در اعتراض به سیاستهای کشورهای توسعه یافته برگزار شد
تظاهرات ۶ کیلومتری در کپنهاگ
گروه بینالملل- در حالی که وزیران کشورهای شرکتکننده در اجلاس تغییرات اقلیمی وارد کپنهاگ شدهاند تا پیش از نشست روسای دولتها، در ادامه گفتوگوها که از روز دوشنبه شروع شد شرکت کنند، در بیرون از درهای محل برگزاری اجلاس، راهپیمایی بزرگ فعالان زیست محیطی، منجر به بازداشت حدود ۱۰۰۰ تن از آنان توسط پلیس دانمارک شد. تصاویر تلویزیون دانمارک دهها جوان بازداشت شده را نشان میداد که با دست های بسته در صف نشسته بودند. پلیس کپنهاگ اعلام کرد که اطلاعات به دست آمده نشان میدهد گروه کوچکی از تظاهرکنندگان قصد آشوب داشتند.
برگزارکنندگان راهیپمایی کپنهاگ جمعیت تظاهرکنندگان را یکصدهزار تن عنوان میکنند اما پلیس دانمارک میگوید سیهزار نفر در این راهپیمایی شرکت داشتند. این راهیپمایی همزمان با برگزاری اجلاس تغییرات اقلیمی در کپنهاگ و در اعتراض به سیاستهای کشورهای توسعه یافته برگزار شد. چهرههای شناخته شده زیادی مانند راهول بوز، هنرپیشه هندی و مری رابینسون، کمیسر پیشین حقوق بشر سازمان ملل متحد در این تظاهرات شرکت داشتند.
تظاهرات در مسیری شش کیلومتری ادامه داشت و پس از این که تعدادی از معترضان اقدام به پرتاب آجر کردند و شیشه مغازهها را شکستند، پلیس وارد عمل شد. پلیس اعلام کرد که تظاهرکنندگان حتی شیشههای وزارت امورخارجه دانمارک را شکستهاند. همزمان در حالی که راهپیماییهای مشابهی نیز در سراسر جهان برگزار شده است، هیاتهای شرکتکننده در نشست کپنهاگ در حال تهیه پیشنویس بیانیهای هستند که از کشورهای توسعه یافته میخواهد تا سال ۲۰۲۰ تولید گازهای گلخانهای را به ۲۵ تا ۴۵ میزان سال ۱۹۹۰ کاهش دهند.
اعضای اتحادیه اروپا هم قصد دارند برای کمک به کشورهای در حال توسعه برای مقابله با چالشهای تغییرات اقلیمی ده میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار کمک مالی پیشنهاد کنند. اتحادیه اروپا توافق کرده است این مبلغ را برای کمک به کشورهای در حال توسعه جهت کاهش گازهای گلخانه ای، طی سه سال آینده در اختیار این کشورها قرار دهد.
فردریک راینفلد، نخستوزیر سوئد، ضمن اعلام این خبر در پایان اجلاس دو روزه اتحادیه اروپا در بروکسل، گفته بود که تمام ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به تامین این بودجه کمک خواهند کرد. رهبران اتحادیه اروپا ابراز امیدواری کرده بودند که این تعهد، به دستیابی به یک توافق جامع در اجلاس تغییرات اقلیمی در کپنهاگ کمک کند و در همین ارتباط خوزه مانوئل باروسو، رییس کمیسیون اروپا گفت مطمئن است که این توافق، شانس موفقیت اجلاس تغییرات اقلیمی را افزایش خواهد داد.
با این حال برخی تحلیلگران معتقدند اگر چه رهبران اتحادیه اروپا قول کمک مالی دادهاند ولی این تعهد به این معنی نیست که کشورهای در حال توسعه این کمک را کافی خواهند دانست حتی اگر کشورهایی مانند آمریکا و ژاپن قول کمک مالی مشابهی را بدهند. پولی که قول آن داده شده قرار است صرف کمک به فقیرترین کشورهای جهان برای مقابله با بالا آمدن سطح آب دریاها، جنگلزدایی، کمبود آب و نیز سایر پی آمدهای گرمایش زمین شود. این پول همچنین صرف کاهش گازهای گلخانه ای این کشورها در فاصله سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ خواهد شد.
هیاتهای شرکتکننده هنوز درباره مسائلی اختلاف دارند این در حالی است که تظاهرکنندگان خواستار صدور بیانیهای الزامآور و قاطع برای کاستن از گازهای گلخانهای هستند.
ارسال نظر