هشدار بانک جهانی در خصوص فروپاشی اقتصادی غزه

گروه بین‌الملل- بانک جهانی در خصوص فروپاشی اقتصادی در نوار غزه هشدار داد. بانک جهانی دیروز با انتشار گزارشی از وضعیت اقتصادی در منطقه غزه و گذرگاه رفح ابراز نگرانی کرده و گفت که در صورت تداوم این وضعیت، بحران اقتصادی این منطقه به فروپاشی اقتصادی منجر خواهد شد. بر اساس گزارش بانک جهانی، کمک‌های جهانی به فلسطین و نوار غزه به دلیل اعمال محدودیت‌های تجاری و زیرساختی علیه غزه که از سوی اسرائیل اعمال می‌شوند، تاثیر اندکی دارند. کشورهای اهداکننده به فلسطین در جریان کنفرانس ماه دسامبر ۲۰۰۷ خود ۷میلیارد و ۷۰۰میلیون دلار به فلسطین کمک مالی کردند؛ اما این کمک‌ها به دلیل ممانعت اسرائیل نتوانسته‌اند به دست دولت و مردم فلسطین برسند. بانک جهانی برآورد کرده است که به رغم این کمک ۷/۷میلیارد دلاری در سال ۲۰۰۸ اگر درآمد سرانه مردم نوار غزه کاهش پیدا نکند، ثابت خواهد ماند. از سوی دیگر نبود برق و آب آشامیدنی سالم در حال پاک کردن دست‌آوردهای اقتصادی گذشته در نوار غزه است.

به عقیده بانک جهانی، دستاوردهای اقتصادی غزه برای جبران رکود اقتصادی شدیدی که بر این منطقه حاکم شده است، کافی نیست. به عقیده بانک جهانی، تشکیلات خود گردان فلسطین در راه اصلاحات اقتصادی توانسته پیشرفت‌هایی داشته باشد؛ اما محاصره اقتصادی و نظامی غزه موجب شده است تا این منطقه از این اصلاحات به دور بماند. صندوق بین‌المللی پول در برآوردهای خود رشد اقتصادی این منطقه را ۳درصد برای سال ۲۰۰۸ پیش‌بینی کرده است، اما بانک جهانی عنوان می‌کند که با روند کنونی احتمال اینکه منطقه غزه به رشد اقتصادی منفی دست پیدا کند، بسیار زیاد است. بنابر گزارش بانک جهانی تشدید محاصره نظامی و اقتصادی به غزه که هر گونه آمد و شد را ممنوع کرده است، اقتصاد این منطقه را به میزان قابل توجه و جبران‌ناپذیری از بین برده است. نهادهای تجاری و صنعتی مستقر در نوار غزه هر روز شاهد تعطیلی هستند و محدودیت‌های اعمال شده از سوی اسرائیل باعث تعلیق ۹۶درصد از فعالیت‌های صنعتی در غزه شده است. بیکاری و تورم در غزه روز به روز افزایش پیدا می‌کند.

سازمان ملل نیز چندی پیش نسبت به بروز فاجعه انسانی در غزه هشدار داد. نبود برق در بسیاری از ساعات شبانه روز باعث فساد مواد غذایی در فروشگاه‌ها و منازل شده است. همچنین تصفیه‌خانه‌ها نیز به دلیل نبود برق قادر به تامین آب کافی برای این منطقه نیستند.‌اسرائیل می‌کوشد تا با توسل به این روش‌های غیرانسانی دولت حماس به نخست‌وزیری اسماعیل هنیه را وادار به پذیرش خواسته‌های خود کند.