تنها محکوم بمبگذاری لاکربی آزاد شد
مقامهای دولت اسکاتلند عبدالباسط المقراحی تنها فرد محکوم در جریان بمبگذاری لاکربی را از که سرطان پروستات پیشرفته رنج میبرد روز پنجشنبه به دلایل بشردوستانه آزاد کردند. به گفته پزشکان، وی سه ماه بیشتر زنده نخواهد ماند. این در حالی است که باراک اوباما رییسجمهوری آمریکا، تصریح کرد که تصمیم اسکاتلند برای آزاد کردن المقراحی اشتباه بوده است و وی باید تحت حبس خانگی قرار گیرد.
ایسنا- تنها فرد محکوم در پرونده بمبگذاری لاکربی که در هواپیمای خطوط هوایی «پن امریکن» صورت گرفت، آزاد شد.
مقامهای دولت اسکاتلند عبدالباسط المقراحی تنها فرد محکوم در جریان بمبگذاری لاکربی را از که سرطان پروستات پیشرفته رنج میبرد روز پنجشنبه به دلایل بشردوستانه آزاد کردند. به گفته پزشکان، وی سه ماه بیشتر زنده نخواهد ماند. این در حالی است که باراک اوباما رییسجمهوری آمریکا، تصریح کرد که تصمیم اسکاتلند برای آزاد کردن المقراحی اشتباه بوده است و وی باید تحت حبس خانگی قرار گیرد. اوباما همچنین به لیبی هشدار داد که از المقراحی به عنوان یک قهرمان استقبال نکند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بهرغم هشدارهای اعلام شده، هزاران جوان به فرودگاه طرابلس برای استقبال المقراحی آمده بودند. برخی از آنها نیز به سوی وی گل پرتاب میکردند.
المقراحی از سوی پسر معمر قذافی رهبر لیبی، همراهی شد. پسر قذافی سال گذشته قول داده بود که المقراحی را به لیبی بازگرداند و زمانی که المقراحی از هواپیما خارج شد، دست او را به عنوان قهرمان بالا برد.
عکاسان و فیلمبرداران بینالمللی از فیلمبرداری ورد المقراحی به فرودگاه طرابلس منع شده بودند.
همچنین بنا به گزارشها، خانوادههای قربانیان این واقعه از آزادی المقراحی ابراز نارضایتی کردند.
در لیبی، المقراحی ۵۷ ساله را به عنوان یک فرد بیگناه شناختهاند که غرب قصد داشته با زندانی کردن وی، لیبی را به کشوری مطرود تبدیل کند.
المقراحی پیشتر به حداقل ۲۷ سال حبس در زندان اسکاتلند محکوم شده بود، اما در بازبینی سال ۲۰۰۷ در پرونده وی، درخواست تغییر حکم وی صادر شد و اکثر مردم انگلیس نیز معتقدند که المقراحی بیگناه است. وی فقط هشت سال زندانی بود؛ اما با پیشرفت بیماری سرطانش، مقامهای قضایی اسکاتلند تصمیم به آزادی و انتقال او به کشورش لیبی گرفتند.
لیبی در ماه مه امسال از انگلیس خواسته بود تا مقراحی را به لیبی تحویل دهد. در سال ۲۰۰۳ لیبی پذیرفت که به خانوادههای قربانیان حادثه لاکربی، سه میلیارد دلار غرامت پرداخت کند.
المقراحی به دنبال آزادیاش، ضمن تاکید بر این که وی را اشتباهی محکوم کردهاند، گفت: معتقدم که حقیقت پشت پرده انفجار لاکربی ممکن است هنوز هم پنهان باشد. به خانوادههای قربانیان این حادثه نیز میگویم که من نیز در از دست دادن اعضای خانوادههایشان شریک هستم.
هواپیمای شرکت هواپیمایی پان امریکن در سال ۱۹۸۸ بر فراز شهر لاکربی اسکاتلند منفجر شد و ۲۷۰ مسافر آن که ۱۸۰ تن از آنها آمریکایی بودند، کشته شدند.
ارسال نظر