هفته پیش رو به روایت اکونومیست - ۸ خرداد ۸۶
چندی قبل یکی از تحلیلگران معروف روابط بینالملل درباره بحران روابط ایران و آمریکا گفت: اگر ۲۸ سال قبل یعنی درست در زمانی که روابط دو کشور بحرانی شد و به قطع روابط دو کشور انجامید کسی میگفت این بحران ۲۸ سال ادامه خواهد داشت همگان او را دیوانه و بیاطلاع از روابط بینالملل میپنداشتند. زیرا در عرف روابط بینالملل قطع طولانی روابط نه سابقه دارد و نه منطق. زیرا روابط همواره میتواند وجود داشته باشد حتی اگر دشمنانه باشد. اما چنین اتفاقی رخ داد و روابط ایران و آمریکا با وجود منافع مشترکی که هر دو کشور در منطقه داشتند برای ۲۸ سال قطع شد. به اعتقاد اکونومیست که چندان هم از این اتفاق راضی و خرسند به نظر نمیرسد مذاکرات بغداد قرار است نوری بر فعالیتهای هستهای ایران بتاباند و راز جدیت ایران را در این فعالیتها کشف کند.
گروه بینالملل - مهمترین رویداد این هفته آغاز مذاکرات محدود ایران و آمریکا درباره عراق پس از ۲۸ سال قطع رابطه است.
چندی قبل یکی از تحلیلگران معروف روابط بینالملل درباره بحران روابط ایران و آمریکا گفت: اگر ۲۸ سال قبل یعنی درست در زمانی که روابط دو کشور بحرانی شد و به قطع روابط دو کشور انجامید کسی میگفت این بحران ۲۸ سال ادامه خواهد داشت همگان او را دیوانه و بیاطلاع از روابط بینالملل میپنداشتند. زیرا در عرف روابط بینالملل قطع طولانی روابط نه سابقه دارد و نه منطق. زیرا روابط همواره میتواند وجود داشته باشد حتی اگر دشمنانه باشد. اما چنین اتفاقی رخ داد و روابط ایران و آمریکا با وجود منافع مشترکی که هر دو کشور در منطقه داشتند برای ۲۸ سال قطع شد. به اعتقاد اکونومیست که چندان هم از این اتفاق راضی و خرسند به نظر نمیرسد مذاکرات بغداد قرار است نوری بر فعالیتهای هستهای ایران بتاباند و راز جدیت ایران را در این فعالیتها کشف کند. به هر حال مذاکرات آغاز شده است و اگرچه در آغاز هدفی روشن و دایرهای محدود دارد اما میتواند همه مشکلات فیمابین دو کشور را به تدریج به حوزه مذاکرات بکشاند.
اما یکی دیگر از اخبار مهم هفته آینده مربوط به محیط زیست است. گرنیپیس که سازمانی فعال در زمینه حفاظت منابع است امیدوار است درست قبل از برگزاری کنفرانس بینالمللی صید نهنگ، حراج لاشههای دولفین و نهنگ در پایتختهای اروپایی خشم مردم و فعالان محیط زیست را برانگیزد. اعضای این گروه که به وسیله فعالانی از ایسلند، ژاپن و نروژ اداره و رهبری میشود، امیدوارند که زمانی که در سال ۱۹۸۲ برای صید نهنگ مقرر شده است را تغییر دهند.
سال گذشته آنها موفق شدند که ممنوعیت صید نهنگ را با اکثریت ضعیفی به تصویب برسانند اما آنها برای اجرایی شدن این ممنوعیت احتیاج به سه چهارم آرا دارند. بهترین وضعیتی که برای کشورهای مخالف با صید نهنگ این است که مقرر شود رایگیری به صورت مخفی انجام شود. بدین ترتیب آنها یک سال وقت دارند تا در سال آینده ممنوعیت صید نهنگ را به تصویب برسانند. در نیجریه تغییراتی در سطح اول قدرت به وقوع خواهد پیوست اما بعید به نظر میرسد که شیوه کار دولت تغییر یابد. رییسجمهور کنونی نیجریه اوباسانجو امروز یعنی ۲۹ماه می قدرت را به اومارا یارالدعا واگذار خواهد کرد. اما سوالات درباره اینکه چگونه یارالدوعا رهبر جدید و مسلمان کشور، را یکی از ناآرامترین کشورهای منطقه که دارنده بزرگترین منابع نفتی آفریقا است را اداره خواهد کرد، بر جای خود باقی است. انتخابات ریاستجمهوری که یارالدوا برنده آن بود، مورد اعتراض بسیاری از گروههای فعال در نیجریه بود و آنها دولت را متهم به تقلب و دستکاری در نتیجه انتخابات کردند. انتظار میرود کارگران دو روز در اعتراض به ریاستجمهوری یارالدوعا اعتصاب کنند.
و اما روسای کمپانیهای دخانیات و تولید سیگار باید برای خود در آستانه روز «بدون دخانیات» سیگاری آتش بزنند تا بتوانند آرامش لازم را پس از آخرین هجوم به این صنعت پیدا کنند. همزمان با ۳۱ ماه می روز بدون دخانیات، دولتهای اروپا تحت فشار، گروههای فشار ملزم شوند تا طرح «خاموش کردن سیگار» را امضا کنند. کمیسیون اروپا طرفدار طرح ممنوعیت کشیدن سیگار در اماکن عمومی است. در حال حاضر در همه اماکن عمومی، ادارات، فرودگاهها، فروشگاهها کشیدن سیگار ممنوع است، اما قصد کمیسیون اروپا، احتمالا خیابانها است که هنوز سیگاریهای گریزان از محیط اداره و دفاتر کار را در خود جای میدهد.
ارسال نظر