با هدف گفتوگو برای بهبود وضعیت اقتصادی و تجاری ایالاتمتحده
تور آسیایی خزانهدار آمریکا آغاز شد
باهره دامغانی- وزیر خزانهداری ایالات متحده سفر دورهای خود را به سه کشور آسیایی از دیروز آغاز کرد. هنری پاولسون تور آسیایی خود را در حالی آغاز کرد که طی این سفر پنج روزه از کشورهای ژاپن، چین و کرهجنوبی دیدار و با مقامات سیاسی و اقتصادی آنها دیدار خواهد کرد.به گزارش خبرگزاری فرانسه، هنری پاولسون دیروز وارد توکیو مرکز ژاپن شد و با کوجی اومی، وزیر اقتصاد و دارایی ژاپن دیدار و گفتوگو کرد. گفتوگو درباره ارزش ین ژاپن در برابر دلار مهمترین محور گفتوگوهای این دو مقام اقتصادی بود. ورود وزیر خزانهداری آمریکا به ژاپن با کاهش ارزش دلار در برابر ین ژاپن روبهرو شد. در این دیدار دوطرف به بررسی فرایند کاهش ارزش دلار در بازارهای جهانی و تاثیر آن بر بازار سهام پرداختند. گفتوگو درباره تحریمهای مالی اعمال شده به وسیله ژاپن علیه کرهشمالی یکی دیگر از موضوعات این جلسه بود. پس از آنکه در اکتبر گذشته کرهشمالی نخستین سلاح هستهای خود را آزمایش کرد ژاپن به صورت یکجانبه یک سری تحریمهای مالی را علیه کرهشمالی اعمال کرد. هنری پاولسون در این دیدار نسبت به اجرای موافقتنامه ۱۳فوریه که بر اساس آن قرار است فعالیتها هستهای کرهشمالی در ازای دریافت مشوقهای مالی و اقتصادی تعطیل شود به وزیر اقتصاد و دارایی ژاپن اطمینان خاطر داد. ایالات متحده اکنون در حال لغو تحریمهای مالی کرهشمالی و آزاد کردن داراییهای این کشور است و علاقه دارد ژاپن را نیز با خود در این راه همراه کند. هنری پاولسون در کنار وزیر اقتصاد ژاپن
همچنین قرار است امروز هنری پاولسون با توشیهیکو فوکویی، رییس بانک مرکزی ژاپن نیز دیدار و گفتوگو کند. محور بحث در مورد افزایش یا کاهش نرخ بهره در دو کشور خواهد بود. به تازگی بانک مرکزی ژاپن نرخ بهره این کشور را به ۵/۰درصد افزایش داده است که این مساله میتواند این کشور را به یک دوره رکود دیگر بکشاند.
هنری پاولسون در دومین مقصد آسیایی خود به چین خواهد رفت. این سومین سفر وزیر خزانهداری آمریکا به چین در شش ماه گذشته است.موضوع شکاف تجاری بین چین و ایالات متحده اصلیترین محور گفتوگوهای پاولسون در این سفر خواهد بود. به گزارش آسوشیتدپرس کسری تجاری ایالات متحده با چین پارسال به ۲۳۲میلیارد و ۵۰۰میلیون دلار آمریکا رسید که یک رکورد خیرهکننده به شمار میآید. پایین بودن مصنوعی ارزش یوان در برابر دلار عامل اصلی کاهش صادرات ایالات متحده به چین است. این موضوع در یک سال گذشته محور تمامی گفتوگوهای مقامات سیاسی و اقتصادی چین و ایالات متحده آمریکا بوده است که هنوز به نتیجه نرسیده است. ایالات متحده به چین فشار میآورد تا بازار ارز خود را آزاد کند و چین نیز تا کنون در مقابل این مساله مقاومت کرده است. تحلیلگران عقیده دارند اکنون ایالات متحده در حال یارگیری برای فشار آوردن بیشتر به چین است. هنری پاولسون در جریان دیدارش از ژاپن در این خصوص نیز با مقامات اقتصادی ژاپن گفتوگو خواهد کرد. افزایش صادرات به چین یکی از عواملی است که جدای از ایجاد رضایت در بخشهای صنعتی و صادراتی میتواند رشد اقتصادی ایالات متحده را که در یک سال گذشته همواره روند نزولی داشته است را افزایش دهد.آخرین مقصد هنری پاولسون در جریان این تور آسیایی کرهجنوبی است. در جریان این سفر وزیر خزانهداری آمریکا پیرامون سه محور کلی با مقامات اقتصادی کرهجنوبی به گفتوگو خواهد پرداخت. نخستین محور پیگیری روند اجرای موافقتنامه مذاکرات شش جانبه است. دومین محور قرارداد تجارت آزاد بین کرهجنوبی و ایالات متحده است و سومین محور گفتوگوها ایجاد زمینه سرمایهگذاری بیشتر ایالات متحده در بخش بنادر و کشتیرانی کرهجنوبی خواهد بود. مذاکرات تجارت آزاد بین این دو کشور هم اکنون در حال گذارندن روزهای پایانی خود است. هشتمین دور این مذاکرات چند روز دیگر در سئول آغاز خواهد شد و هنری پاولسون قصد دارد در دیدار با همتای کرهای خود اندک موانع باقیمانده را نیز از سر بردارد. ایالات متحده اکنون به شدت نیازمند افزایش صادرات خود به منظور بالا بردن رشد اقتصادی است و قراردادهای تجارت آزاد یکی از بهترین این راهکارها است.
رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا در سهماهه چهارم سال ۲۰۰۶ به ۲/۲درصد کاهش یافت و نگرانی نسبت به تضعیف اقتصادی این کشور و تاثیر آن بر رشد اقتصادی جهان را افزایش داد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، در حالی که دولت آمریکا رشد ۵/۳درصدی برای تولید ناخالص داخلی این کشور در سهماهه چهارم سال ۲۰۰۶ را پیشبینی کرده بود، آمارهای جدید از عدم تحقق این رقم حکایت دارد.رسیدن رشد اقتصادی آمریکا به رقم نازل ۲/۲درصد در سهماهه چهارم سال ۲۰۰۶ همگام با کاهش مصرف در اقتصاد آمریکا نگرانی نسبت به تضعیف بیشتر رشد اقتصادی این کشور را به دنبال داشته است.بانک مرکزی آمریکا و برخی تحلیلگران معتقدند اقتصاد آمریکا در طول سال ۲۰۰۷ به تدریج از روند ضعیف سال ۲۰۰۶ فاصله خواهد گرفت، اما برخی دیگر معتقدند وضعیت اقتصاد آمریکا هماکنون نسبت به یک هفته قبل نیز از وضعیت ناگوارتری برخوردار است.کاهش ۸/۷درصدی تقاضای کالاهای بادوام در یک ماه اخیر در آمریکا و ادامه تاثیر رکود شدید حاکم بر بازار مسکن آمریکا در یک سال اخیر و کاهش ۱۹درصدی سرمایهگذاری در این بخش، موجب تشدید وخامت اوضاع اقتصادی آمریکا شده است.دیگر نگرانی درباره اقتصاد آمریکا افزایش ارزش ین در برابر دلار است که موجب میشود جریان نقدینگی که همواره به نفع آمریکا بوده است، هماکنون به سمت بازارهای ژاپن حرکت کند.
ارسال نظر