اعتراضات خیابانی علیه سیاستهای اقتصادی سارکوزی
عکس: AFP دیروز در اعتراض به سیاستهای اقتصادی دولت سارکوزی روی داد
سومین تظاهرات ملی فرانسه طی یک ماه اخیر
گروه بینالملل- اتحادیههای صنفی فرانسه در مخالفت با اصلاحات دولت در نظام مستمری کشور خود را برای برپایی یک اعتصاب سراسری در روز سهشنبه آماده ساختند. این سومین بار در یک ماه اخیر است که مردم فرانسه در اعتراض به سیاستهای اقتصادی رییسجمهوری کشورشان به خیابانها میروند.
دیروز انتظار میرفت صدها هزار نفر از فرانسویها در خیابانهای سرتاسر کشور تظاهرات کنند و گفته میشد کارکنان بخش حملونقل، خدمات شهری و معلمها دست از کار خواهند کشید.
وزرای فرانسه قصد دارند حداقل سن بازنشستگی را از ۶۰ سال به ۶۲ سال افزایش دهند و حداقل سن دریافت مستمری را از ۶۵ سال به ۶۷ سال افزایش دهند.
در چنین شرایطی کارکنان بخشهای کلیدی کشور در حال تصمیمگیری بر سر این موضوع هستند که آیا اعتصابات نامحدود خود را آغاز کنند یا نه.
دیروز، سهشنبه، نیمی از کل پروازها با مقصد یا مبدا فرودگاه اورلی پاریس و یک پرواز از هر سه پرواز فرودگاه شارلدوگل و بووه لغو شدند.
دیروز از هر سه سفر قطارهای سریعالسعیر (ت.ژ.و) فرانسه تنها یک سفر انجام شد. کار قطارهای شهری پاریس به شدت تحت تاثیر این جو ناآرام قرار گرفته، اما به کار مترو کمتر آسیب وارد شده است و مسیر قطارهای یورواستار از پاریس به لندن به کار طبیعی خود ادامه دادند. اتوبوسها هم مانند معمول کار کردند.
رهبر کنفدراسیون دموکراتیک کارگری فرانسه دیروز اعلام کرد: «این یکی از آخرین شانسهایی است که ما برای منصرفکردن دولت از تصمیمات اخیرش در اختیار داریم.» وی افزود: «بیشتر کارکنان استطاعت مالی تکرار این روزهای اعتصاب را ندارند.»
پیشبینیها حاکی از آن بود که صدها هزارنفر در تظاهرات دیروز شرکت کنند. دیروز در مجموع ۲۰۰ تظاهرات جداگانه در سرتاسر فرانسه شکل گرفت. یک اتحادیه صنفی مربوط به مربیان و معلمان مدارس ابتدایی و مهدکودکها دیروز اعلام کرد، نیمی از اعضایش در خانه میمانند و به سرکار نخواهند رفت.قرار است تظاهرات بیشتری نیز در روز شنبه برپا شود.صنعت نفت فرانسه نیز از این شرایط پرتنش، آسیب دیده است. کارکنان بندر نفتی فوسلاوق واقع در جنوب فرانسه برای پانزدهمین روز متوالی اعتصاب خود را ادامه دادند و این اقدام آنها موجب افزایش قیمت سوخت دیزل در اروپا شد. سوخت دیزل در کورسیکا نیز تمام شده است. در حدود ۵۶ تانکر نفتکش و ۲۹ کشتی باری در خارج از فوسلاوق متوقف شدهاند.ده پالایشگاه از ۱۲ پالایشگاه واقع در سرزمین اصلی فرانسه تحت تاثیر این اعتصابات، کار خود را متوقف کردهاند، اما شرکت نفتی بزرگ این کشور یعنی توتال تاکید کرده است که عرضه محصولاتش در فرانسه متوقف نشده است.کارکنان بخشهای حملونقل عمومی و انرژی قصد داشتند دیروز تصمیم بگیرند که آیا اعتصابهای نامحدود خود را آغاز کنند یا نه.
این اعتصابهای پیدرپی با اعلام توقف ۲۴ساعته فعالیتها شکل میگیرد و پیش از انقضای تاریخ آن دوباره تجدید میشود.
از جمله این اعتصابهای صنفی که برپایی آن رسما اعلام شده است، میتوان به اعتصاب کارکنان شرکت قطارهای دولتی و شرکتهای گاز و برق اشاره کرد. مجلس سنای فرانسه هماکنون بررسی اصلاحات قانون مستمری را در دست دارد و آن را بند به بند مورد تصویب قرار میدهد. طولانیترین بخش این بررسیها مربوط به تغییر حداقل سن بازنشستگی از ۶۰ سال به ۶۲ سال و تغییر سن تخصیص مستمری کامل از ۶۵ سال به ۶۷ سال بوده است که هماکنون در حال تصویب است.وزیر کار فرانسه، اریک ورث میگوید: «ما اینجا نیستیم تا آنچه را که آسانتر است انجام دهیم. ما همیشه هم تایید مردم را نداشتهایم.» وی افزود: «سخت است که به فرانسویها بگوییم که مجبورند بیشتر و تا سن ۶۷ سالگی کار کنند، اما باید اینکار را بکنند.» هفته گذشته سارکوزی اعلام کرد قصد دارد با تزریق پول بیشتر به لایحه اصلاحات نظام مستمری کشور کاری کند که مادران حتی اگر چند سال هم کار نکردند، مستمری کامل را دریافت کنند، اما بودجه این تغییرات از اخذ مالیاتهای جدیدی که ۴/۳ میلیارد یورو برای دولت به بار خواهند آورد، تامین خواهد شد.
بر اساس نظرسنجیهای انجام شده اکثریت مردم فرانسه با برپایی این اعتصابها موافقند.
عکس: رویترز
ارسال نظر