درمیان بحثهای اقتصادی و تهدیدهای افراطگرایان
انتخابات پارلمانی آلمان برگزار شد
گروه بینالملل- دیروز یکشنبه مردم آلمان به پای صندوقهای رای رفتند تا تصمیم بگیرند آیا اولین زن این کشور که به مقام صدر اعظمی دست یافت برای دور دوم هم روی کار بماند یا نه.
آنگلا مرکل امیدوار است بتواند قدرت خود را که برایش عنوان قدرتمندترین زن جهان را به ارمغان آورده حفظ کند
گروه بینالملل- دیروز یکشنبه مردم آلمان به پای صندوقهای رای رفتند تا تصمیم بگیرند آیا اولین زن این کشور که به مقام صدر اعظمی دست یافت برای دور دوم هم روی کار بماند یا نه. این انتخاب پس از مناظرات انتخاباتی بیرونقی که تا حدود زیادی حول موضوعات اقتصادی میگشت و دریافت موجی از تهدیدها تا آخرین لحظات از سوی افراطگرایان مسلمان، سرانجام دیروز شکل گرفت.
رایگیری از ساعت ۸ صبح شروع و تا ۱۸ ادامه خواهد داشت که در این دوره ۶۲میلیون و ۲۰۰هزار نفر شرایط رای دادن دارند و زنان با ۳۲میلیون و ۲۰۰هزار نفر در اکثریت هستند در حالیکه سهم کاندیداهای زن در این دوره از انتخابات فقط ۲۷/۳درصد کل نامزدها است.
در این بین سهمیلیون و ۵۰۰هزار نفر برای اولین بار در انتخابات شرکت میکنند و یک سوم تعداد واجدین شرکت در انتخابات را افراد بالای ۶۰ سال تشکیل میدهند. آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، امیدوار است حزب دموکرات مسیحی که متعلق به وی است، بتواند در این انتخابات اکثریت لازم را به دست آورد و پیروز شود.
در یکی از آخرین نظرسنجیها که روز جمعه برگزار شد، نشان داده شد که محافظهکاران (حزب دموکرات مسیحی) ٣٣درصد آرا را به خود اختصاص میدهد و حزب دموکراتیک آزاد میتواند ١٤درصد از آرا را کسب نماید. این نظرسنجی توسط موسسه فورسا انجام گرفت.
این میزان از حمایتها از حزب دموکرات مسیحی پایینترین میزان حمایتها در طی چند ماه اخیر از این حزب محسوب میشود و در صورت به وقوع پیوستن این پیشبینی، حزب مرکل مجبور به ترک ائتلاف با احزابی است که در دوره پیشین با آنها متحد بود.
حزب میانهروی سوسیال دموکرات حزب اصلی رقیب با حزب مرکل است و کاندیدای وی در این انتخابات فرانک والتر اشتاین مایر وزیر امور خارجه آلمان است.
در این انتخابات هر رایدهنده میتواند دو رای بدهد.
هر رایدهنده با رای اول، نامزد حوزه انتخابیه خود را بر اساس اکثریت نسبی انتخاب میکند و هر نامزدی که بیشترین آرا را کسب کند، به عنوان نماینده حق ورود به مجلس فدرال را خواهد داشت.
رای دوم هر رایدهنده به فهرست ایالتی یک حزب اختصاص مییابد که نامزدها را درسطح هر ایالت و با ترتیبی خاص معرفی میکند. برای استخراج نتیجه انتخابات، هم رای اول و هم دوم در نظر گرفته میشود و «بوندستاگ» یا همان پارلمان، از نمایندگانی تشکیل میشود که ۲۹۹نفر آنان در حوزههای انتخابیه به طور مستقیم انتخاب شده اند و ۲۹۹نفر دیگر نیز از طریق فهرستهای ایالتی احزاب به مجلس راه پیدا میکنند.
برای تقسیم کرسیها در پارلمان یا همان مجلس فدرال نیز نسبت آرای احزاب بر اساس نتایج آرای دوم در هر ایالت تعیینکننده است و چنانچه شمار نمایندگان مستقیم یک حزب در ایالتی بیش از تعدادی باشد که طبق آرای دوم به او تعلق میگیرد، هر نمایندهای که با آرای مستقیم انتخاب شده باشد، کرسی خود را در پارلمان حفظ میکند.
به همین دلیل است که در شانزدهمین دوره انتخابات بوندستاگ در سال۲۰۰۵، به جای ۵۹۸ نماینده۶۱۴ نماینده انتخاب و راهی مجلس فدرال آلمان شدند.
اما انتخابات امسال از برخی جنبهها با انتخابات پیشین متفاوت است. روز جمعه دو نوار ویدیویی منتشر شد که یکی از سوی القاعده و دیگری از سوی طالبان بود. در آنها آلمان به خاطر حضور نظامیاش در افغانستان مورد تهدید قرار گرفته است و از مردم خواسته شده است در انتخابات شرکت نکنند.
رییسجمهوری آلمان هورست کوهلر که مقامش در این کشور بیشتر جنبه تشریفاتی دارد از مردم این کشور خواست بهرغم تهدیدهای القاعده در انتخابات شرکت کنند. او گفت حق دادن رای چیزی نیست که بتوان آن را از کسی گرفت.
مرکل و فرانک والتر اشتاین مایر که رقبای اصلی این انتخابات محسوب میشوند، تهدیدات مذکور را کم اهمیت جلوه دادند و درعوض در گردهمایی انتخاباتی روز شنبه بر مسائل داخلی از جمله بیکاری و بهبود شرایط اقتصادی تمرکز کردند.
هماکنون نرخ بیکاری در آلمان به طور روزافزون رو به رشد است و همه بخشها از مسائل بهداشتی درمانی گرفته تا آموزش و پرورش و نظامهای امنیت اجتماعی در این کشور به اصلاحات نیاز دارد.
ارسال نظر