نیکولا سارکوزی، رییسجمهوری فرانسه در واکنش به اعتصابات دامنهدار در این کشور:
مشکلسازان را سرکوب میکنم
احسان ابطحی
نیکلا سارکوزی، رییسجمهوری فرانسه وعده داد «مشکل سازانی» را که در تظاهرات بر ضد افزایش سن بازنشستگی به پلیس حمله میکنند، سرکوب خواهد کرد.
صفهای طولانی فرانسویها برای دریافت سوخت خودروهایشان- عکس:AFP
احسان ابطحی
نیکلا سارکوزی، رییسجمهوری فرانسه وعده داد «مشکل سازانی» را که در تظاهرات بر ضد افزایش سن بازنشستگی به پلیس حمله میکنند، سرکوب خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سارکوزی همچنین گفت که توقف فعالیتهای پالایشگاههای نفت به دلیل اعتصاب که به کمبود سوخت در فرانسه منجر شدهاست، «نمیتواند در یک دموکراسی وجود داشته باشد»، چرا که در اینجا مردمانی هستند که میخواهند کار کنند.
او همچنین بر وظیفه خود برای تصویب قانون اصلاحات بازنشستگی با وجود اعتصابهای سراسری و تظاهرات خشونتآمیز در فرانسه تاکید کرد.
سارکوزی میگوید که تغییرات جمعیتی و افزایش امید به زندگی باعث شدهاست تا بالا بردن سن بازنشستگی از ۶۰ سال به ۶۲ سال یک ضرورت باشد. او همچنین تاکید میکند که همه کشورهای اروپایی باید چنین تغییراتی را اعمال کنند.
سارکوزی این سخنان را دیروز در شهر دوویل در کنفرانسی مطبوعاتی و در شرایطی بیان کرد که رهبران آلمان و روسیه در کنار او بودند. این در حالی است که فعالیت برخی از خطوط هوایی فرانسه دیروز متوقف بود و پلیس با شماری از جوانان که به سوی آنها سنگ پرتاب میکردند، درگیر شد.
شماری از کارگران در بخشهای مختلف اقتصاد فرانسه هم دیروز به اعتصاب یک روزه سراسری پیوستند. این در شرایطی است که یک هفته از اعتصاب سراسری کارگران پالایشگاههای نفت، دانشجویان و کارگران بخش راهآهن فرانسه (SNCF) میگذرد. دیروز همچنین قرار بود ۲۰۰ تظاهرات در سرتاسر فرانسه انجام شود. این ششمین روز از آغاز ماه سپتامبر و زمان اعلام برنامه اصلاحات بازنشستگی سارکوزی بود که مردم فرانسه دست به اعتصاب و تظاهرات سرتاسری میزدند. رهبران اتحادیهها وعده دادهاند که فشار بر دولت را تا زمانی که این برنامه نامحبوب را پس نگیرد ادامه خواهند داد. این اتحادیهها همچنین تاکید میکنند که بازنشستگی در سن ۶۰ سال یک حق مدنی بنیادی است و نسل پیش برای به دست آوردن آن به دشواری مبارزه کرده است.
نیکلا سارکوزی همچنین تاکید میکند که سیستم بازنشستگی در فرانسه باید به سمتی پیش رود که سخاوت و بخشندگی خود را حفظ کند، اما از هدر رفتن پول در این سیستم جلوگیری شود. تظاهرات در فرانسه در حالی انجام میشود که کشورهای دیگر در سرتاسر اروپا در حال کاهش هزینهها و افزایش مالیات با هدف کاهش کسری بودجه و بدهیهای عمومی هستند. کسری بودجه و بدهیهای عمومی در کشورهای اروپایی در بیشترین میزان خود طی ۷۰ سال گذشته به سر میبرد.
