جهان در هفته پیش رو
دشوارترین تصمیم اوباما
گروه بینالملل- باراک اوباما باید یکی از دشوارترین تصمیمات دوران ریاستجمهوری خود را اتخاذ کند و تصمیم بگیرد آیا بنا به درخواست استنلی مککریستال، ژنرال آمریکا در افغانستان، نیروی بیشتر به افغانستان اعزام کند یا خیر. اوباما با این سوال درگیر است که آیا فرستادن دهها هزار نیروی دیگر به افغانستان استراتژی دربرابر شورش طالبان را تغییر میدهد یا خیر. رهبران اروپایی نیز تحت فشار قرار دارند که اقدامات بیشتری در افغانستان انجام دهند. نخستوزیر انگلستان گوردون براون ممکن است تصمیم بگیرد سربازان بیشتری به افغانستان اعزام کند. با توجه به این که انتخاب مجدد مرکل به عنوان صدرعظم آلمان انجام گرفته است، وی نیز تمایل خواهد داشت نیرو به افغانستان ارسال کند. رییسجمهوری فرانسه نیکلا سارکوزی هنوز تصمیم نگرفته است که نیروی بیشتری به این منطقه جنگی اعزام کند یا خیر.
بحث درمورد کاهش بودجه در لتونی
روز دوشنبه نخستوزیر لتونی با شرکای ائتلافی خود دیدار کرد تا درمورد کاهش بودجه که لازمه گرفتن وامهای نجات از کشورهای خارجی است، بحث کنند. اقتصاد لتونی به سرعت درحال انقباض است اما دولت این کشور نتوانسته است به اندازه کافی بودجه را کاهش دهد تا اتحادیه اروپا، صندوق بینالمللی پول و سوئد را که برای لتونی بسته نجات فراهم کردهاند راضی کند.
بهبود روابط ترکیه و ارمنستان
دولتهای ترکیه و ارمنستان روابط خود را بهبود خواهند بخشید. این دوکشور از زمان قتلعامل ارامنه توسط ترکان عثمانی در جنگ جهانی اول با یکدیگر دشمن بودند. ارمنستان مبارزات طولانی انجام داد تا این کشتار به عنوان نسلکشی شناخته شود، درحالی که ترکیه میگوید این مبارزات از هر دوطرف قربانی میگیرد. این دو کشور روابط دیپلماتیک خود را برقرار میکنند و مرزهایشان را که از سال ۱۹۹۳ تاکنون بسته بوده است بازگشایی میکنند.
انتشار پیشرفت سالانه کشورهای متقاضی پیوستن به اتحادیه اروپا
پیشرفت سالانه کشورهایی که قصد دارند به اتحادیه اروپا بپیوندند روز چهارشنبه ۱۴ اکتبر منتشر خواهد شد. براساس این گزارش ممکن است مذاکرات مقدماتی کرواسی سال آینده به پایان برسد. ایسلند نیز که به تازگی برای پیوستن به اتحادیه اروپا درخواست داده است، احتمالا اجازه خواهد یافت در این اتحادیه عضو شود. اما دیگر کشورها کارهای زیادی برای انجام دادن در پیش دارند.ترکیه نیز باید زمان طولانی در انتظار باشد زیرا فرانسه و آلمان درمورد درخواست این کشور برای پیوستن به اتحادیه اروپا تردید دارند.
امضای بزرگترین معامله زمین در آفریقا
روز چهارشنبه ۱۴ اکتبر با قطعی شدن توافق با دولت کنگو، آفریقای جنوبی یکی از بزرگترین معاملات زمین در قاره آفریقا را امضا خواهد کرد. در این معامله ۱۰ هکتار زمین به مدت ۱۰۵ سال برای کشاورزان آفریقای جنوبی به منظور کشت ذرت و سویا و پرورش دام اجاره خواهد شد. آفریقای جنوبی پیشرفتهترین بخش کشاورزی قاره آفریقا را دراختیار دارد این درحالی است که کشورهای خارجی ازجمله فرانسه، ایتالیا و چین نیز معاملاتی را برای اجاره زمین در آفریقا امضا میکنند.
ارسال نظر