گران‌ترین، پرکارترین و پردرآمدترین شهرهای دنیا

فارس- بانک یو.بی.اس سوئیس در گزارشی گران‌ترین، ارزان‌ترین، پرکارترین، تنبل‌ترین و پردرآمدترین شهرهای دنیا را اعلام کرد که جزئیات آن منتشر شده است. براساس مطالعات انجام شده توسط بانک یو.بی.اس سوئیس رده‌بندی ۷۳ کشور برگزیده در زمینه‌های مختلف از جمله ارزان‌ترین، گران‌ترین، پرخرج‌ترین و کم‌خرج‌ترین شهر، میزان کمترین و بیشترین دستمزد و شاخص‌های اقتصادی دیگر در بازه‌ مارس تا آوریل سال جاری بررسی شده است.

لازم به ذکر است بانک یو.بی.اس سوئیس اولین دوره تحقیقات خود را در سال ۱۹۷۱ و در میان ۳۱ کشور انجام داد که از آن سال به بعد سه سال یک بار اطلاعات خود را به روز می‌کند که آخرین دوره تحقیقات این موسسه قبل از سال جاری مربوط به سال ۲۰۰۶ است.

در این دوره این تحقیق در بین ۷۳ کشور از جمله بانکوک (تایلند)، بارسلون (اسپانیا)، پکن (چین)، دوحه (قطر)، دبی (امارات متحده عربی)، ژنو (سوئیس)، هنگ‌کنگ (چین) و لندن(انگلیس)، لس‌آنجلس (ایالات متحده)، لیون (فرانسه)، توکیو(ژاپن) و منامه (بحرین) و در شهرهای دیگر انجام گرفت و رده‌بندی‌های مختلفی در شاخص‌های گوناگون برای این کشورها رقم خورد.

توکیو و سنگاپور گران‌ترین شهرهای آسیا، ژنو گران‌ترین شهر جهان

در این رده‌بندی که براساس ۱۲۲ قلم کالا و خدمات انجام گرفته است و تحت عنوان «قیمت و درآمد» زوریخ، کپنهاک، ژنو، توکیو و نیویورک از جمله گران‌ترین شهرهای دنیا معرفی شده‌اند.

همچنین ژنو پایتخت سوئیس گران‌ترین منطقه برای زندگی در جهان معرفی شد و ارزان‌ترین مناطق نیز کوالالامپور، ماسیل، دهلی و بمبئی اعلام شده است.

در این رده‌بندی شهرهای آسیایی توکیو، سنگاپور، هنگ‌کنگ، شانگهای، سئول، تایپر، پکن و بمبئی معرفی شدند که به ترتیب در رتبه ۵، ۲۴، ۲۸، ۴۱، ۴۳، ۴۶، ۵۲ و ۷۳ این رده‌بندی هستند که در این بین رشد سنگاپور و شانگهای و افت سئول در گرانی قابل توجه است.

در عین حال که توکیو در بین ۵ شهر گران دنیا محسوب می‌شود کارگران در کوالالامپور، مانیل، دهلی، بمبئی و توکیو بیشترین دستمزد را دارند. همچنین خریداران در توکیو، هنگ‌کنگ و تایپه بیشترین قدرت خرید در آسیا را دارند و سیدنی نیز در بین ۱۰ کشور اول از این لحاظ قرار دارد.

کارگران قاهره پرکارترین، لندن و لیون کم‌کارترین

این تحقیقات‌ که در بین ۷۳ شهر جهان انجام شده نشان می‌دهد که کارمندان در کپنهاک، زوریخ، ژنو و نیویورک بالاترین دستمزد ناخالص را دارند و در قعر جدول شهرهایی مثل دهلی، مانیل، جاکارتا و بمبئی قرار دارد که میزان درآمد کارمندان پس از کسر مالیات در این کشورها یک پانزدهم درآمد کارمند در سوئیس است.

