این انتخابات افغانستان است

گروه بین‌الملل- امروز برای دومین بار پس از حمله آمریکا به افغانستان و براندازی حکومت طالبان انتخابات سراسری برای انتخاب رییس‌جمهوری این کشور برگزار می‌شود. در این دوره از انتخابات که به کرات با تهدیدهای طالبان به شیوه‌های مختلف مواجه شد ابتدا ۴۱ کاندید شرکت کردند که تا به امروز تعداد آن‌ها به ۳۷ نفر تقلیل یافت. اما تهدیدات زیادی انتخابات امروز افغانستان را هدف گرفته‌اند. چند روز پیش گروه طالبان مردم افغانستان را تهدید کرد که درصورت شرکت در انتخابات انگشتانشان قطع خواهد شد.

از سوی دیگر دولت افغانستان از رسانه‌های داخلی و خارجی خواسته است تا در روز رای‌گیری در انتخابات ریاست‌جمهوری، خبر خشونت‌های احتمالی را پوشش ندهند تا رای‌دهندگان نترسند. دولت افغانستان رسانه‌ها را ترغیب کرده است تا در فاصله ساعت شش صبح تا هشت شب به وقت محلی امروز خبری از حملات منتشر نکنند و از گزارشگران خواست از رفتن به صحنه این گونه حوادث پرهیز کنند. اما روزنامه نگاران و فعالان گفتند که مردم افغانستان حق دارند از تهدیدهای امنیتی که با آن روبرو هستند، با خبر باشند. این اعلامیه پس از آن منتشر شد که روز سه‌شنبه نزدیک به ۲۰ تن در حملاتی در سراسر افغانستان از جمله یک انفجار انتحاری در کابل کشته شدند. سازمان «دیده‌بان حقوق بشر» که در نیویورک مستقر است نیز گفت: تلاش برای سانسور در ارائه گزارش از خشونت‌ها، نقض بی‌دلیل آزادی مطبوعات است. همچنین چند ساعت بعد از آنکه کابل هدف پرتاب چندین راکت قرار گرفت، یک حمله انتحاری در شرق این شهر، شماری کشته و زخمی برجا گذاشته است.

وزارت بهداشت افغانستان اعلام کرد که در این حمله هفت تن کشته و بیش از ۵۰ تن دیگر زخمی شدند. فرید راید، سخنگوی این وزارت گفت که قربانیان این حمله به دو بیمارستان در شهر کابل منتقل شدند. این حمله کاروانی از نیروهای خارجی را در نزدیکی گمرک شهر کابل هدف قرار داد. حداقل دو تن از کارمندان افغان سازمان ملل متحد در میان کشته شدگان این حادثه بودند و یکی دیگر از همکاران آنها نیز زخمی شده است. طالبان تهدید کرده است که روز رای گیری نیز این حملات شدیدتر‌ خواهد شد.

انتخابات در افغانستان برای انتخاب رییس‌جمهوری جدید در حالی امروز برگزار می‌شود که برخلاف دور قبل که سازمان ملل مسوولیت سازماندهی این انتخابات را عهده‌دار شد، در این دوره دولت افغانستان خود به تنهایی مسوولیت برگزاری انتخابات را بر عهده گرفته است. با این حال جامعه بین‌المللی از روند این انتخابات هم به لحاظ تکنیکی و هم از لحاظ مالی حمایت می‌کند. سخنگوی وزارت دفاع افغانستان گفت که اگر نیروهای امنیتی افغان از سوی دشمن مورد تعرض قرار گیرند، با حملات شدیدی مواجه خواهند شد. نیروهای خارجی نیز طی بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند که در روز انتخابات عملیات‌های آنها متوقف خواهد شد و تنها عملیاتی را که برای حفاظت از جان غیرنظامیان ضروری بدانند، انجام خواهد داد.

تحلیلگران بر این باورند که از بین ۳۷ کاندیدا که دو زن نیز در بین آنها حضور دارند، در کنار حامد کرزای رییس‌جمهوری فعلی، عبدالله عبدالله و اشرف غنی دارای شانس بیشتری برای پیروزی در انتخابات هستند. همزمان با انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان، ۴۲۰ عضو شورا نیز در ۳۴ استان نیز انتخاب می‌شوند.