قطعنامه ضد سوری در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد
گروه بینالملل- در شرایطی که مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت آرا قطعنامه ضد سوری جدیدی را تصویب کرد، نماینده سوریه در سازمان ملل گفت این قطعنامه تنها در راستای منافع رژیم صهیونیستی تصویب شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا به نقل از سایت النشره، مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت آرا قطعنامه کشورهای عربی علیه سوریه را تصویب کرد.
عکس: Getty Images
گروه بینالملل- در شرایطی که مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت آرا قطعنامه ضد سوری جدیدی را تصویب کرد، نماینده سوریه در سازمان ملل گفت این قطعنامه تنها در راستای منافع رژیم صهیونیستی تصویب شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا به نقل از سایت النشره، مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت آرا قطعنامه کشورهای عربی علیه سوریه را تصویب کرد. در جلسه رایگیری ۱۳۳ کشور از جمله عراق حمایت خود را از این قطعنامه غیرالزامآور اعلام کردند و ۱۲ کشور از جمله روسیه و چین با آن مخالفت کردند و ۳۱ کشور از جمله لبنان و الجزایر رای ممتنع دادند.
در پیشنویس اصلاح نشده این قطعنامه که از سوی عربستان تدوین شده، آمده بود که بشار اسد باید از قدرت کنارهگیری کند و روند انتقالی مسالمتآمیز قدرت هرچه سریعتر آغاز شود.
در قطعنامه تصویب شده عبارت برکناری بشار اسد از قدرت و اعمال تحریمهای جدید علیه سوریه حذف شده است.
در این قطعنامه تمام اقدامات خشونتآمیز بدون در نظر گرفتن عاملان این اقدامات محکوم شده است. دمشق نیز در این قطعنامه به دلیل «خارج نکردن سلاحهای سنگینش از شهرهای مختلف و نقض حقوق بشر» محکوم شده است.
در قطعنامه مذکور از تمام طرفهای درگیر به ویژه نیروهای دولتی خواسته شده است تا قطعنامههای پیشین شورای امنیت را اجرا کنند و هرچه سریعتر تمام اقدامات خشونتآمیز در این کشور متوقف شود.
مجمع عمومی سازمان ملل همچنین از مسوولان سوری خواست تا به تمام تعهدات خود درخصوص سلاحهای شیمیایی و میکروبی و بکار نگرفتن این سلاحها و یا انتقال آنها به گروههای غیر دولتی، پایبند باشد.
این مجمع نسبت به افزایش خشونتها در سوریه به ویژه در حلب و دمشق ابراز نگرانی کرد. در آغاز نشست مجمع عمومی سازمان ملل بان کی مون، دبیرکل این سازمان، از کشورهای عضو خواست اختلافات خود را کنار بگذارند و به توافقی برای حل و فصل مساله سوریه دست یابند. او گفت که شورای امنیت با اختلافاتی که درباره سوریه وجود دارد در عمل «فلج» شده است.
بان گفت: این بحران تبدیل به «جنگی غیرمستقیم» شده است که بازیگران منطقهای و جهانی از طریق آن با یکدیگر رقابت میکنند.
به گفته او قدرتهای جهانی باید رقابت بر سر این موضوع را کنار بگذارند و به خشونتها پایان دهند. دبیر کل سازمان ملل با یادآوری ناتوانی این سازمان در جریان کشتار سربرنیتسا در بوسنی، هشدار داد که منافع مستقیم مردم سوریه باید بر هر رقابتی بر سر افزایش نفوذ ترجیح داشته باشد. او وضعیت سوریه را آزمونی برای ارزشهای سازمان ملل دانست.
عبدالله المعلمی، نماینده عربستان در سازمان ملل نیز گفت: زمان برای آغاز روند انتقال مسالمتآمیز قدرت در سوریه فرا رسیده است. این در شرایطی است که بشار الجعفری، نماینده سوریه در مجمع عمومی سازمان ملل، نسبت به حمایت از گروههای تروریستی در این کشور در صورت تصویب پیشنویس این قطعنامه ابراز نگرانی کرد. او قطر و عربستان سعودی، تهیه کنندگان متن قطعنامه را متهم کرد که به طور همزمان میخواهند به عنوان «آتشافروز و آتشنشان» عمل کنند.
