گروه بین‌الملل- نگار حبیبی: نشریه اقتصادی سیاسی فارین پالیسی فهرستی از ۱۰۰ متفکر برجسته سال ۲۰۰۹ را منتشر کرد. نکته جالب توجه اینکه از میان ۵۰ نام برتر این متفکران ۳۰ نام مربوط به اقتصاددانان برجسته است. این امر می‌تواند اهمیت تفکر اقتصادی را در دوران بحران نشان دهد. نگاهی به نام‌های برتر این فهرست نشان می‌دهد که تفکر برای یافتن راه‌های مقابله با بحران اقتصادی در این انتخاب نیز بی‌تاثیر نبوده و بن برنانکه رییس فدرال رزرو به علت عملکرد موفق خود در مهار بحران اقتصادی عنوان برترین متفکر سال را به خود اختصاص داده است.

دومین متفکر سال باراک اوباما رییس‌جمهوری آمریکاست. علل انتخاب اوباما نیز موفقیت در اداره بحران اقتصادی، پیشبرد سیاست گفت‌وگو در حوزه سیاست خارجی و به ویژه گشایش باب گفت‌وگو با مسلمانان عنوان شده است.

سومین نام در فهرست متفکران برتر سال متعلق به زهرا رهنورد است. از رهنورد به خاطر فعالیت‌هایش در زمینه سیاست و حقوق زنان در ایران تقدیر شده است.

چهارمین نام نیز متعلق به یک اقتصاد دان است. نوریل روبینی اقتصاد دان دانشگاه نیویورک است که به علت پیش‌بینی ترکیدن حباب بازار مسکن و بروز بحران اقتصادی در سال ۲۰۰۶ از او به عنوان پیامبر یاد می شود.

رتبه پنجم متعلق به راجندرا پاچوری است که از سال ۲۰۰۲ ریاست پنل همکاری های میان دولتی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی در سازمان ملل را به عهده دارد. وی پیش از این نیز در سال ۲۰۰۷ به علت تلاش‌هایش در زمینه تغییرات آب و هوایی جایزه صلح نوبل را به همراه ال گور به خود اختصاص داد. رتبه ششم برترین متفکران جهان متعلق به بیل کلینتون رییس‌جمهوری اسبق آمریکا است. از وی به علت کمک فکری به رییس‌جمهوری جدید آمریکا و همچنین کمک مالی برای اشتغالزایی در سال بحرانی اقتصاد آمریکا تقدیر شده است.

کاس ساستین و ریچارد تیلر به طور مشترک جایگاه هفتم را به خود اختصاص می‌دهند. کاس ساستین از مشاوران سیاست‌گذاری در کاخ سفید و ریچارد تیلر اقتصاددان دانشگاه شیکاگو است. این دو همکار بیشتر برای فعالیت‌های خود در زمینه اقتصاد رفتاری شناخته شده‌اند. کتاب مشترک آنها به نام «اشاره: تصمیم‌گیری بهتر در زمینه بهداشت، ثروت و خوش‌بختی» به علت عمده کردن نقش احساسات در تصمیم‌گیری‌ها با سایر متون در زمینه سیاست اقتصادی متفاوت است. رتبه هشتم به دیوید پترائوس فرمانده ارتش به دلیل ابتکارات خود در جنگ عراق تعلق گرفته است. ژو سیاچوآن رییس بانک مرکزی چین به عنوان نهمین متفکر برتر سال شناخته شد. علت این انتخاب، طرح‌های مطرح شده از سوی وی برای متحول کردن ساختار ذخایر ارزی و چگونگی اداره صندوق بین‌المللی پول عنوان شده است. رتبه دهم سید امام الشریف اسلام‌شناس مصری است که سال‌های زیادی را صرف مبارزه با تفکرات تروریستی در اسلام کرده است. وی که حتی سابقه عضویت در یک گروه تروریستی را داشته است با نگارش کتابی با عنوان منطق جهاد در مصر و جهان به بازبینی نظریات گذشته خود پرداخت. در میان دیگر افراد مطرح شده در این فهرست، نام‌هایی چون عبدالکریم سروش، بیل گیتس و شیرین عبادی به چشم می‌خورند.