مقامات فرودگاهی در فرانسه دیروز در وبسایتهای خود و همچنین با نصب تابلوهایی در فرودگاهها هشدار دادند که اعتصابهای روز ۱۹ اکتبر مشکلات جدی در دسترسی به فرودگاهها و ترافیک هوایی ایجاد خواهد کرد. مقامات هوانوردی غیرنظامی فرانسه موسوم به DGAC هم دیروز گفتند که نیمی از پروازهای روز سهشنبه فرودگاه اورلی پاریس و همچنین ۳۰ درصد پروازهای فرودگاههای دیگر به خارج از این فرودگاهها لغو خواهد شد. لغو پروازها شامل بزرگترین فرودگاه فرانسه یعنی فرودگاه شارل دوگل پاریس هم شد. بیشترین پروازهای لغو شده شامل پروازهای میان-برد و درون اروپایی میشد. انتظار میرفت که بینظمیها در فرودگاهها و پروازهای فرانسه یک روز به درازا بیانجامد و این پروازها امروز چهارشنبه به حالت عادی بازگردد.
این در حالی است که اعتصاب کارگران پالایشگاههای نفت همچنان ادامه دارد و این اعتصاب منجر به کمبود سوخت در حدود ۱۵۰۰ پمپ بنزین شدهاست. در اسوو در جنوب شرقی پاریس، صف پمپ بنزین منجر به مسدود شدن برخی از خیابانها شد و برخی از رانندگان با دبههای پلاستیکی در صف ایستاده بودند تا بنزین اضافه دریافت کنند.
رانندگان کامیونها هم دیروز به صف اعتصابکنندگان پیوستند. دانشجویان هم هفته گذشته به جمع معترضین اضافه شدند و دبیرستانهای سراسر فرانسه را محاصره کردند و در مواردی حتی با پلیس هم درگیر شدند.
دیروز در سرتاسر فرانسه فعالیت ۳۷۹ دبیرستان متوقف یا با اخلال همراه بود. بنابر اعلام وزارت آموزش فرانسه، این آمار بیشترین آمار شرکت دانشآموزان در جنبش دانشجویی برای مقابله با اصلاحات بازنشستگی بود. دیروز همچنین در دبیرستانی در شهر نانتیر حومه پاریس، چند صد جوان و شماری از نیروهای پلیس با یکدیگر درگیر شدند. نوجوانان از بالای پل به سوی پلیس سنگ پرتاب میکردند و پلیس هم در مقابل به سوی آنها گاز اشکآور شلیک میکرد. مشخص نشد که آیا این درگیریها به جراحت یا دستگیری کسی منجر شد یا نه. نانتیر پیشتر و در سالهای گذشته هم شاهد تظاهرات دانشآموزان بودهاست.
در درگیریهای نانتیر، جوانان در خیابان مجاور یک دبیرستان، عکاس خبرگزاری آسوشیتدپرس را مورد ضرب و شتم قرار دادند، او را از موتور سیکلتش پیاده کردند و نقش بر زمین کردند.
در همین حال، میشله الیوت- ماری، وزیر دادگستری فرانسه در گفتوگو با یوروپ-۱ رادیو، وعده داد که با قدرت در برابر «مشکلسازان» که در حاشیه جنبش اعتراض آمیز ایجاد دردسر میکنند، خواهد ایستاد. ژان-باپتیست پرووست، رییس اتحادیه دانشآموزان موسوم به UNEF در پاسخ به سخنان وزیر دادگستری فرانسه تاکید کرد که دانشآموزان هیچ راهی جز ادامه دادن به مبارزات خود ندارند. او که با شبکه خبری i-tele سخن میگفت ضمن پیشبینی مشارکت گسترده مردم در تظاهرات دیروز تاکید کرد: «هرگاه دولت از شدت عمل سخن میگوید، شمار کسانی که در خیابانها حاضر میشوند، افزایش مییابد.»
این در شرایطی است که اخلال در خطوط ریلی فرانسه برای کسانی که باید برای رفتن به محل کار با قطار رفتوآمد کنند، مشکلات بسیار زیادی ایجاد کرده است.
در همین حال و به گزارش بی.بی.سی، بر اساس یک نظرسنجی که روز دوشنبه منتشر شد، ۷۱ درصد مردم فرانسه از اعتصابکنندگان حمایت میکنند یا نسبت به آنها نظر مثبت دارند.
به گفته تحلیلگران، با توجه به مشکلات مالی فرانسه و نیاز مبرم به فعالیت بازارها، چند روز آینده می تواند برای نیکولا سارکوزی، سرنوشتسازترین روزها در دوره ریاست جمهوریاش باشد.
ارسال نظر