بشار الجعفری همچنین گفت: رسانههای جمعی عربستان و قطر تنها کشور من را مورد هدف قرار ندادهاند بلکه من و افراد خانوادهام نیز تهدید به قتل شدهایم. او در ادامه افزود: برنامههای تلویزیونی عربستان و قطر سعی دارد تا وجهه افراد خانواده من را خدشهدار کنند. ما این مساله را به مسوولان آمریکایی نیز منتقل کردهایم.
الجعفری همچنین تاکید کرد: «این قطعنامه تنها در راستای تحقق منافع اسرائیل عمل میکند. کشورهایی که خواهان برگزاری نشستهایی از سوی هیاتهای بینالمللی هستند تنها میخواهند بر روی اقدامات گروههای تروریستی در سوریه سرپوش بگذارند.»
او در ادامه افزود:« عربستان و قطر همان کشورهایی هستند که از گروههای تروریستی حمایت میکنند. گروههای تروریستی که آوارگان فلسطینی در سوریه را هدف قرار دادهاند. آیا سفیر عربستان میتواند از اقدامات نیروهای عربستانی در بحرین چیزی بگوید؟»
در مقابل حمد بن جاسم بن جبر آل ثانی، نخستوزیر و وزیر خارجه قطر، گفت: «این قطعنامه سازمان ملل نشان داد که جامعه بینالملل خواهان حل و فصل مساله سوریه است.» او در ادامه افزود: «طرح کوفی عنان به پایان رسیده است و هر فردی باید برای آغاز روند انتقال مسالمتآمیز قدرت در سوریه تلاش کند.» نخستوزیر قطر همچنین تاکید کرد: «هر کسی که به جای کوفی عنان فعالیت خواهد کرد باید استراتژی جدیدی را دنبال کند چون طرح کوفی عنان شکست خورده است و این طرح باید اصلاح شود.»
این در شرایطی است که روسیه از مجمع عمومی سازمان ملل متحد به دلیل محکوم کردن سوریه به شدت انتقاد کرد و این کار را ضربهای به اقدامهای صورت گرفته برای برقراری آرامش در این کشور دانست.
به گزارش ایلنا به نقل از بیبیسی، ویتالی چورکین،سفیر روسیه در سازمان ملل متحد، به خبرنگاران گفت این قطعنامه مجمع عمومی جانبدارانه و در جهت حمایت از مخالفان مسلح است.
به گفته چورکین، لحن قطعنامه به گونهای است که گویی در سوریه هیچ مخالف مسلحی وجود ندارد. به گفته او این قطعنامه به جو مقابلهجویی دامن میزند.
این در شرایطی است که ویلیام هیگ، وزیر خارجه انگلیس، با استقبال از قطعنامه جدید ضد سوری از شورای امنیت خواست هرچه سریعتر برای اجرای آن وارد عمل شود.
وی در ادامه افزود: ما به تلاشهای خود طی هفتههای آینده برای پایان دادن به خشونتها در سوریه ادامه میدهیم.
سوزان رایس، نماینده آمریکا در سازمان ملل، نیز با استقبال از این قطعنامه تاکید کرد: «اکثریت اعضای سازمان ملل از مردم سوریه برای تحقق درخواستهایشان حمایت میکنند.»
نماینده فرانسه در سازمان ملل نیز گفت: «شورای امنیت نمیتواند مانند مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص سوریه اقدامی انجام دهد.» از سوی دیگر عبدالباسط سیدا، رییس شورای ملی مخالفان سوریه، بیان کرد: «ما میخواهیم روابط بهتری با ملت روسیه داشته باشیم و از عربستان به دلیل تدوین پیشنویس این قطعنامه قدردانی میکنیم.»
از سوی دیگر، وزارت دفاع روسیه اخبار منتشر شده درخصوص اعزام کشتیهای جنگی روسی به سمت بندر طرطوس سوریه برای انجام آموزش در دریای مدیترانه را رد کرد.
سخنگوی این وزارتخانه گفت:« ما هیچ قصدی برای اعزام کشتیهای جنگی خود به بندر سوریه نداریم.»
پیشتر اخباری درخصوص این که مسکو سه کشتی حامل نیروهای دریایی به بندر طرطوس سوریه ارسال کرده است، منتشر شده بود.
ارسال نظر