یک راه ساده برای نشان دادن میزان خرید نسبی دستمزد است که می‌تواند جایگزین انتزاعی سبد کالا و خدمات باشد در این مطالعه بررسی شده است که یک کارگر در تمام سطح جهان به طور متوسط به ۳۷ دقیقه کار نیاز دارد تا بتواند یک مکینتاش بزرگ (ساندویج همبرگر فروشگاه‌های زنجیره‌ای فست فود مک‌دونالد) بخرد، به ۲۲ دقیقه کار تا بتواند یک کیلو برنج بخرد و ۲۵ دقیقه برای خرید یک کیلو نان زمان احتیاج دارد.

در این تحقیق برای اولین بار کالایی غیر از مواد غذایی نیز بررسی شده است، به طوری که اگر فردی بخواهد یک آی پاد نانو با ۸ گیگا‌بایت فضای ذخیره‌سازی که تقریبا در تمام دنیا تفاوت قیمت خاصی ندارد بخرد در زوریخ و نیویورک به ۹ ساعت کار نیاز دارد و این در حالی است که در طرف دیگر جهان کارگران در بمبئی نیاز به ۲۰ روز کار ۹ ساعته دارند تا بتواند آی پاد نانو را در آسیا خریداری کنند.

مردم جهان به طور متوسط سالانه هزار و ۹۰۲ ساعت کار می‌کنند، به طوری که این رقم در آسیا و خاورمیانه به ترتیب دو هزار و ۱۱۹ و دو هزار و ۶۳ ساعت کار در سال است.

بر اساس این تحقیق بیشترین ساعات کاری در بین کشورهای مورد بررسی در قاهره و سئول است که به ترتیب دو هزار و ۳۷۳ ساعت و دو هزار و ۳۱۲ ساعت کاری در سال است و این در حالی است که در پاریس و لیون به مراتب ساعات کمتری را سر کار می‌روند که به ترتیب هزار و ۵۸۲ ساعت کار در سال دارند.

تبعیض فاحش قیمتی بین غرب و شرق اروپا

تغییرات در بین غرب و شرق اروپا نیز واضح است و در مقایسه ۹۵ کالا و ۲۵ سرویس ارائه شده در بین غرب و شرق اروپا ۳۵ درصد تفاوت وجود دارد که در مقایسه با تحقیق این موسسه در سال ۲۰۰۶، سه درصد کاهش داشته است.

کارگران به طور متوسط در غرب اروپا سه برابر شرق اروپا دستمزد می‌گیرند، به طوری که پایین‌ترین درآمد در صوفیه بلغارستان و بخارست رومانی است.

لندن دومین شهر گران دنیا در سال ۲۰۰۶، در این رده‌بندی در حدود ۲۰ پله سقوط کرده است که کارشناسان علت آن را کاهش شدید پوند در ماه آوریل و مارس ۲۰۰۹ ارزیابی کرده‌اند.

در طول این مدت پوند تقریبا ۴۰/۱ برابر دلار بود که به تازگی به ۷۰/۱ برابر دلار رسیده است که این ۲۱ درصد تغییر، لندن را از رتبه بالاتر از ۲۰ به رتبه پنجم رده‌بندی قیمت‌ها رسانده است.

بیشترین خرج برای مسافرت با قطار از آن انگلیس و آلمان است به طوری که قیمت متوسط برای مسافران برای ۲۰۰ کیلومتر مسافرت در آلمان ۴۰/۵۱ یورو است که این قیمت در حدود یک و نیم برابر در غرب اروپا است. انگلیس دومین کشور در زمینه هزینه سفر با قطار در بین کشورهای اروپایی است که مردم با پرداخت ۲۰/۶۸ یورو برای مسافت ۲۰۰ کیلومتر دو برابر کشورهای همسایه می‌پردازند.

همچنین طبق این نظرسنجی بیشترین درآمد در بین کشورهای جهان از آن سوئیس، دانمارک و آمریکا است.