گروه بین‌الملل- روز جمعه سرمایه‌گذاران در وال‌استریت از گزارش ضعیف مشاغل نگران نشدند و به اندازه کافی اخبار خوش یافتند تا موجب افزایش شاخص‌ها شوند. این خبر که نرخ بیکاری آمریکا در ماه گذشته برای نخستین‌بار طی ۲۶ سال گذشته به بیش از ۱۰درصد افزایش یافته است رشد خوب بازار سهام در طول هفته را تضعیف نکرد و شاخص‌های عمده بیش از ۳‌درصد افزایش یافتند.

افزایش نرخ بیکاری به ۲/۱۰‌درصد در ماه اکتبر گرچه خبر بدی برای اقتصاد بود، اما به برخی از سرمایه‌گذاران اطمینان داد که فدرال رزرو مجبور خواهد شد برای مدتی نرخ بهره را پایین نگه دارد. این امر موجب کاهش تقاضا برای دلار می‌شود و کاهش تقاضا برای دلار شاخص‌ها را تقویت خواهد کرد.

وقتی ارزش دلار کاهش می‌یابد کالاهای آمریکایی برای خریداران خارج از آمریکا ارزان‌تر می‌شود. شرکت‌هایی نیز که خارج از آمریکا فعالیت دارند زمانی که درآمدهایشان به دلار تبدیل می‌شود سود به دست می‌آورند.

روز جمعه وزارت کار آمریکا اعلام کرد در ماه گذشته کارفرمایان ۱۹۰،۰۰۰ شغل را کاهش داده‌اند که این میزان کمتر از ۲۱۹،۰۰۰ کاهش شغل در ماه سپتامبر، اما بیش از پیش‌بینی‌ها بود.

شاخص میانگین صنعتی داوجونز ۴۶/۱۷ واحد یا ۲/۰درصد افزایش یافت و به ۴۲/۱۰۰۲۳ واحد رسید. با این افزایش شاخص داوجونز طی هفته ۳۱۱ واحد رشد کرد. شاخص استاندارد اندپورز ۵۰۰، ۶۷/۲ واحد یا ۳/۰‌درصد رشد کرد و به ۳۰/۱۰۶۹ واحد رسید. شاخص نسدک کامپوزیت نیز با ۱۲/۷ واحد یا ۳/۰‌درصد افزایش به ۴۴/۲۱۱۲ واحد رسید. طی هفته گذشته شاخص‌های داوجونز و استاندارد اند پورز۵۰۰، ۲/۳‌درصد افزایش یافتند و شاخص نسدک کامپوزیت ۳/۳‌درصد رشد کرد.

در معاملات بورس نیویورک تعداد شاخص‌هایی که افزایش یافتند بیشتر از شاخص‌هایی بود که با کاهش روبه‌رو شدند و حجم کل معاملات به ۳/۴ میلیارد سهم رسید.

پس از آنکه تحلیلگران رتبه‌بندی خود را در مورد سهام شرکت جنرال الکتریک افزایش دادند ارزش سهام این شرکت ۶‌درصد افزایش یافت.

شاخص راسل ۲۰۰۰ که مربوط به شرکت‌های کوچک‌تر است ۸۰/۰ واحد یا ۱/۰‌درصد کاهش یافت و به ۳۵/۵۸۰ واحد رسید.

خارج از آمریکا شاخص فوتسی ۱۰۰ انگلستان ۳/۰‌درصد و شاخص داکس آلمان ۱/۰‌درصد افزایش یافت و شاخص سی‌ای‌سی-۴۰ فرانسه کمتر از ۱/۰‌درصد کاهش یافت. شاخص میانگین نیکی ژاپن ۷/۰‌درصد رشد کرد.