گروه بین‌الملل- اعتماد کسب و کارها در آلمان برای چهارمین ماه متوالی در ماه اوت کاهش یافت، زیرا بحران بدهی‌های اروپا رشد اقتصادی بزرگ‌ترین اقتصاد این قاره را کند کرده است.

به گزارش بلومبرگ، دیروز،دوشنبه، موسسه آیفو در مونیخ اعلام کرد: شاخص فضای کسب و کار این مرکز از ۲/۱۰۳ واحد در ماه ژوییه به ۳/۱۰۲ واحد در ماه اوت رسیده است. این کمترین میزان از ماه مارس ۲۰۱۰ تاکنون به شمار می‌رود. این درشرایطی است که ۳۷ اقتصاددان شرکت‌کننده در نظرسنجی بلومبرگ پیش‌بینی کرده بودند این شاخص به ۷/۱۰۲ واحد می‌رسد. رشد اقتصادی آلمان از ۵/۰ درصد در فصل نخست امسال به ۳/۰ درصد در فصل دوم کاهش یافته است؛ زیرا بحران بدهی‌ها تقاضا برای صادرات را کاهش داده و شرکت‌ها را وادار کرده است سرمایه‌گذاری را به تاخیر بیندازند. گرچه صادرات به بازارهای با رشد سریع در خارج از اروپا و هزینه داخلی آلمان را از آشفتگی اقتصادی دور نگه داشته است، اما هفته گذشته بانک مرکزی این کشور اعلام کرد: حاکم شدن بی‌اعتمادی ممکن است موجب کند شدن بیشتر رشد اقتصادی شود.

موسسه آیفو همچنین اعلام کرد: شاخص شرایط فعلی از ۵/۱۱۱ واحد در ماه ژوییه به ۲/۱۱۱ واحد در ماه اوت کاهش یافته است. شاخص انتظارات مدیران نیز از ۵/۹۵ واحد به ۲/۹۴ واحد افت کرده است.

گزارشی که در تاریخ ۲۳ اوت منتشر شد نیز نشان داد در فصل دوم امسال سرمایه‌گذاری ثابت آلمان نسبت به فصل اول ۹/۰ درصد دچار کاهش شده است. این درشرایطی است که صرف هزینه در بخش کارخانه‌ها و ماشین‌آلات ۳/۲ درصد و در بخش ساخت و ساز ۳/۰ درصد کاهش داشته است.

این همه درشرایطی است که کمیسیون اروپا پیش‌بینی می‌کند اقتصاد ۱۷ کشور عضو یورو در سال جاری ۳/۰ درصد کوچک خواهد شد.

اما بانک مرکزی آلمان در ماه ژوئن پیش‌بینی رشد اقتصادی این کشور را برای سال ۲۰۱۲ از ۶/۰ درصد به یک درصد افزایش داد. این بانک رشد مصرف داخلی را علت این افزایش عنوان کرد.

بانک مرکزی آلمان در گزارش ماهانه خود که در تاریخ ۲۰ اوت منتشر شد اعلام کرد: تا زمانی که تقاضا برای کالاهای آلمانی از طرف کشورهای غیر عضو حوزه یورو قوی باقی بماند، به احتمال بسیار زیاد رشد اقتصادی تقویت خواهد شد.

دیوید میلکر، اقتصاددان ارشد مرکز سرمایه‌گذاری یونین در فرانکفورت می‌گوید: «مصرف در بخش خصوصی همچنان درحال رشد است و در زمینه صادرات، آلمان همچنان یک بازیگر بزرگ به شمار می‌رود.

اما سرمایه‌گذاری ضعیف یک نگرانی مهم است و به همین دلیل است که مدیران نسبت به شرایط اقتصادی بدبین شده‌اند.»