گروه بین‌الملل- دیروز سه‌شنبه بورس‌های جهان دچار کاهش شدند زیرا خوش‌بینی درمورد برنامه کلان محرک اقتصادی فدرال رزرو آمریکا از میان رفت. در آغاز معاملات در اروپا بورس‌های این قاره وضع متفاوتی داشتند. شاخص فوتسی ۱۰۰ انگلستان ۱/۰ درصد افزایش یافت و به ۷۲/۵۸۵ واحد رسید. شاخص داکس آلمان ۱/۰ درصد کاهش یافت و به ۱۷/۶۷۴۳ واحد رسید. شاخص سی‌ای‌سی-۴۰ فرانسه نیز ۱/۰ درصد افت کرد و به ۲۸/۳۹۰۸ واحد رسید. فروش آتی شاخص‌ها در وال‌استریت نیز با کاهش روبرو شد و فروش آتی شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۳/۰ درصد کاهش یافت و به ۱۱۳۳۲ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی نیز عملکرد بهتری نداشتند. شاخص میانگین نیکی ۲۲۵ ژاپن ۴۳/۳۸ واحد یا ۴/۰ درصد سقوط کرد و به ۴۹/۹۶۹۴ واحد رسید. این درشرایطی بود که صادرکنندگان ژاپنی به دلیل کاهش مجدد ارزش دلار دربرابر ین آسیب دیدند.

شاخص هنگ‌سنگ هنگ‌کنگ یک درصد کاهش یافت و به ۶۰/۲۴۷۱۰ واحد رسید. شاخص ای‌اس‌اکس ۲۰۰ استرالیا با ۸/۰ درصد کاهش روبرو شد و به ۷/۴۷۴۰ واحد رسید. شاخص کاسپی کره جنوبی ۳/۰ درصد افزایش یافت و به ۴۶/۱۹۴۷ واحد رسید. بورس تایوان نیز با افزایش روبرو شد. شاخص شانگهای کامپوزیت چین ۵۱/۲۴ واحد یا ۸/۰ درصد افت کرد و به ۳۱۳۵ واحد رسید.

بورس‌های اندونزی، فیلیپین و مالزی به تازگی افزایش‌های بزرگی را ثبت کردند و دیگر بورس‌های آسیایی به بالاترین سطح طی چند سال گذشته رسیدند. اما از قدرت این افزایش کاسته شده است. روز دوشنبه نیز شاخص‌ها در وال‌استریت نسبت به بالاترین سطح خود طی دو سال گذشته کاهش یافتند. علت این کاهش، سقوط ارزش سهام بخش مالی و افزایش ارزش دلار بود. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ به مدت پنج هفته متوالی افزایش یافته است. برنامه فدرال رزرو برای خرید ۶۰۰ میلیارد دلار اوراق قرضه به منظور پایین‌تر آوردن نرخ بهره و نیرو بخشیدن به بهبود اقتصادی به افزایش این شاخص کمک کرد. با توجه به این افزایش، معامله‌گران براین باور بودند که اکثر بخش‌های تشکیل دهنده شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ آماده کاهش بودند. شاخص‌های بخش مالی که طی روزهای اخیر بیشترین افزایش را داشتند، پس از ثبت رشد ۹/۶ درصدی طی هفته گذشته روز دوشنبه ۸/۰ درصد کاهش یافتند. علت کاهش ارزش سهام بانک‌ها فراتر از کسب سود از افزایش‌های هفته گذشته بود. تعهد فدرال رزرو به حفظ نرخ بهره نزدیک به رکورد پایین‌ترین سطح به سود بانک‌ها لطمه خواهد زد.

شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۲۴/۳۷ واحد یا ۳۳/۰ درصد سقوط کرد و به ۸۴/۱۱۴۰۶ واحد رسید. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، ۶۰/۲ واحد یا ۲۱/۰ درصد کاهش یافت و به ۲۵/۱۲۲۳ واحد رسید. شاخص نسدک کامپوزیت ۰۷/۱ واحد یا ۰۴/۰ درصد افت کرد و به ۰۵/۲۵۸۰ واحد رسید.