هشدار اوباما به سران گروه 20

عکس: GettyImages

رییس‌جمهوری آمریکا درباره صرف‌نظر کردن از برنامه‌های نجات اقتصادی هشدار داد

گروه بین‌الملل‌- ‌باراک اوباما، رییس‌جمهوری ایالات‌متحده نسبت به کاهش سریع بدهی‌های دولتی کشورهای گروه ۲۰ هشدار داد و گفت که این اقدام می‌تواند روند بهبود اقتصادی را به مخاطره بیندازد. به گزارش بی.‌بی.‌سی، رییس‌جمهوری ایالات‌متحده طی نامه‌ای به سران گروه ۲۰ نوشت اگرچه باید «‌برنامه‌هایی معتبر» برای کاهش کسری بودجه اعمال و اجرا شود؛ اما صرف‌نظر زود‌هنگام از برنامه‌های نجات اقتصادی می‌تواند خطرناک باشد.

اوباما در بخش دیگری از این نامه نوشته است: «‌در گذشته، صرف‌نظر کردن سریع از برنامه‌های نجات اقتصادی به تجدید دشواری و رکود منجر شده است.» با این همه رییس‌جمهوری ایالات‌متحده تاکید کرد که کشورش قصد دارد کسری بودجه خود را تا سال ۲۰۱۳ میلادی به نصف میزان کنونی کاهش دهد. اوباما تاکید کرده است که کسری بودجه ایالات‌متحده تا سال ۲۰۱۵ به ۳ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور خواهد رسید.

نامه رییس‌جمهوری ایالات‌متحده در حالی منتشر می‌شود که سران گروه ۲۰ قرار است در روز ۲۶ ماه ژوئن‌-‌پنجم تیر‌ماه‌-‌ در شهر تورنتو کانادا با‌یکدیگر دیدار کنند. اوباما در ادامه نامه خود تاکید کرده است که اولویت نشست سران گروه ۲۰ باید این باشد که «‌از روند بهبود اقتصادی محافظت و آن را تقویت کند.» ناظران و تحلیل‌گران امور سیاسی بر این باورند که نامه اوباما بیانگر نگرانی‌‌ها و ملاحظات ایالات‌متحده درباره تغییرات اخیر در سیاست‌های اقتصادی اروپا است. این تحلیل‌گران اضافه می‌کنند که در هفته‌های اخیر تغییرات عمده‌ای درباره تغییر اولویت‌های نشست هفته آینده سران گروه ۲۰ ایجاد شده‌است.

آنها اضافه می‌کنند: «‌برای بسیاری از کشورهای عضو گروه ۲۰، به ویژه کشورهای اروپایی، نگرانی‌ها از ایجاد ثبات در بدهی‌های دولتی، از برنامه روند بهبود اقتصادی به کمک بودجه‌های دولتی، پیشی گرفته است.»

این در شرایطی است که دولت‌های بسیاری از کشورهای بزرگ اروپایی از جمله آلمان و بریتانیا به‌تازگی سرفصل برنامه‌های کاهش هزینه‌های خود را اعلام کرده‌اند. اوباما در قسمتی از این نامه که در آن آشکارا چین را مورد خطاب قرار داده بر لزوم انعطاف‌پذیری نرخ مبادله ارز برای ایجاد توازن در اقتصاد جهانی تاکید کرده‌است.

ایالات‌متحده همواره چین را به دلیل ثابت نگه داشتن نرخ ارز و ممانعت از اینکه این ارز در بازار آزاد نرخ‌گذاری شود، مورد انتقاد قرار داده است. گروه ۲۰ که شامل کشورهای توسعه‌یافته و همچنین اقتصاد‌های بزرگ در حال توسعه می‌شود، نقش مهمی در مهار بحران اقتصادی جهان ایفا کرده است.