رکوردزنی بیکاری در اروپا
دنیای اقتصاد - دیروز در تازهترین آمار حوزه یورو، نرخ بیکاری ۱۷ کشور عضو این حوزه ۲/۱۱ درصد اعلام شد. این رقم بالاترین سطح بیکاری را از آغاز ثبت دادههای این حوزه در سال ۱۹۹۵ تاکنون نشان میدهد. با ادامه بحران در این منطقه رییس بانک مرکزی اروپا، در دیدار خود با وزیر خزانهداری آمریکا، خواستار آن شد که هر کاری برای نجات یورو انجام شود. گزارش صندوق بینالمللی پول هم از احتمال سرایت بحران یورو به سایر کشورها حکایت دارد. نرخ بیکاری اروپا رکورد زد
شادی آذری
با ادامه بحران بدهیهای اروپا و عمیقتر شدن رکود اقتصادی که موجب شده است شرکتها از تعداد مشاغل خود بکاهند، نرخ بیکاری حوزه یورو به بالاترین سطح تاریخی خود رسیده است.
به گزارش بلومبرگ، دفتر آمار اتحادیه اروپا واقع در لوکزامبورگ موسوم به یورو استت، دیروز اعلام کرد نرخ بیکاری در ۱۷ کشور عضو یورو در ماه ژوئن به ۲/۱۱ درصد رسید. این رقم بالاترین سطح بیکاری را از آغاز ثبت دادههای این حوزه در سال ۱۹۹۵ تاکنون نشان میدهد. این دفتر پیش از این نرخ بیکاری حوزه یورو در ماه مه را ۱/۱۱ درصد اعلام کرده بود. براساس گزارش جداگانهای که یورواستت منتشر کرده است، نرخ تورم حوزه یورو در ماه ژوییه در سطح ۴/۲ درصد، یعنی برابر با دو ماه پیش از آن، ثابت مانده است.
سیاستگذاران حوزه یورو در حال بررسی گزینههایی هستند که به وسیله آنها بتوانند با بحرانی مقابله کنند که پنج کشور عضو این حوزه را مجبور به درخواست کمک خارجی کرده، اعتماد سرمایهگذاران را کاهش داده و شرکتها را واداشته است که از تعداد کارکنان خود بکاهند.
رییس بانک مرکزی اروپا، ماریو دراگی که روز دوشنبه با وزیر خزانهداری ایالات متحده، تیموتی گیتنر در فرانکفورت دیدار کرد خواستار آن شد که هر کاری برای نجات یورو انجام شود.
آندریاس شوئرل، اقتصاددان دکابانک فرانکفورت میگوید: «ما هماکنون در میانه یک رکود به سر میبریم و اقتصادمان در فصلهای سوم و چهارم کوچکتر شده است. بانک مرکزی اروپا مجبور است که از راهکارهای بیشتری استفاده کند. واضح است که اوضاع اقتصادی و ثبات حوزه یورو در حال حاضر نگرانی بزرگتری محسوب میشود تا افزایش تورم.»
در گزارشی دیگر که بلومبرگ منتشر کرده آمده که صندوق بینالمللی پول دیروز اعلام کرده است که بحران بدهیهای حوزه یورو وضعیت ثبات مالی جهان را بدتر کرده و این در شرایطی است که در پیش گرفتن یک فرآیند اصلاحی بسیار زمان بر و پرهزینه است. صندوق بینالمللی پول در این گزارش خود اعلام کرده است: «فقدان تراز تجاری در داخل حوزه یورو بخشی از چرخه رونق- رکود جهان بوده است و ناتوانی در حل بحران این حوزه موجب افزایش این نگرانی میشود که بحران به دیگر کشورها نیز تسری یابد.»
صندوق بینالمللی پول که در نجات کشورهای یونان، پرتغال و ایرلند شرکت کرده بود، به خاطر بحران مالی جهان در سال ۲۰۰۸ مورد انتقادهای فراوان قرار گرفته بود.
در نتیجه بحران مالی منطقه یورو، دویچه بانک بزرگترین بانک آلمان از کاهش ۶۳ درصدی سود خود در سه ماه دوم امسال خبر داد. بحران مالی و بدهی منطقه یورو تاثیر منفی زیادی بر عملکرد مالی دویچه بانک آلمان و کاهش سود این بانک داشته است.
بر اساس این گزارش، دویچه بانک اعلام کرد میزان سود ناخالص این بانک در سه ماه دوم ۲۰۱۲ میلادی به کمتر از ۳۵۷ میلیون یورو معادل ۴۳۹ میلیون دلار رسیده است. این رقم در مدت مشابه سال قبل به بیش از ۹۶۹ میلیون یورو رسیده بود.
کارشناسان اقتصادی پیش از این سود ۸۳۵ میلیون یورویی را برای دویچه بانک آلمان پیشبینی کرده بودند. بر این اساس، دویچه بانک آلمان در حال اخراج تعدادی از کارمندان خود به منظور کاهش هزینههای جاری و عملیاتی است.
صف بیکاران اروپایی / عکس: بلومبرگ
ارسال نظر