش گفت که به دستاوردهای خود در بانک جهانی افتخار می‌کند. جنجال بر سر پرداخت مقدار زیادی پول به شاها رضا، یکی از کارمندان زن بانک جهانی، سبب شد که درخواست‌های استعفای ولفوویتز از سمت ریاست بانک جهانی مطرح شود.

این در حالی است که رییس بانک جهانی همواره گفته است که برای تعیین حقوق و مزایا و ارتقای خانم رضا اخلاقی عمل کرده است.

ولفوویتز در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی گفت: آمار وام‌های بانک جهانی به کشورهای مختلف در مدت ریاست من به میزان بی سابقه‌ای افزایش داشته و در این مدت این نهاد برای کاهش فقر در قاره آفریقا اقدامات زیادی انجام داده است.

با این حال رییس بانک جهانی اذعان کرد که با کارمندان این سازمان بر سر پرداخت حقوق و مزایای شاها رضا مشکلاتی داشته است.

وی اما تاکید کرد که رفتارش اخلاقی بوده و فقط به این دلیل از مقامش کناره‌گیری کرده که طغیان احساسات در این زمینه، جو بانک جهانی را به گونه‌ای تحت تاثیر قرار داده بود که وی دیگر قادر نبوده کارش را ادامه دهد.

رییس بانک جهانی در پاسخ به این سوال که چرا چنین جوی علیه وی وجود داشته و کارمندان سابق و فعلی این سازمان خواهان کناره‌گیری وی بوده‌اند، تصریح کرد: طغیان این احساسات بیشتر در ارتباط با رسانه‌ها و نه خود بانک جهانی بوده است.

به گفته وی، مردم به اظهاراتی واکنش نشان داده‌اند که دقیق نبوده و وقتی حقایق داشت آشکار می‌شد، کار از کار گذشته بود.

این در حالی است که به اعتقاد بی‌بی‌سی، ولفوویتز هرگز در بانک جهانی محبوبیت نداشته و کارمندانش وی را متهم می‌کردند که حاضر به مشورت با دیگران نبوده است. ولفوویتز که پیش از ریاست بانک جهانی یکی از مقامات ارشد در دولت جورج بوش بود در ماه ژوئن و پس از فقط دو سال ریاست بر بانک جهانی از این مقام کناره‌گیری می‌کند. پل ولفوویتز، که از نومحافظه‌کاران با سابقه آمریکایی است، از سال ۲۰۰۵ با شعار مبارزه با فساد اداری و مالی عهده‌دار ریاست بانک جهانی شد.