اخبار ناخوشایند اقتصادی روز دوشنبه باعث توقف سرمایه‌گذاران در وال استریت شد که پس از یک هفته رونق برای خرید و فعالیت انگیزه‌های قوی‌تری لازم داشتند. به گزارش رویتر از نیویورک، سرمایه گذاران در آخرین روز ماه اوریل چشم انتظار اخبار اقتصادی بودند تا بتوانند جهت خرید خود در بازار را مشخص کنند، به ویژه آنکه بازار اساسا پس از یک دوره رونق تمایل به سکون دارد و به اصطلاح بازار دوره تعدیل نیاز دارد تا بتواند دلایل ترقی و رشد را ارزیابی کرده و واقعی بودن آن را بسنجد. در روز دوشنبه گزارش فعالیت‌های صنعتی در ماه آوریل ضعیف تر از انتظار بود. البته گزارش وزارت بازرگانی ایالات متحده در باره تورم واقعی که بر مبنای هزینه شخصی محاسبه می‌شود اندکی راضی کننده بود. تورم واقعی از سال گذشته تا ماه مارس فقط ۱/۲‌درصد افزایش داشته که کمتر از ماه فوریه بود و اندکی خیال بازار را آسوده ساخت. به هر حال توقف روند افزایش تورم به معنای توقف افزایش نرخ بهره در ایالات متحده است.

با این همه میزان هزینه یا خرج افراد فقط ۳/۰ ‌درصد در ماه مارس افزایش نشان می‌دهد که به معنای این است که مصرف‌کنندگان که اتکای اصلی اقتصاد هستند هنوز نمی‌توانند ریسک کرده و میزان خرید خود را افزایش دهند یا اینکه قدرت کافی برای خرید ندارند و تمایلی هم برای گرفتن وام ندارند. برای بازار این مهم‌ترین خبر است و می‌تواند به تنهایی جهت بازار را تعیین کند.

به این ترتیب شاخص سهام داوجونز در روز دوشنبه ۴۴/۰‌درصد را از دست داد. این در حالی است که شاخص داوجونز در ماه آوریل ۷/۵‌درصد ترقی کرده است. شاخص استاندارد اندپورز ۷۸/۰‌درصد تنزل یافت و شاخص سهام تکنولوژی نزدک ۲۶/۱‌درصد کاهش پیدا کرد.

بازار سهام توکیو روز سه‌شنبه را به علت تعطیلات ملی بسته بود. اما در آسیا بازار سهام چین روز سه شنبه را با افزایش در شاخص‌های سهام به پایان برد. گزارش درآمد کمپانی‌ها که افزایش سود آنها را نشان می‌داد یکی از دلایل رونق بازار سهام چین بود اما بسیاری دیگر از بازارهای آسیایی در روز سه شنبه تنزل را تجربه کردند. ترس از اینکه چین بخواهد با برنامه مشخصی رشد اقتصادی خود را مهار کند تا از رشد اقتصادی لجام گسیخته پرهیز کند باعث تنزل سهام در کشورهای آسیایی شد. به هر حال بازار بزرگ مصرف چین نقطه اتکای اقتصادهای منطقه است.

اما بازارهای اروپایی روز دوشنبه را با سود پشت سر گذاشتند. شاخص سهام لندن ۴۸/۰‌درصد ترقی کرد. شاخص داکس آلمان و CAC فرانسه به ترتیب۴۲/۰ و ۴۹/۰‌درصد به دست آوردند. در ترکیه بازار سهام و به طورکلی بازار مالی اعم از اوراق قرضه و بهادار به دلیل بحران سیاسی تعیین رئیس جمهور و اختلاف میان سکولاریست‌ها و اسلام گرایان تنزل یافتند. ارزش پول این کشور در مقابل دلار امریکا حدود ۴‌درصد دیگر تنزل یافت.

قیمت نفت روز سه‌شنبه در بازارهای آسیایی تنزل یافت. تحلیل گران دلیل این تنزل را سود روز دوشنبه نفت فروشان می‌دانند که پس از اینکه عربستان سعودی اعلام کرد عده‌ای را که قصد انفجار تاسیسات نفتی این کشور را داشتند را دستگیر کرده است قیمت نفت در بازارهای جهانی افزایش یافت و به بیش از ۶۶ دلار برای هر بشکه رسید. روز سه شنبه در آسیا قیمت هر بشکه نفت سبک با ۷۵ سنت کاهش به ۷۱/۶۵ دلار رسید.