گروه بین‌الملل- روز دوشنبه وال‌استریت به روند کاهش سه روزه پایان داد و شاخص‌ها با افزایش روبرو شدند زیرا کاهش ارزش دلار و ارقام مثبت فروش مسکن سرمایه‌گذاران را تشویق کرد بیشتر خطر کنند. شاخص‌های عمده بیش از یک‌درصد افزایش یافتند، ازجمله شاخص میانگین صنعتی داوجونز که با ۱۳۳ واحد افزایش به بالاترین سطح طی ۱۳ ماه گذشته رسید.

سرمایه‌گذارانی که در روزهای اخیر به دارایی‌های امن‌تری چون دلار و اوراق قرضه روی آورده بودند روز دوشنبه دلایل فراوانی برای بازگشت به سهام پیدا کردند. از جمله این دلایل می‌توان به این مورد اشاره کرد که کاهش ارزش دلار ازسر گرفته شد و این امر موجب افزایش قیمت کالا‌هایی چون طلا و نفت شد و درنتیجه ارزش سهام شرکت‌های تولید‌کننده کالا افزایش یافت.

انجمن ملی دلالان معاملات ملکی آمریکا اعلام کرد فروش مسکن در ماه اکتبر به بیش از ۱۰‌درصد افزایش یافته است. این امر موجب خوش‌بینی سرمایه‌گذاران به بهبود اقتصادی شد. این انجمن اعلام کرد فروش مسکن در ماه اکتبر به ۱/۱۰‌درصد افزایش یافته و به بالاترین سطح خود طی دو سال و نیم گذشته رسیده است. پیش‌بینی تحلیل‌گران ۴/۱‌درصد افزایش بود.

شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۷۹/۱۳۲ واحد یا ۳/۱‌درصد افزایش یافت و به ۹۵/۱۰۴۵۰ واحد رسید. این بیشترین سطح این شاخص از ۲ اکتبر سال ۲۰۰۸ تاکنون بود.

شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، ۸۶/۱۴ واحد یا ۴/۱‌درصد رشد کرد و به ۲۴/۱۱۰۶ واحد رسید. شاخص نسدک کامپوزیت ۹۷/۲۹ واحد یا ۴/۱‌درصد افزایش یافت و به ۰۱/۲۱۷۶واحد رسید.

در دیگر معاملات شاخص راسل ۲۰۰۰ که مربوط به شرکت‌های کوچک‌تر است ۱۳/۱۰ واحد یا ۷/۱‌درصد رشد کرد و به ۸۱/۵۹۴ واحد رسید.

روز سه‌شنبه بورس‌های آسیا دچار کاهش شدند زیرا چین به بانک‌های این کشور هشدار داد وام‌دهی بیش از اندازه را کنترل کنند. این امر بر خطر بهبود اقتصادی ناشی از اعتبارات آسان‌گیرانه تاکید کرد. بورس‌های اروپا نیز کاهش یافتند.

بورس‌های آسیا همچنین تحت تاثیر ژاپن قرار گرفتند. در ژاپن شاخص‌ها به دلیل بدبینی درمورد قدرت اقتصادی این کشور سقوط کردند. سرمایه‌گذاران آسیایی به پایان روند کاهش سه روزه در وال‌استریت و ارقام فروش مسکن در این کشور اهمیت ندادند. این خبر که بانک مرکزی چین به بانک‌ها هشدار داده است افراط کاری در اعطای وام را کنترل کنند نشان داد در اعتبارات آسان‌گیرانه که زیربنای خروج سریع آسیا از رکود جهانی بوده است، محدودیت وجود دارد.

شاخص شانگهای چین ۱۴/۱۱۵ واحد یا ۵/۳‌درصد کاهش یافت و به ۵۳/۳۲۲۳ واحد رسید. شاخص هنگ سنگ هنگ کنگ ۲۵/۳۴۸ واحد یا ۵/۱‌درصد سقوط کرد و به ۱۴/۲۲۴۲۳ واحد رسید. شاخص میانگین نیکی ژاپن با ۱۰/۹۶ واحد یا یک‌درصد کاهش به کمترین میزان طی چهارماه گذشته یعنی رقم ۵۸/۹۴۰۱ واحد رسید. شاخص کاسپی کره جنوبی با ۸/۰‌درصد کاهش به ۴۲/۱۶۰۶ واحد رسید. بورس‌های هندوستان، سنگاپور و تایلند نیز سقوط کردند.

در آغاز معاملات اروپا شاخص‌های انگلستان، آلمان و فرانسه ۶/۰‌درصد یا بیشتر کاهش یافتند.