صادرات آلمان از پیشبینیها فراتر رفت
انتشار این خبر افزایش ارزش یورو در برابر ۱۶ ارز جهان را در پی داشت
شادی آذری
انتشار این خبر افزایش ارزش یورو در برابر ۱۶ ارز جهان را در پی داشت دیروز، جمعه، پس از انتشار گزارشی مبنی بر اینکه صادرات آلمان بیش از پیشبینیها رشد یافته است، این تصور قدرت گرفت که احیای اقتصادی کل منطقه یورو که ۱۷ کشور عضو را در خود جای داده، جانی دوباره گرفته است. همین موضوع موجب شد که ارزش یورو در برابر دلار افزایش یابد و بدین ترتیب دومین افزایش ارزش یورو طی هفته گذشته رقم بخورد. بنا به گزارش بلومبرگ، پس از انتشار یک گزارش رسمی مبنی بر این که صادرات آلمان در ماه فوریه نسبت به ماه پیش از آن ۷/۲ درصد افزایش یافت، ارزش پول مشترک ناحیه یورو در برابر ۱۶ ارز دیگر جهان که بیشترین میزان معاملات با یورو را دارند، افزایش یافت. این در شرایطی است که صادرات آلمان در ماه ژانویه یک درصد سقوط کرده بود. این میزان رشد صادرات آلمان، بزرگترین رشد طی پنج ماه گذشته است و بیش از رشد ۲ درصدی است که اقتصاددانان در نظرسنجی بلومبرگ به طور میانگین پیشبینی کرده بودند.
روز پنجشنبه بانک مرکزی اروپا با هدف کاهش تورم، نرخ بهره خود را به ۲۵/۱ درصد افزایش داد و راه را برای افزایشهای بیش از این نیز باز گذارد.
کریس واکر، یک استراتژیست ارزهای خارجی از مرکز یوبیاس لندن میگوید: «انگیزه بانک مرکزی اروپا از افزایش نرخ بهره، حمایت از یورو است. توضیح اصلی برای افزایش نرخ بهره در حوزه یورو این است که اقتصاد آلمان رو به پیشرفت نهاده است.»دیروز در لندن هر یورو با ۷/۰ درصد افزایش با نرخ ۴۴/۱ دلار معامله شد و بدین ترتیب افزایش ارزش آن در هفته گذشته به ۱/۱ درصد رسید. ارزش ین در برابر یورو ۹/۰ درصد کاهش یافت و ارزش هر یورو به ۵۳/۱۲۲ ین رسید. علاوه بر این ارزش ین در برابر دلار نیز با ۳/۰ درصد کاهش به ۱۲/۸۵ ین در برابر هر دلار رسید.
در سال جاری میلادی ارزش پول اروپایی در برابر دلار ۵/۷ درصد افزایش یافت چون رشد اقتصادی آلمان و افزایش قیمتهای مصرفکننده این انتظار را شدت بخشید که نرخهای بهره با هدف کاهش تورم ناحیه یورو، افزایش خواهد یافت. نرخ تورم در این ناحیه در ماه مارس به رقم ۶/۲ درصد رسید و رکورد دو ساله را شکست.
تصمیم دیروز بانک مرکزی اروپا برای افزایش نرخ بهره، همزمان شده است با تصمیم بانکهای مرکزی سایر کشورهای توسعه یافته از جمله آمریکا و ژاپن برای حفظ نرخ بهره وامها در حد نزدیک به صفر. دلیل این اقدام آنها این است که این کشورهای توسعه یافته هنوز در خروج از بحران مالی با مشکلاتی دستوپنجه نرم میکنند. به همین دلیل هم بر اساس دو نظرسنجی جداگانه که توسط بلومبرگ انجام شد، انتظار نمیرود فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره خود را تا فصل نخست سال ۲۰۱۲ تغییر دهد و به احتمال زیاد بانک ژاپن نیز طی ۱۲ ماه پیشرو به چنین اقدامی دست نخواهد زد.
ارسال نظر